Kupio sam https://www.aliexpress.com/item/2-din-1 ... 86e6330be0 i uz tu multimediju dobio rikverc kameru.
Povezao sam vecinu stvari ali me muce komande na volanu i rikverc kamera.
Na sajtu pise da podrzava komande na volanu.Na adapteru koji ide u radio,na drugom kraju je snop zica (ima slika u linku gde se vidi) na njemu ima
zica za komande na volanu tipa Key 1, Key 2 i KeyGround,i posto sam povezao napajanje radija i zvucnike ostale mi te 3 zice za komande na volanu,takodje i reverse,parking i amp cini mi se.
E sad,buduci da sam kupio adaptere za 2 dzeka (napajanje i zvucnici) i isekao drugi kraj te spojio sa snopom zica od adaptera za multimediju da ne bih direktno sekao fabricke dzekove,ostalo mi je da povezem komande na volanu.
Buduci da dzek u fokusa ima 15-16 pina nisam siguran tacno a da se koriste 5 cini mi se koje zice od tih 5 se spajaju sa key 1 i key 2 i gde ide keyground ?
Rasklopio sam iza volana uredjaj i vidim da idu samo dve zice tamo,crno-bela i braon-zuta,pa pretpostavljam da se te dve zice koriste za key 1 i key 2 stim da ne znam koja je koja i sta da radim sa keyground zicom iz multimedije ?
Takodje jos jedno pitanje u vezi rikverc kamere,na koju zicu se spaja kamera : parking,reverse ili cini mi se da ima brake.
Drugi kraj pretpostavljam da ide na rikverc svetlo + i - ili negde na karoseriji ili opet tu u rikverc svetlo.
Ja se izvinjavam na ovolikim pitanjima