mondeo mk3 tddi problem kod prvog paljenja
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 11
- Član foruma od: petak, 24. nov. 2017. u 15:31h
mondeo mk3 tddi problem kod prvog paljenja
Pozdrav,imam problem za koji se nadam da ce se neko naci da pomogne,u pitanju je mondeo 3 tddi 2.0 115ks. Ovako,kod prvog paljenja,kad je motar hladan desava se da kad upali,inace upali odmah ne vergla dugo,ali radi nemirno na malim obrtajima i gusi se,slabo i gas prima,tako radi par sekundi do 10 maksimalno i onda progura izbaci oblak belog dima i smiri se. Posle radi normalno,malo jos hoce da zatrza i gusi se al to traje jako kratno,znaci cim prodjem sa kolima par stotina metara sve se normalizuje,posle nema nikakvih problema i pali normalno. Naravno,prica se ponavlja opet cim auto odstoji i motor se ohladi. E sad,primetio sam da kad 2 3 puta pustim da odrade grejaci upali normalno ali grejaci su novi stavljeni i nebi trebalo da je problem u njima. Nerazumem se preterano u automobile i svaka pomoc bi mi dobro dosla,sta raditi od cega krenuti... kod majstora jos nisam isao jer nemam preterano dobro iskustvo pa bih prvo da cujem vase misljenje.
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2787
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
Re: mondeo mk3 tddi problem kod prvog paljenja
Da li je ispravnost novih grejača proverena pre ugradnje?
Ako nije, ja bih prvo to uradio.Skinuti ih i proveriti (grejač mora brzo da užari vrh).
Ako nije, ja bih prvo to uradio.Skinuti ih i proveriti (grejač mora brzo da užari vrh).
-
Provereni,a i kad mu prodje to gusenje i nemiran rad pali bez grejeca tj nema cekanja da ugasi lampicu za grejace nego odmah pali. Da li je moguce da mu je ubeizgavanje lose pa kad par puta dam kontakt dobije vecu kolicinu? Opet napominjem,nerazumem se pa mozda lupetam 

- Vlada pop
- Poruka: 900
- Član foruma od: subota, 30. apr. 2016. u 00:26h
-
Uradnjen mali servis pre mesec dana
- mbole
- Poruka: 14998
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
To sto kad to prodje pali bez problema, najpre ukazuje da nesto sa grejacima nije u redu.
Grejaci se uopste ne pale kad temperatura glave predje neku vrednost (pisano, ne secam se napamet), a i na nekim "srednjim" temperaturama, vreme njihovog rada je toliko kratko da se i ne primeti.
Naravno, ne moraju sami grejaci da budu u problemu. Moze da bude problematicna i instalacija do njih.
Upsut, kako su provereni grejaci? Izvadjeni i kaceni na izvor struje, ili meren njihov otpor na autu?
Grejaci se uopste ne pale kad temperatura glave predje neku vrednost (pisano, ne secam se napamet), a i na nekim "srednjim" temperaturama, vreme njihovog rada je toliko kratko da se i ne primeti.
Naravno, ne moraju sami grejaci da budu u problemu. Moze da bude problematicna i instalacija do njih.
Upsut, kako su provereni grejaci? Izvadjeni i kaceni na izvor struje, ili meren njihov otpor na autu?
Djak pesak 

-
Iskreno ne znam kako proverio ih je moj prijatelj ali tvrdi da su ispravni
- Neša
- VIP
- Poruka: 5056
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Proveri (kod valjanog majstora) lift pumpu(elektromotor) na podu pored rezervoara,najverovatnije ona mora da se remontuje.
Nema veze to sa grejacima,mondeo tddi do -5 pali i radi normalno i sa crknutim grejacima
Nema veze to sa grejacima,mondeo tddi do -5 pali i radi normalno i sa crknutim grejacima
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
-
Za grejace sam isto i ja cuo od dosta njih i uverio se i sam zato i mislim da nisu oni u pitanju. Pumpu cu morati da proverim
-
Da li ta pumpa hoce da zuji nekad ili ona u rezervoaru,ponekad se desava da zuji,cuje se u kolima u voznji
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8318
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Što kaže Neša ti imaš na TDDI samo tu spoljnu dobavnu ili lift pumpu, zavisi kako je ko zove i nalazi se kod rezervoara ili ti pozadi malo pre zadnjeg desnog točka. Naravno da kada radi mora da zuji, samo ne preterano.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
-
Pa s obzirom da je ja cujem u voznji na prednjem sedistu,a to sam primetio samo kod mene nisam cuo u drugim kolima,onda znaci da se preterano cuje
Znam da je kod zadnjeg desnog tocka,ali ja imam i nesto ispod zadnjeg sedista sto sam mislio da je pumpa,a mozda i nije

Znam da je kod zadnjeg desnog tocka,ali ja imam i nesto ispod zadnjeg sedista sto sam mislio da je pumpa,a mozda i nije