EGR problem
Moderator: Dragomir
- polaris
- Poruka: 1100
- Član foruma od: ponedeljak, 9. feb. 2015. u 20:06h
Re: EGR problem
Dekishaaaa post
kat off ali posle toga kod mene se promenio zvuk vise zvizdi turbo itd..
To se resava ubacivanjem pregrada u kuciste kata. Kod mene je izbacen,ali nikakvog zvizduka nema.
Gde god da sam citao svuda je preporuka zatvaranje EGR-a.
kat off ali posle toga kod mene se promenio zvuk vise zvizdi turbo itd..
To se resava ubacivanjem pregrada u kuciste kata. Kod mene je izbacen,ali nikakvog zvizduka nema.
Gde god da sam citao svuda je preporuka zatvaranje EGR-a.
Poslednja izmena: polaris, na dan četvrtak, 2. nov. 2017. u 18:39h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Focus Mk3 karavan 2.0 TDCI
-
- Poruka: 1785
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2015. u 17:29h
+1 za nepromenjen zvuk motora posle zatvaranja EGR-a.
-
- Poruka: 19
- Član foruma od: četvrtak, 19. okt. 2017. u 09:59h
Narucio sam nov EGR i nadam se da nece bas brzo praviti probleme, svakako je u garanciji 2 god. Posle toga i ako pravi problem, ugasicu ga. Ostace mi mehanicki deo koji cu menjati ukoliko se zaprlja nov, jedan cistim drugi vozim. Od dobrog i poznatog elektricara sam dobio predlog da ubacim nov ventil, stari kojem je elektronika pokvarena i ako se ugasi, nema garancija da nece sa strujom opet praviti neki problem.
- milan_gt
- Poruka: 11706
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Pa da, nije ga fabrika dzabe stavila 

- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
Otkaci se dzek i naravno da nece da pravi problem jer vise ne postoji 

Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067
viewtopic.php?f=94&t=19067
-
- Poruka: 852
- Član foruma od: subota, 6. jun 2015. u 17:43h
egr ne menja zvuk normalno,ne bi ni mogao da ga menja.. Pa kako li su mi odradili to sa katom bas me int mora teram negde da se vidi to. Ono prva presaltam cujse se turbo bla bla....
-
Evo ljudi da vas informisem sa tekucim problemom na c maxu. Naime posle ugradjivanja novog EGR a, dve greske oko struje grejaca i dalje se pale i auto ulazi u safe mod. Posle detaljnog pregleda kod električara ustanovio je da kompjuter ne vidi relej ili kako se vec zove i da je sve oko grejaca ispravno. Naime moze da pristupi samom kompu i javi ce mi sutra koliko bi kostalo da se sredi. Da li neko od vas ima neka iskustva sa ovakvim problemom sa kompjuterom i koliko bi kostalo da se to otkloni.
- mbole
- Poruka: 14907
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Opet zafvisi od toga zasto ga ne vidi.
Defektan "relej" to jest modul grejaca, lose veze izmedju, ili problem sa samim PCM-om.
Ja i dalje tipujem na lose veze, to jest da je neka zica prignjavljena, neki pin iskrivljen... prilikom prvobitnog ciscenja EGR-a.
Defektan "relej" to jest modul grejaca, lose veze izmedju, ili problem sa samim PCM-om.
Ja i dalje tipujem na lose veze, to jest da je neka zica prignjavljena, neki pin iskrivljen... prilikom prvobitnog ciscenja EGR-a.
Djak pesak 

-
Konacno su nasli sta je sa kompjuterom. Naime voda je nakako usla i korodirale su neke komponente, uglavnom 80 eura stete.
-
- Poruka: 323
- Član foruma od: nedelja, 22. jan. 2017. u 14:42h
Šta tu može da košta 80eur?
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21503
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
drugi ecu.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Stefan_93
- Poruka: 1516
- Član foruma od: petak, 15. apr. 2016. u 23:15h
Da li zaprljan ili ti los EGR moze da utice na gubitak snage motora? Primetio sam danas crn dim dok sam vozio, malo pojacan na otprilike 3-4k obrtaja. Za sada ne prijavljuje ni jednu gresku, i ako nisam jos uvek povezao na dijagnostiku. Creva nisu busna, mislim konkretno na interkuler i oko turbine. U pitanju je 1.6 tdci.
Poslednja izmena: Stefan_93, na dan subota, 12. feb. 2022. u 22:43h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21503
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Da

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Stefan_93
Hvala na brzom odgovoru
- sipov
- Poruka: 227
- Član foruma od: četvrtak, 24. jun 2021. u 03:58h
Moze biti i losa turbina...Stefan_93 piše: ↑subota, 12. feb. 2022. u 22:42hDa li zaprljan ili ti los EGR moze da utice na gubitak snage motora? Primetio sam danas crn dim dok sam vozio, malo pojacan na otprilike 3-4k obrtaja. Za sada ne prijavljuje ni jednu gresku, i ako nisam jos uvek povezao na dijagnostiku. Creva nisu busna, mislim konkretno na interkuler i oko turbine. U pitanju je 1.6 tdci.
- Stefan_93
Menjao sam turbinu prosle godine. Bio sam u medjuvremenu u servis gde su i probali auto, receno mi je da je to to za taj motor otprilike, da ne treba da ocekujem previse, da mogu jedino da promenim mapu motora ako zelim da dobijem malo veci obrtni moment i oko 30-ak konja.