KOMANDE NA VOLANU
- acas
- Poruka: 42
- Član foruma od: subota, 15. avg. 2009. u 14:45h
KOMANDE NA VOLANU
pozdrrav ljudi, evo jednog pitanja, kada sam kupio auto (MONDEO MK3) fabricki CD player ili mozda radio je vec bio zamenjen i na to mesto ubacen JVC cd player, ali mi sada ne rade komande na volanu. Pa me interesuje dali postoji neka opcija da ja povezem komande na volanu sa ovim CD playerom i da to profunkcionise i kako ako neko zna.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21545
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: KOMANDE NA VOLANU
Sa ovim playerom ne... to mogu samo neki playeri.
Kao npr Alpine i to ne svi modeli... nego oni koji imaju podršku za komande na volanu + mora da se kupi modul za odgovarajući auto uz pomoć kog player prepoznaje komande sa tvog volana.
Sve u svemu skupa rabota.
Kao npr Alpine i to ne svi modeli... nego oni koji imaju podršku za komande na volanu + mora da se kupi modul za odgovarajući auto uz pomoć kog player prepoznaje komande sa tvog volana.
Sve u svemu skupa rabota.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- acas
ok, hvala za info.
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Komande prepoznavaju samo orginal fabricke radie ali opet ne sve
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- magnat
- Poruka: 591
- Član foruma od: subota, 28. mar. 2009. u 01:14h
- Kontakt:
Imas Bojana Decibela iz Zemuna koji resava te stvari za sada je resio i komande na volanu na Alfi 156 koje niko nije mogao resiti jer su svi spominjali module i ostale gluposti. Ako te interesuje ostavit cu ti broj telefona samo da znas kod njega takve stvari nisu jeftine kao ni sve ostalo sta radi ali rezultat su uvek reseni problemi
"FULL MONTY" GmBh - Zemun
Vucki i ja nismo bili u Dascari tamo su nam rekli da RUSMIR ima bolje kobasice
Jedan moj kolega je izjavio pod atnosverskim utjecajima (pivo) kupcu na telefon:POZVONITE NA VRATA I RECITE MOJOJ ZENI DA VAM DA
Vucki i ja nismo bili u Dascari tamo su nam rekli da RUSMIR ima bolje kobasice
Jedan moj kolega je izjavio pod atnosverskim utjecajima (pivo) kupcu na telefon:POZVONITE NA VRATA I RECITE MOJOJ ZENI DA VAM DA
- FiestaRS
- VIP
- Poruka: 4298
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
- Kontakt:
Mozda ti je bolje reshenje da kupish fabrichki HU (ako ti se svidja) i sve ti radi 

- acas
Pozdrav svima, evo opet mene.
Jedno pitanje, videli ste sliku koji cd-player koristim a auto je 2002god LX sto verovatno znaci da je na njemu bio kastefon a ne cd player fabricki, e sad mene zanima dali bi meni radile komande na volanu u koliko bih ja ubacio fabricki cd(ne radio) i dali je to moguce povezati uopste. Mada vidim da ima dva tipa cd-playera za mondea.
Unapred hvala momci.
Jedno pitanje, videli ste sliku koji cd-player koristim a auto je 2002god LX sto verovatno znaci da je na njemu bio kastefon a ne cd player fabricki, e sad mene zanima dali bi meni radile komande na volanu u koliko bih ja ubacio fabricki cd(ne radio) i dali je to moguce povezati uopste. Mada vidim da ima dva tipa cd-playera za mondea.
Unapred hvala momci.
- Dragomir
- Oficijalni serviser
Radice sasvim normalno.Za ovu godinu postoji samo jedan CD radio orginal
- acas
pa ako nije problem koji je model u pitanju, jel to mozda onaj crni malo prostoji sto ima ono okruglo dugme?
- Dragomir
- Oficijalni serviser
Model kao sto ide i u fokusa mk1,eskorta mk6 i fiestu mk4
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9926
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
- acas
ok hvala za info momci
- acas
a na ovom postojecem CD-u imam AUX ulaz, posoji li kabal koji je na jednom kraju aux a na drugom da mogu da nakacim flash memoriju i da pustam muziku tako ili ima neka druga finta, ili mozda blotooth u aux pa preko telefona da pustam pesme, kakve su opcije tog AUX-a zapravo i u koje namene sve mogu da ga iskoristim.
Unapred hvala.
Unapred hvala.
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
U AUX mozes samo da stavis neki uredjaj koji moze da reprodukuje zvuk, znaci mp3 player/diskmen/telefon. Jedino sto ti treba jeste odgovarajuci kabl, ali onda opet pustas sve sa tog uredjaja, ne kontrolises nista sem glasnoce preko radia. Ako koristis mp3 player treba ti kabl koji ima 3.5mm muski prikljucak sa obe strane, a za telefon je vec pitanje da li moze nesto ovako da se izvede, sem ako nema 3.5mm izlaz ili adapter za 3.5mm izlaz.
Fiesta!!
- macaneli
- VIP
nasao sam ja ovde kabal na koji se kaci ipod i mozes koristiti komande na volanu,ali kabal kosta 100e ako ne i vise,tako da mi se vise isplati uzeti neku alpinu na snizenju za 120-130e.....
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21545
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Plus 50-100 eur za modul za komande...

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- macaneli
- VIP
- cvilijams
- Poruka: 502
- Član foruma od: utorak, 23. feb. 2010. u 15:55h
- Kontakt:
Nije potreban nikakav modul za komande na volanu,nego samo player koji ima takvu opciju.
Treba da ima pored Euro-Jack-a jos jedan Jack koji sluzi iskljucivo za povezivanje komandi sa volana.
Onda treba jednostavno da uzmes unimer i da trazis koja zica gde ide i toje to.
Dakle nema nikakvih modula ni cuda nego samo sesti i to polako naci i odraditi.
Ako kupis takav player javi se pa cemo da namestimo.
POZZZZ
Treba da ima pored Euro-Jack-a jos jedan Jack koji sluzi iskljucivo za povezivanje komandi sa volana.
Onda treba jednostavno da uzmes unimer i da trazis koja zica gde ide i toje to.
Dakle nema nikakvih modula ni cuda nego samo sesti i to polako naci i odraditi.
Ako kupis takav player javi se pa cemo da namestimo.
POZZZZ
CarSoundSystem
- nele.85
- Poruka: 19
- Član foruma od: petak, 20. nov. 2009. u 18:19h
Ljudi kupio sam Ford Mondeo 2002. sa carine kome je na carini neko skinuo fabricki cd player.....kupio sam cd pleyer koji je malte ne isti kao ovaj iz Mondea, mislim da je iz fokusa ali nisam 100% siguran, i sve super radi ali imam problem kako da povezem komande sa volana na cd jer se konektor na cd pleyeru i konektor na kabliju od komandi sa volana razlikuje, ovaj na kabliju je veci od ulaza na cd-u, kako mogu resiti problem? Jel moze da zice direktno povezem na konektor od cd-a, ali ne znam gde koja ide? Pomagajte, unapred hvala
Mondeo 2.0 TDDI
- vlade
- Poruka: 89
- Član foruma od: četvrtak, 26. nov. 2009. u 20:28h
Koliko si se otvorio za ovaj Cd ?
- cvilijams
- Kontakt:
Vidi da li je isti raspored,ako jeste onda kaci direkt-mada mogao bi da potrazis i drugi dzek koji odgovara tom cd playeru, gospodskiji je.
CarSoundSystem
- nele.85
50 euravlade piše:Koliko si se otvorio za ovaj Cd ?
Problem je sto nije isti raspored,ne znam koju zicu gde da kacim!cvilijams piše:Vidi da li je isti raspored,ako jeste onda kaci direkt-mada mogao bi da potrazis i drugi dzek koji odgovara tom cd playeru, gospodskiji je.
Mondeo 2.0 TDDI
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
ja imam takav u mondeu 98, i ja sam kupovao cd bas takav, ali je sve pasovalo, mislim da je okrugao dzek za komande, ako me secanje lepo sluzi....ako je sa otpada tebao si da trazi i dzek pa da malo prespojis, bar bi ja tako pokusao, raspitaj se za ti varijantu, mechanic
- cvilijams
- Kontakt:
Onda hvataj unimer u ruke pa trazi koja zicagde ide,mozes verovatno i da nadjes tabelu sa pinovima za taj cd player pa pokusaj da skontas gde koja zica ide.
POZZZ
POZZZ
CarSoundSystem
- nele.85
Hvala puno, sve sam probao i nikako da radi, moracu da potrazim neku strucnu pomoc nemogu vise da kidam zivce sve kombinacije sam probao i nikako da proradi! :-(
Mondeo 2.0 TDDI