stefan148 piše:Znaci ti ces sierru prodati za 1000 eura, a ne za 2-2.5 soma za koliko se krecu, odnosno koliko prodavci traze i koliko kupci daju? Opet, kada bi ljudi prestali da daju tolku sumu za odredjeni auto, automatski bi i cena tog auta pala na onu koja je ''normalna''. Dakle, ne vidim nista lose u tome sto neko prodaje auto za onoliko koliko se krece na trzistu, a na kupcima je da te cene spuste, niko nikoga ne bije po usima da plati neki auto vise nego sto on vredi.
Da.
I ne ne krecu se toliko.
2 i po soma evra bi bilo abnormalno mnogo za moju serru. Kad bi mi neko ponudio toliko ja bih ga pitao dal je cist u glavi jel je drogiram pijan ili prirodno nije normalan.
Ja sam inace surovo posten. Naprimer radim sajtove za lovu. Vecina ljudi kada radi sajtove uzme 150 evra, pa posle bifluje na odrzavanje 20.
Ja uzmem 200 evra i ne uzimam ništa za održavanje. Mada mi se to skoro obilo o glavu.
Sem ako nije u neke kolekcionarske svrhe, kao sto sam prodao vespu za soma i po evra. Ali onu prvu vespu, pretecu skutera. To razumem to ima neku drugu vrednost sem same masinerije i lima.
Ne bi Audi toliko kostao da ne vredi.
cena se u svetu kapitalizma i trgovine osniva na ponuda-potraznja, a ne na bruto\neto vrednost kvalitet.
Tachnije prvi kriterijum sluzi vise da sudi.
Drugim recima, auto moze da ne vredi toliko a da ga cene toliko. Nije retkost.
To sto je nesto trazeno ne znaci da je vredno.
I kokakola je traazeno pice prodavano itd, pa ne vredi dve banke cak sta vise stetno je. Poprilichno.
I cigare su trazene prodavane i vredne, pa realno gledano trebaju da placaju ljudima da puse a ne ljudi da kupuju cigare.
Budimo realni. Moja deviza. I mene ce potreba za realnoscu da vozi kroz zivot.
Inace karavani su kul, posebno za coveka kome auto treba da mu sluzi, za svasta.
Ja sam sa mojim karavanom prevezao ceo stan iz 2 puta.
tachnije 2 sobe.
Bez problema sam smestio 2 kaucha unutra.
Jachi motori na karavanima su pozeljni za one koji idu na duze voznje, pa je to cesto jace od tipichni 250 kila koliko bi se dodalo u vozilo sa cetri putnika, dodje tu dosta dosta vise.
Naravno uber bi glupavo bilo praviti karavan sportskkih perfomansi s to se suspenzije i guma tiche. Karavan TREBA da bude udoban, neudoban karavan gubi smisao.
Sem ako nije izmisljena neka nova disciplina trkanja sa 3 kuhinje i sporetom u gepeku auta......
I argument tipa "pa to je audi, znas oni imaju cink lim" smatram smesnim al ajde.
Problem je u tome sto to ljudi rade. Nemma ja nista protiv da audi u dobrom stanju bude na boljoj ceni nego recimo sierra u losem.
Ali nije redak sluchaj da sierra u dobrom stanju bude jeftinija nego audi u losijem.
Zasto?
Zato sto je ova zemlja takva, da raznorazni ljudi pre hoce da voze bmw ili audi, pa nece da kupe auto koji je u boljem stanu nego su spremni i da daju po 500 evra vise za auto koji je u losijem zbog znacke. Tako stvari funkcionisu ponuda potraznja. Audi je trazeniji samim tim ce prodavac da trazi vise love bez obzira na realno stanje.