U Nemacku po auto
- Neša
- VIP
- Poruka: 5053
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
U Nemacku po auto
Koliko je komplikovana i da li je jeftinija ta varijanta ili mu dodje na isto,plus maltretiranje...? Imam jednog rodjaka u Minhenu,mozda bi bar mogo da me odvede na neki plac i da prespavam kod njega...
Ima Focusa po Nemackoj za 3000evra da biras,zanima me motor TDDi od 90ks
Ima Focusa po Nemackoj za 3000evra da biras,zanima me motor TDDi od 90ks
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- miki023
- Poruka: 1161
- Član foruma od: petak, 12. dec. 2008. u 15:47h
Re: U Nemacku po auto
Cuo sam od vise ljudi da je najbolje ako hoces auto za sebe da ne kupujes na placu posto i tamo petljaju sa kilometrazom kao i ovde. Mislim da cetvrtkom izlaze neke novine oglasi i tamo uglavnom mozes naci automobile privatnih lica i sva dobra kola se rasprodaju u toku tog i sutrasnjeg dana.
- kubura16v
- Poruka: 1841
- Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h
Mislim da je Miki u pravu,a i cene nisu bas sjajne.Najbolje da se taj rodjak malo raspita oko tih oglasa i kupovine od vlasnika,a ako odes na nevidjeno pa tek gore nesto da trazis neces se dobro provesti. Skupa je ta ekskurzija,drugarski ti kazem 

- macaneli
- VIP
- Poruka: 9928
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
+ carina + porez + troskovi dovoza,jos ako nikog ne poznajes na carini pa te oderu ko macku,veelika je to zahebancija u praksi,a kad se prica sve je to lako, da petljaju sa km to jeste i proveri odakle je auto,jer su u poslednje vreme poceli da uzimaju iz italije pa prodaju kao nemacka vozila,ali mora da pise da su kola iz italije
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
Nadjes na sigurnim-ozbiljnim (ne nekog turcina ili bosanca) pacevima na netu, nesto sto te interesuje, u blizini grada gde ides, gde je rodjak , odes obidjes to i sta ti se najvise svidja i uzmes ako ti se svidja ako ne vrati se , prevoz do tamo nije skup,a kad se vrcas sa autom ako kupis ,najebes malo ali nadjes ocuvaniji tri puta auto nego ovde, i nadjes malo cuknut slobodno, zbog cene(ovde doteravaju bez pola auta pa pakuju) a da nije mnogo presao i super(imas povrat pdv nezaboravi raspitaj se dobro)dizi kilometrazu na carini svi to rade(korupcija), i uplati preko racuna manju sumu nego sto kosta, ostalo kes (da bi ti prihvatili manju cenu za oporezivanje) i cuvas nalog za prenos . Realno ovde su ti sve krsevi vece su ti sanse tamo za dobar auto. Tako je radio moj drugar, a tako cu i ja, najverovatnije.
- macaneli
- VIP
darko darko piše:Nadjes na sigurnim-ozbiljnim (ne nekog turcina ili bosanca) pacevima na netu, nesto sto te interesuje, u blizini grada gde ides, gde je rodjak , odes obidjes to i sta ti se najvise svidja i uzmes ako ti se svidja ako ne vrati se , prevoz do tamo nije skup,a kad se vrcas sa autom ako kupis ,najebes malo ali nadjes ocuvaniji tri puta auto nego ovde, i nadjes malo cuknut slobodno, zbog cene(ovde doteravaju bez pola auta pa pakuju) a da nije mnogo presao i super(imas povrat pdv nezaboravi raspitaj se dobro)dizi kilometrazu na carini svi to rade(korupcija), i uplati preko racuna manju sumu nego sto kosta, ostalo kes (da bi ti prihvatili manju cenu za oporezivanje) i cuvas nalog za prenos . Realno ovde su ti sve krsevi vece su ti sanse tamo za dobar auto. Tako je radio moj drugar, a tako cu i ja, najverovatnije.
prvo ovako za ovo pola auta pa pakuju,nemozes uci u drzavu sa tim autom ni cast ne pomaze ni mama ni tata,prosle nedelje smo poslali drugov slupani focus na popravku u srbiju i nije mogao da udje na lepu rec ni na cast,vec je radjen privremen uvoz i zadrzana su sva dokumenta na carini koja ce biti vracena kad bude izlazio iz srbije,za to pakovanje,to se radi negde u putu ili u samoj nemackoj ili najgore u medjuzoni pre granice,dizanje km se ne vrsi na granici vec isto negde na putu kod ljudi koji to rade,jer ni jedan carinik ti nece napisati veci broj km ako nepise na satu i poslednje a najvaznije ako stavi manju sumu na racun od minimalne vrednosti po katalogu za to vozilo,naplatice mu koliko kompijuter izbaci,nece prihvatiti racun,zato treba da se dogovori sa spediterom koji ce mu raditi carinu i preko koga ce sve ici koliku cifru na racun da stavi i onda zna koliko ce mu izaci carina i porez i onda je miran,a ne da ga strefi srcka kad dodje na carinu da plati....
- darko darko
nisam znao da covek hoce da popravlja havarisanog stranca u sbiji
dizanje kilometraze smo radili kod carinika licno to svi rade, a sta zanci ovo pola auta nerazumem ( ja sam mislio svakakve slupane krsine doteravaju), nekapiram , ovo mu nije prvi put da tako kupuje auto ..... kupis prevedes i teras , havarisano tovaris , carinis kao havarisano gde gresim.....
e popravku stranca havarisanog u srbiju pa vracanje nisam pominjo gde gresim mislio sam da je kupovina.........
auto je exstra, jedini problem je sto svaba nije hteo da da kola dok nisu pare legle , iako je stilo da su pare prebacene, ili tako nesto, to je dva dana plus!
dizanje kilometraze smo radili kod carinika licno to svi rade, a sta zanci ovo pola auta nerazumem ( ja sam mislio svakakve slupane krsine doteravaju), nekapiram , ovo mu nije prvi put da tako kupuje auto ..... kupis prevedes i teras , havarisano tovaris , carinis kao havarisano gde gresim.....
e popravku stranca havarisanog u srbiju pa vracanje nisam pominjo gde gresim mislio sam da je kupovina.........
auto je exstra, jedini problem je sto svaba nije hteo da da kola dok nisu pare legle , iako je stilo da su pare prebacene, ili tako nesto, to je dva dana plus!
Poslednja izmena: darko darko, na dan subota, 6. feb. 2010. u 20:33h. Ukupno izmenjeno 5 puta.
- Neša
- VIP
Komplikovano. Neznam. Cini mi se da se ne isplati to maltretiranje...
Ja bih pogledao auto na nekom placu,pregledam da nije karamboliran,povedem majstora da izmeri kompresiju(bitno je koliko je km ostalo motoru,ne kolko je presao) i ako je ok,uzimam . Ako se pokaze dobar,zadrzim ga,ako ne,prodam.
Gledam Focuse na mobile.de i ne mogu da verujem koliko su dizeli presli,a kako su ocuvani...
Ja bih pogledao auto na nekom placu,pregledam da nije karamboliran,povedem majstora da izmeri kompresiju(bitno je koliko je km ostalo motoru,ne kolko je presao) i ako je ok,uzimam . Ako se pokaze dobar,zadrzim ga,ako ne,prodam.
Gledam Focuse na mobile.de i ne mogu da verujem koliko su dizeli presli,a kako su ocuvani...
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- Mickey038
- VIP
- Poruka: 1133
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h
Kao st okazu ljudi "i na tarabi pise p...". Na mobile.de mozes da nadjes mnogo toga, ali jedno je slika na net-u a drugo je ono sto ces videti kada budes otisao kod prodavca.
Ne bih preporucio ovu avanturu osim ako bas nemas sta drugo da radis a imas vremena, novaca i zivaca dovoljno da ulozis. Sigurno je jedino da ces uzeti bas ono sto hoces a da li ce to biti ispravno resenje...
Ne bih preporucio ovu avanturu osim ako bas nemas sta drugo da radis a imas vremena, novaca i zivaca dovoljno da ulozis. Sigurno je jedino da ces uzeti bas ono sto hoces a da li ce to biti ispravno resenje...
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.
- macaneli
- VIP
nisam rekao da on hoce da uzme havarisanog,kazem samo da nemoze havarisan auto uci u srbiju ( pod havarijom podrazumevam ovo http://img519.imageshack.us/img519/5837/image043yl.jpg , ako je malo ulubljeno krilo nesto blaze varijante to prolazi, samo da je u voznom stanju auto,to dizanje koliko ja znam je islo pre dok nije popadala carinska mafija, ( koliko je izasla carina manje vise ako nije problem da se kaze tog auta sto ti je drug uvezao ?? )darko darko piše:nisam znao da covek hoce da popravlja havarisanog stranca u sbiji
- darko darko
neznam nisam ga pitao, ustvari pricao mi je al nepamtim sta tacno, ja cu verovatno na invalida tako da o tome nerazmisljam, i nisam mislio da ce on da kupi havarisanog nece valjda za sebe takvog , ovo sto uvozi je bilo malo skuplji auto , verovatno je bolje ovde da kupi fokusa, tema je u nemacku po auto to je bio odgovor za iskustvo, ja sam razmisljao da smanjim kubikazu , kaze da moze , mada to nije uradjeno ,bio je jedan dobar 2.2 tdci ocuvan 2006 98000 , pa sam pitao na 2000, ali sam se predomislio , koza navi jedino je bio manuelni al nema veze (nemogu ovaj moj sporet da prodam).
e da nekazem da to nije tacno stvarno neznam al kako iz rume na ime, uvoz, auto secen na pola kad smo digli na dizalicu, bas mondeo, mislis dasu ga tamo radili....
e da nekazem da to nije tacno stvarno neznam al kako iz rume na ime, uvoz, auto secen na pola kad smo digli na dizalicu, bas mondeo, mislis dasu ga tamo radili....
- macaneli
- VIP
to vec nemogu da komentarisem, svi znamo sta i kako ru i sa table, opste poznato, jbg sve se radilo i sve se radi, ja samo kazem da to nije uopste lako i jednostavno kako se cini, ko misli drugacije postujem, svako ima pravo na svoje misljenje i nisam hteo nikog da obeshrabrim da sam odradi proceduru carinjenja vozila, vec da se dobro raspita sta i kako
- darko darko
Pa to sam i ja rekao da se dobro raspita pre nego sto krene- Cinjenica da je decko tako kupio 2 auta najmanje i nekoliko kamiona tako, nadje preko neta auto na placu 100 km oko grada gde ide nesto preko racuna nesto kes i dotera , carina je razradjena pre polaska i sedi vozi nista komlikovano .... Samo sto je zadnji jeftiniji auto kostao njega 28000 , pa se za fokusa od 3000 treba razmisliti (put???).A da su u srbiji sve krsevi to je cinjenica, oni koji vrede su vrlo retki, izbor jadan.
- Neša
- VIP
Imam jednog u komsiluku,ne bi trebalo da je krs
http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... s_18_tddi/
I jedno pitanje u vezi restilizacije Focusa. Veceras nadjem podatak da je od 2001.g na Focusu mk1 pouzdanija elektronika,kvalitetnija plastika i bolja sedista? Prvi put to cujem
http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... s_18_tddi/
I jedno pitanje u vezi restilizacije Focusa. Veceras nadjem podatak da je od 2001.g na Focusu mk1 pouzdanija elektronika,kvalitetnija plastika i bolja sedista? Prvi put to cujem
Poslednja izmena: Neša, na dan nedelja, 7. feb. 2010. u 13:33h. Ukupno izmenjeno 2 puta.
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- Dr cosworth
- Poruka: 554
- Član foruma od: petak, 1. maj 2009. u 19:33h
Ja dovozim kola iz engleske. Sa desne strane volan , moze da se prebaci .
Moja carina i pdv tvoje je da ga reg. i teraj misko
Moja carina i pdv tvoje je da ga reg. i teraj misko
- Neša
- VIP
Nisam zainteresovan za tu varijantu ali hvala ti na ponudi.
Vi sto vozite Focusa,recite mi kakva je situacija sa koznim volanom,jel mora da bude malo izlizan ili je otporan i nakon velike kilometraze?
Vidim svima volani kao novi
Vi sto vozite Focusa,recite mi kakva je situacija sa koznim volanom,jel mora da bude malo izlizan ili je otporan i nakon velike kilometraze?
Vidim svima volani kao novi
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- macaneli
- VIP
volan je mislim najlosija strana na focusu,tj brzo se izlize
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Ja kazem idi,zasto da ne.. U krajnjem,ali krajnjem slucaju,ispasce te auto malo jeftinije nego da si ga ovde kupio. Par stotina evra ces ustedeti,sto je smesno,da,ali ces tamo sigurno naci bolji auto nego ovde!
- Neša
- VIP
Danas sam se cuo sa sinom od ovog rodjaka iz Minhena,juce se vratio iz Nemacke kaze doterao Focusa karavana tdci,kaze ide kao satelit
nabije 200km/h ko od sale! Kaze da ide svaki drugi vikend tamo i za prijatelje doteruje kola. Ovaj Focus 2004.g izaso je sve ukupno malo manje od 5000evra

Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- laki
- Poruka: 560
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 07:37h
Gledajuci po netu ostecena vozila u inostranstvu, nasao sam ovaj auto plac u Francuskoj http://www.auto27.com/default.asp?file=pg0-0_en i ovaj u Belgiji http://www.debels.com/stock/?lang=E.
- darko darko
zavisi kakav auto hoces po mom misljenju bolje 500 e gore cena, u perfektnom stanju nego 500 dole cena krs, ako za nemacku ides. raspitaj se lepo za carinu a i ti znas najbolje kakav auto hoces........samo polako nezaleci nikako, niko nista se nekupuje, sad si kralj s kesom , samo polako i perfektno stanje obavezno , i kad zoves tako i pitaj, dali je auto u perfektnom stanju (meni se svidja sa opremom sto vecom klima obavezno ), ako nije perfektan i negledaj ga ovde u srbiji.
DA NE OTVARAM NOVU TEMU sta je sa spanijom tamo su (bar fordovi najeftiniji i bar po placevima nisu mnogu presli).
DA NE OTVARAM NOVU TEMU sta je sa spanijom tamo su (bar fordovi najeftiniji i bar po placevima nisu mnogu presli).
- Neša
- VIP
Auto trazim za brata. Prvo je hteo nesto za male pare ali se predomislio... Pozvacu ga da dodje na forum pa neka on kucka umesto mene 

Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- Neša
- VIP
Nasao sam jedno iskustvo,mozda nekom bude interesantno.
"Pre dva meseca drug je kupio kombi Peugeot Boxer iz 2005. godine sa 190.000 km. Vlasnik vozila je bila vlada jedne male Evropske zemlje i korisceno je za njihove potrebe. Znaci prva ruka, u dokumentima pronadjeno da je vozio jedan covek, kupljen direktno bez preprodavaca.
Enterijer perfektan kao i celokupno stanje vozila, nove zimske gume itd...
Posto je tamo vozilo stajalo nekoliko meseci, pre preuzimanja zamenjeno je ulje, kombi je dovezen za Beograd. Primeceno je da se cuje malo lezaj tocka sa desne strane.
Posle 6.000 km voznje kod nas, odjednom se cuje neku tup zvuk iz motora, ne pojavljuje se nikakav dim niti se pali lampica od ulja i auto je odvezen pravac u servis.
Ustanovljeno je da je leteci lezaj na drugoj klipnjaci povukao i ostetio toliko radilicu da nije moguca obrada kao i klipnjaca koja je nastradala.
Nova radilica se dugo ceka, skupa je do bola a polovne ni od korova, preturio sam pola Srbije da je pronadjem.
Najbitnije je reci zasto se to desilo. Gospoda iz EU nije redovno menjala ulje, kada je karter skinut bilo je toliko naslaga katrana da je ladno moglo da se zakrpi pola kilometra magistralnog puta i doslo je do zacepljenja kanala za podmazivanje.
Kalkulacijom smo dosli da je sada otvaranje motora skupo, pa nam je drugar koji ima mehanicarsku radnju doneo ceo motor iz Italije koji je on licno skinuo sa havarisanog kombija sa stvarnih predjenih 60 i kusur hiljada km. Carina placena 250 eura, donosenje i zamena motora malo manje od 2.000 eura i komplet kaiseva sa spanerima, svi filteri i ulje oko 250 eura. Na zdravlje.
Kada je skinut filter za gorivo, sledi novo zaprepascenje
Filter nije nikada do sada menjan, na njemu stoji zig proizvodnje 12.2004.
Gospoda znaci nije nikada za 190.000km zamenila filter za gorivo
Promenom lezaja tocka (aj da kazem da je moguce da je od stajanja povukao) dolazi se do ulaganja od 2600 eura a da kombi nije zaradio ni jednog centa.
Budite obazrivi kada se uvozi auto sa zapada, obavezno prvo zamenite sve spanere i kaiseve, kao i redovan servis da se obavi.
I eto ukratko sta se sve desava."
"Pre dva meseca drug je kupio kombi Peugeot Boxer iz 2005. godine sa 190.000 km. Vlasnik vozila je bila vlada jedne male Evropske zemlje i korisceno je za njihove potrebe. Znaci prva ruka, u dokumentima pronadjeno da je vozio jedan covek, kupljen direktno bez preprodavaca.
Enterijer perfektan kao i celokupno stanje vozila, nove zimske gume itd...
Posto je tamo vozilo stajalo nekoliko meseci, pre preuzimanja zamenjeno je ulje, kombi je dovezen za Beograd. Primeceno je da se cuje malo lezaj tocka sa desne strane.
Posle 6.000 km voznje kod nas, odjednom se cuje neku tup zvuk iz motora, ne pojavljuje se nikakav dim niti se pali lampica od ulja i auto je odvezen pravac u servis.
Ustanovljeno je da je leteci lezaj na drugoj klipnjaci povukao i ostetio toliko radilicu da nije moguca obrada kao i klipnjaca koja je nastradala.
Nova radilica se dugo ceka, skupa je do bola a polovne ni od korova, preturio sam pola Srbije da je pronadjem.
Najbitnije je reci zasto se to desilo. Gospoda iz EU nije redovno menjala ulje, kada je karter skinut bilo je toliko naslaga katrana da je ladno moglo da se zakrpi pola kilometra magistralnog puta i doslo je do zacepljenja kanala za podmazivanje.
Kalkulacijom smo dosli da je sada otvaranje motora skupo, pa nam je drugar koji ima mehanicarsku radnju doneo ceo motor iz Italije koji je on licno skinuo sa havarisanog kombija sa stvarnih predjenih 60 i kusur hiljada km. Carina placena 250 eura, donosenje i zamena motora malo manje od 2.000 eura i komplet kaiseva sa spanerima, svi filteri i ulje oko 250 eura. Na zdravlje.
Kada je skinut filter za gorivo, sledi novo zaprepascenje
Filter nije nikada do sada menjan, na njemu stoji zig proizvodnje 12.2004.
Gospoda znaci nije nikada za 190.000km zamenila filter za gorivo
Promenom lezaja tocka (aj da kazem da je moguce da je od stajanja povukao) dolazi se do ulaganja od 2600 eura a da kombi nije zaradio ni jednog centa.
Budite obazrivi kada se uvozi auto sa zapada, obavezno prvo zamenite sve spanere i kaiseve, kao i redovan servis da se obavi.
I eto ukratko sta se sve desava."
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- Djomla
- Poruka: 1123
- Član foruma od: utorak, 26. jan. 2010. u 09:30h
Jel lik radi u supu 

F.O.R.D. First On Race Day
]BMW is like a tampon every pussy needs one
///Mandovchina.