Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Bilo mi dosadno, pa sam...

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
ID_cyber
Poruka: 151
Član foruma od: sreda, 6. jan. 2010. u 13:42h

Re: Bilo mi dosadno, pa sam...

Poruka od ID_cyber » sreda, 17. feb. 2010. u 14:56h

@Iosis, SVAKA CAST !!! thumbsuph redbullw thumbsuph

Ja svaki put kada krenem da radim neku kucu u ArchiCad, nikada je ne zavrsim ili je obrisem. Krenem kao, jao sada imam inspiracije, joooj kakvu cu bolesnu kucu da napravim.... I pola sata kasnije toliko se smorim, jer zapnem i nikada nzm kakvu osnovu da postavim, nekako, kako god krenem izgleda mi ruzno i tako svaki put odustanem. Evo danas treba neki projeakt za skolu da pocnem, pa cu ga raditi paralelno na papiru i ArchiCad (mrzim da crtam na papiru, al ajd dobro, kada nedaju profesori na kompu). Trebalo bi da ga zavrsim do kraja februara, pa kad bude gotov postavicu slike. Jebote al me nesto uvatilo, sad bi ida crtam kola i da projektujem i da sviram gitaru, jooj nzm sta cu pre lol lol lol

Iosis
VIP
Poruka: 8419
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » sreda, 17. feb. 2010. u 15:53h

Djomla gdje ti sestra studira? I ja studiram to isto.
ID, pa tako je i meni bilo prije 4-5 godina kada sam tek krenuo da radim. Sjećam se prvih kuća koje sam radio bile su po prilično manjkave što se detalja tiče, namještaj nisam ubacivao mrzilo me. Ali onda vremenom i što sam duže radio dobijao sam ideje, a i veću želju da ono što radim bude sve bolje i bolje. Ako ti ne ide danas nemoj se mučit, zabilježi pa nastavi sutra, prekosutra ili kad ti se već radi.
Vidiš ona druga kuća, velika, nju sam počeo da radim negdje u junu 2007. godine. Prvo sam 2 sedmice prije početka radova na papir napisao sobe koje hoću da imam u kući, poslije toga rasporedio ih po spratovima. Onda uradio na papiru skice više verzija, pa onda izabrao koji raspored i taj počeo da radim. Završio sam sve tek nekako poslije 3-4 mjesca, a i nakon toga je bilo nekih zezanja i dorađivanja detaljčića i sitnica. Ali naravno nisam svaki dan radio ko konj po cjeli dan, nego po malo. Dešavalo mi se da dnevno uđem samo na 5 minuta, dosadi, nastavim sutra, za 2, za 3, ustvari kad imam volje. :)
Ako ti treba neka pomoć u ArchiCAD-u pošalji pp tu smo u NS obojica pa mogu ti nešto pomoć šta budem znao. Ne znam ni ja sve mogućnosti tog programa ali znam poprilično. smile_computer1
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

ID_cyber

Poruka od ID_cyber » sreda, 17. feb. 2010. u 16:18h

OK. Ako bude zapelo negde, znam koga da pitam. :D Mada mi sada pocinjemo da radimo ArchiCad i to samo ovo polugodiste :-( Al bitno da smo 1 i po godinu radili AutoCad :-( ali, zato dok su se ovi zajebavali sa razmerom i time ako je 1:200 koliko mu je na crtezu, ja sam mlatio po ArchiCad-u lol Nemogu da verujem, sada sam treca godina, a drugarica me i dalje pita: "Ako radim u razmeri 1:50, koliko mi je onda 10m?" lol A da sve bude jos gore, ja sam upao u neki novi smer, Arhitektonski tehnicar, sto je u principu visokogradnja, samo malo izmenjeno, i sada svi ocekuju od nas da mi budemo extra da sve znamo jer smo mi "elita", a ova ne zna ni da crta u razmeri hahahaha

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 17. feb. 2010. u 17:24h

Eh i mene su tako drugarice pitale koliko je metar na papiru u razmjeri 1:20 ili sign0023 već o kojoj je rječ. :)
Takođe je bilo ispada da je jedna stavila širinu međupodesta 20 cm, pa je profesor joj rekao kada je pregledao rad, ovuda ti ne može ni skotna mačka da prođe. hahahaha
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

ID_cyber

Poruka od ID_cyber » sreda, 17. feb. 2010. u 17:37h

20cm!!! Kako joj je to uspelo? hahahaha

Djomla
Poruka: 1123
Član foruma od: utorak, 26. jan. 2010. u 09:30h

Poruka od Djomla » sreda, 17. feb. 2010. u 17:44h

Iosis piše:Djomla gdje ti sestra studira? I ja studiram to isto.

U nisu. :)
Eh i mene su tako drugarice pitale koliko je metar na papiru u razmjeri 1:20 ili sign0023 već o kojoj je rječ. :)
Требао си да јој псујес све по списку глупо размажено и намазано. то само човек који иам ику испод просека може да дозволи себи да не зна. Базична пропорција. Није да није нешто што неће никад да нам треба.
F.O.R.D. First On Race Day
]BMW is like a tampon every pussy needs one

///Mandovchina. :P

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 17. feb. 2010. u 23:22h

Ma kakava proporcija ba, obično djeljenje, to samo metre pretvorit u cm, i taj broj u cm podjelit sa razmjerom i to je koliko cm na papiru treba da bude. rulest

ID_cyber

Poruka od ID_cyber » sreda, 17. feb. 2010. u 23:28h

Ni sam ne znam koliko sam puta ponovio tu recenicu, al jbg, kad nekom lakse ulazi u dupe nego u glavu hahahaha

jaksa
Poruka: 195
Član foruma od: nedelja, 18. okt. 2009. u 18:41h

Poruka od jaksa » subota, 27. feb. 2010. u 15:43h

Evo malo mojih radova(iz skole,dosadilo da slusas profesore)

Slika

Slika

Slika
DOHC inside!!!

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » subota, 27. feb. 2010. u 20:52h

Točkovi ti baš ne idu od ruke. :D

ID_cyber

Poruka od ID_cyber » subota, 27. feb. 2010. u 23:55h

Verujem da je ovo bilo zanimljivije od profesora :D

ID_cyber

Poruka od ID_cyber » nedelja, 28. feb. 2010. u 00:07h

Evo i ja da se pohvalim, sto sam bio vredan :D

Ovo je nesto, sto ni sam ne znam sta je. Pocelo je kao Mustang, a zavrsilo kao nesto potpuno razlicito :-|

Slika

ID_cyber

Poruka od ID_cyber » sreda, 10. mar. 2010. u 15:17h

I evo ga Taunus, reko vreme je da se iskupim, uzimajuci u obzir da sam onaj prvi unakazio mrgreen

Postojece stanje

Slika

Moja modifikacija

Slika

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 10. mar. 2010. u 19:58h

E ovaj već liči na nešto. :)

ID_cyber

Poruka od ID_cyber » sreda, 10. mar. 2010. u 23:38h

Malo je los kvalitet slike, pa se bas i nevidi rool cage i sediste, al bitno da sam nacrtao dim iz auspuha :D :D :D

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“