Problem sa gasom !!!
-
- Poruka: 60
- Član foruma od: sreda, 24. jun 2009. u 14:03h
Problem sa gasom !!!
Pozdrav, pre dva meseca sam smanjivao dotok plina na onom velikom srafu i smanjio sam za 1/4 kruga, kada sam isao preko toga auto je stucao nije hteo da primi gas itd....sad sam smanjio za jos pola kruga i radi perfektno KAKO?? Tu je jos jedan problem sa ler gasom, kada upalim auto (u toku voznje redje), iako je hladan, poveca se ler gas na 2500 obrtaja.....kada ja dodam gas na 3500 on se vrati na normalu (na 700 obrataja)....prvo to ne znam zbog cega.....dalje.....desava se da u toku voznje pocna da "stuca", najcesce kad je hladan ali se redje desava kad je zagrejan, i posle 1-2 km prestane. Molio bih za pomoc jer u Nisu sam bio kod tri majstora i svi se kako nesto cude.....
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Re: Problem sa gasom !!!
Imao si prebogatu smešu. Prebogata smeša je loša isto koliko i preslaba, samo što troši daleko više.kikiriki018 piše:Pozdrav, pre dva meseca sam smanjivao dotok plina na onom velikom srafu i smanjio sam za 1/4 kruga, kada sam isao preko toga auto je stucao nije hteo da primi gas itd....sad sam smanjio za jos pola kruga i radi perfektno KAKO??
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
A kada auto ima toliku knedlu da me ukoci skroz ako mu dam vise gasa nego sto moze da primi? Cim oduzmem taj visak gasa ide normalno.. I to tako dok se nije ugasio.. Kad se ugasio,jedva,ali jedva sam ga upalio opet,i posle je radio normalno.. I ja sam malo odvrnuo plin,ali nista strasno.. A nisam primetio da je povecao potrosnju,mada nisam ni gledao... Da li moze da ima veze sa karbom? Imao sam problem sa karbom,iglicasti ventil je zaglavljivao i nije pustao benzin u karb,i to sam kao popravio.. Pa ne znam da li se sada to mozda vratilo i da li utice na plin...
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Nema veze karburator nikakve sa radom na plin, osim ako leptir glavi. Sva podešavanja plina se vrše na raspršivaču.
Ako vam auto trokira i pritom se oseća plin - najbezazleniji "kvar" u tom slučaju je prebogata smeša. Ozbiljnije može biti da su otišle membrane.
Zavisi i kako palite na plin, sa gasom ili bez gasa i to kako u zavisnosti da li je vruć ili hladan motor.
Ako vam auto trokira i pritom se oseća plin - najbezazleniji "kvar" u tom slučaju je prebogata smeša. Ozbiljnije može biti da su otišle membrane.
Zavisi i kako palite na plin, sa gasom ili bez gasa i to kako u zavisnosti da li je vruć ili hladan motor.
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
-
A ovo ostalo sto podigne ler gas na 2500 i sto je trokirao bez pravila, kad mu se cefne jer i to zbog bogate smese ?
- Dusan64
Rekao je Van da kada dajemo veci gas na hladan motor da isparivac hoce da zaledi..valjda plin brze ide pa ledi,nisam bas razumeo.. Da nije onda zaledio isparivac? Posto je apsolutno odbijao da upali na plin (nisam imao benzina)... Ali sam vozio sa tom knedlom barem 3-4km i to uglavnom uzbrdo.. I posle je radio normalno,lepo isao.. U povratku kuci isto lepo isao,nikakve knedle,do par kilometara pred kucu kad je opet imao knedlu i ugasio se.. Bio sam na nizbrdici pa sam ga upalio "na gurku",i onda opet nije imao knedlu nikakvu..
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Pa po pravilu se ne vozi na plin kada je napolju hladno kada je hladan motor.
U suprotnom se suočavamo sa problemima koje ne možemo ukloniti.
U suprotnom se suočavamo sa problemima koje ne možemo ukloniti.
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
-
A da palimo na plin pa da sacekamo tri cetiri minuta dok se motor ne zagreje ...... jer tad mogu da budu problemi?
- Dusan64
Ali cele zime radi savrseno na plinom koji je zavrnut na mrtvo.. I sad kad sam ga malo odvrnuo on zeza.. A jedina stvar koja moze da zeza tu je isparivac,zar ne?
-
Ja se izvinjavam ...... nisam zatvorio nego sam otvorio za pola kruga, i za sad radi kako treba. Jel nisam mnogo povecao potrosnju za tih pola kruga???
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Može i to, ali tih prvih par minuta držati malo jači gas, na nekih 2000 obrtaja, dok motor postigne barem neku temperaturu dovoljnu da zagreje raspršivač da se plin ne bi ledio.kikiriki018 piše:A da palimo na plin pa da sacekamo tri cetiri minuta dok se motor ne zagreje ...... jer tad mogu da budu problemi?
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
-
A koliko kruga je normalno da se otvori plin da bi bila neka normalna potrosnja, ja sam otvorio za pola kruga, pre toga je bio kod majstora na stelovanje koje je nastelovao ok ali sam posle 1000km video da secka i da je bolje kad se pusti jos malo...
- Dusan64
Idi kod plinadzije da ti nasteluje plin i ne diraj vise.. Nije to univerzalno,steluje se po tome kako motor prima gas..
- kubura16v
- Poruka: 1841
- Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h
Pa nije ni plinadzija svemoguci,on bi mogao da ti nasteluje sve kako ti odgovara kad bi vozio auto po ceo dan i potrosio 2-3 rezervoara plina i upali i ugasio auto 92468324089370 puta.. Pricam iz licnog iskustva jer mi je auto trosio 18 litara,isao kao besan,a gasio se na svakoj raskrsnici i vracanju u 2. stepen prenosa,pa sam isao 2-3 puta na stelovanje
i na kraju uzeo stvar u svoje ruke i nastelovao kako mi odgovara.. Zato lepo vozi pa vidi koliko ti trosi,kako ide i kako se ponasa tako odsrafljen pa prema tome pritezi...ili popustaj,kako god 

- Dusan64
Pritezi bolje,kriza.. 

- kubura16v
Na to sam i mislio...nego ajde da ponudim coveku i ovu drugu mogucnost

- Dusan64
-
Hvala na savetima.....videcemo kako ide pa ce dostelujemo, meni plinadzija stelovao lepo napravio i islo lepo neko vreme dok se nije desilo to sto sam napisao, pa sam pojacao i za sad radi.............inace trojica nisu mogli da proadju sta je problem....sam svoj majstor najbolje...... 

- sierra 20i
- Poruka: 439
- Član foruma od: ponedeljak, 22. jun 2009. u 14:08h
pa i ja kad god sam isao kod plinadzije da mi usteluje auto imao sam problema sa lerom gasenjem auta itd tako da to odavno radim sam i tako najbolje funkcionise 

-
Nasao sam na netu post u kom se kaze da plin treba da se steluje na aparatima ne na 3000 obrtaja nego da se ubaci u petu povuce rucna potkajluju tockovi i lagano ali bas lagano da se popusta kvacilo......tako se steluje pod opterecenjem......koliko je to tacno nemam pojma jer nisam video da neko tako steluje....
- kubura16v
Koliko znam tako se gleda kakva ti je rucna ! valjda ako se odmah ugasi dobra je,a ako kao hoce da krene onda ne valja. A za plin prvi put cujem.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
To je zato što se kod plinadžije šteluje kada je motor vruć, a ne ponaša se na plinu isto kada je vruć i kada je hladan, i kada je napolju hladnije, i kada se malo zaprlja filter za vazduh...sierra 20i piše:pa i ja kad god sam isao kod plinadzije da mi usteluje auto imao sam problema sa lerom gasenjem auta itd tako da to odavno radim sam i tako najbolje funkcionise
Odavno sam ja ukapirao zašto mnogi ovde ne vole plin

Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
-
Primetio sam nesto, kad upalim auto kad dajem gas dok je hladan lepo radi na ler ali kad dajem gas on trokira, dok se malo vise ne zagreje tad nemam problema, znaci hladnoca ne prija ili mozda se naguta necega, pa dok to ne izbaci on trokira uglavnom voznja na plin je ekonomicna malo vise nervirajuca ali je sve to ok...... 2u4pvecna8
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Dok je motor hladan hladna je i voda u sistemu, pa samim tim se i ne zagreva plin kako treba, a kada tada dodaš malo više gasa plin će se više lediti nego što će u tečnom stanju stići do cilindara, tada ti trokira jer je smeša preslaba odnosno nema dovoljno plina u tečnom stanju.
Sequent je inače rešenje mnogih problema, ja ću lično preći na sequent na vozilu koje ima karburator ali koje će se često voziti zimi, upravo da bih izbegao te probleme a da ne bih stalno moram da brinem jesam ili nisam prešao na plin ili benzin.
Sequent je inače rešenje mnogih problema, ja ću lično preći na sequent na vozilu koje ima karburator ali koje će se često voziti zimi, upravo da bih izbegao te probleme a da ne bih stalno moram da brinem jesam ili nisam prešao na plin ili benzin.
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- Dusan64
E danas kad ga nisam zapalio.. Upali normalno,onda idem uzbrdo i nema snage,ne moze da ide drugom,morao sam prvom da izadjem.. Kad dam gas on koci. I onda ga prebacim na benzin,radi normalno,vratim na plin,ide normalno do 2000rpm,tu zakuca i nema boga da ode preko,samo koci ako hocu preko. I tako predjem jedno 5-6km,i krenem kuci da se vracam posto vidim da nema vajde. I na pravcu krenem da ga drndam namerno,dajem pun gas,pa pustim,i odjednom nesto puce iz auspuha i ubrzo poce normalno da radi.. Odem do grada,auto stoji par sati,upali normalno i normalno radi do kuce.. 2u4pvecna8 2u4pvecna8 2u4pvecna8