Razmisljam o kupovini Mondeo mk4 modela. Izleteo mi je jedan interesantan primerak na oglasima.
S obzirom da sam totalno neupucen u Ford automobile, molio bih vas iskusnije za savet ako moze.
U pitanju je Ford Mondeo FL 2011. godina, sa 2.0 TDCI (120kW, 163ks) motorom. Nosi Titanium opremu (iako nema neke "sitnice" kao npr.: tempomat, parking senzore...). Ne moze se bas pohvaliti nekim spiskom opreme ali u svemu tome, oprema mi i nije presudna ukoliko je sve ostalo ok.
Auto je presao originalnih 159800km. Proizveden je 02/2011 u Nemackoj i vozen je tamo.
http://www.askramar.com/Vozilo?id=9552 - ovaj oglas je u pitanju. Slika trenutno nema puno, jer je auto u dolasku.
Cena bi bila oko 9500eur do registracije, pa ni sam ne znam koliko je to realna cena za ovaj primerak jer nisam upucen bas u Ford modele.
Najvise me interesuje kako se pokazao ovaj 2.0 motor (DW10C) sa 163ks? Da li postoje neki problemi sa motorom i generalno ovim modelom mk4, na koje bih trebao obratiti paznju prilikom kupovine?
Citao sam dosta po ovom forumu i koliko sam uspeo da vidim razlika izmedju modela od 140ks i 163ks je samo u software-u?
Takodje kada sam pitao salon da li je radjen veliki servis, dobio sam odgovor da se veliki servis za ovaj konkretan motor radi na 210.000km - sto mi je poprilicno veliki interval. Da li je to istina?
Da li ovaj motor poseduje zupcasti remen ili lanac? I ako bi mi mogli otprilike reci okvirnu cifru za kompletan veliki servis ovog motora iz vaseg iskutva (posto bih to svakako uradio odmah nakon kupovine, ukoliko se odlucim za ovaj primerak sto sam pronasao na oglasima).
Izvinjavam se moderatorima unapred ukoliko vec postoji tema slicna ovoj, gde se spominju detalji za ovaj tip motora. Pokusao sam da je nadjem i nisam uspeo.
Hvala unapred!