Mondeo Mk3 2002god 2.0 TDCi, lampica grijača
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 3
- Član foruma od: ponedeljak, 28. avg. 2017. u 18:16h
Mondeo Mk3 2002god 2.0 TDCi, lampica grijača
Pozdrav svima,
Prije nekoliko mjeseci pocela mi se paliti lampica grijaca i motor je izgubio svoj rad, kada sam ga odveo na dijagnostiku izbacio je par gresaka i 2 dizne nisu radila, a niti jedna nije imala upisan svoj kod. Reparirao sam te 2 dizne i unjeo kodove za sve 4. Dizne, al opet se palila lampica. Lampica se uglavnom pali kada dadnem gas naglo ili preko 2000 obrtaja upali se lampica i auto izgubi pola svoje snage i kada ugasim i upalim auto lampica se ugasi i vuce normalno sve dok se opet ne upali. Na dijagnostici izbaciva gresku da ne radi ERG ventil, promjenio sam crijevo sto ide na ventil i interkuler bilo je puklo, auto vuce bolje ali kad se stisne izbaci crn dim i upali grijac. Jel to moze kvar do EGR ventila ili do cega, jel taj ventil skup(da napomenem skinut je i ociscen ventil). Hvala
Prije nekoliko mjeseci pocela mi se paliti lampica grijaca i motor je izgubio svoj rad, kada sam ga odveo na dijagnostiku izbacio je par gresaka i 2 dizne nisu radila, a niti jedna nije imala upisan svoj kod. Reparirao sam te 2 dizne i unjeo kodove za sve 4. Dizne, al opet se palila lampica. Lampica se uglavnom pali kada dadnem gas naglo ili preko 2000 obrtaja upali se lampica i auto izgubi pola svoje snage i kada ugasim i upalim auto lampica se ugasi i vuce normalno sve dok se opet ne upali. Na dijagnostici izbaciva gresku da ne radi ERG ventil, promjenio sam crijevo sto ide na ventil i interkuler bilo je puklo, auto vuce bolje ali kad se stisne izbaci crn dim i upali grijac. Jel to moze kvar do EGR ventila ili do cega, jel taj ventil skup(da napomenem skinut je i ociscen ventil). Hvala
-
- Poruka: 850
- Član foruma od: subota, 6. jun 2015. u 17:43h
Re: Mondeo Mk3 2002god 2.0 TDCi, lampica grijača
Regulator ili pumpa ili su dizne lose uradjene
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
- Poruka: 3
- Član foruma od: ponedeljak, 28. avg. 2017. u 18:16h
Jel bi na dijagnostici izbacilo gresku da ne pumpa il regulatora, do dizna nije sigurno.
Jel moze biti do EGR ventila
Jel moze biti do EGR ventila
Poslednja izmena: FM III, na dan ponedeljak, 28. avg. 2017. u 22:22h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Nema potrebe da citiriaš prethodnu poruku jer se smatra da odgovaraš na nju, koristi opciju odgovori.
Razlog: Nema potrebe da citiriaš prethodnu poruku jer se smatra da odgovaraš na nju, koristi opciju odgovori.
- mbole
- Poruka: 14999
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
A na osnovu cega tvrdis da do dizni nije sigurno?
Tako ti lakse?
Tako ti lakse?

Djak pesak 

- Reppa
- Poruka: 977
- Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 20:03h
- Kontakt:
Sad očekuješ da ti potvrdimo da je zbog egr ventila? Kad si radio dizne,jel ste skidali pumpu? Jel bošista rasklapao i otvorio pumpu? Reparacija dizni je bacanje para bez provere pumpe.Ako ti je neispravna pumpa i vratiš reparirane dizne u motor,posle pola sata možeš ih slati ponovo na reparaciju,i tako u krug dok imaš para za bacanje.
http://www.polovniautomobili.com/reppa
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
-
- Poruka: 850
- Član foruma od: subota, 6. jun 2015. u 17:43h
U prevodu ili da ti skinu pumpe i provere lezaj i ostalo. Neka srede ako treba jos nesto kupi nov filter i teraj. Ovo je u slucaju da ti ne krne opiljke pumpa u injektore do tada.
- Vlada pop
- Poruka: 900
- Član foruma od: subota, 30. apr. 2016. u 00:26h
Trebao si uraditi sve 4 dizne i proveriti pumpu. Ako su sad dve dobre,te koje si uradio,a one dve bile na granici crkavanja,onda vrlo verovatno da su pocrkale i druge dve.
A ako ti je losa pumpa onda su i te dve sto si radio vec ponovo nacete,tako da ako je to.....jbg
A ako ti je losa pumpa onda su i te dve sto si radio vec ponovo nacete,tako da ako je to.....jbg
Focus 1.8 TDCi 74 kW 2004 karavan