Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

EU vs USA, i sve na tu temu

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Odgovori
Taunus 17m
Poruka: 1877
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h

Re: EU vs USA, i sve na tu temu

Poruka od Taunus 17m » ponedeljak, 15. feb. 2010. u 02:47h

Talladega_500 piše:Nego da vas pitam.

Kad svi toliko brinu o potrosnji i izduvnim gasovima u Evropi, iz kog razloga jedan SUV srednje klase kao sto je Volkswagen Touareg se moze dobiti sa 5.0L V10 dizel motorom? Da nece neko orati sa njim?
Ajde da je neki radnicki pickup i imalo bi smisla, a ovako ...
Gomila Nm .... I kvazi manja potrosnja u odnosu na isto to samo benzin.
Mada mene bi bila sramota to voziti...5.0 V10 i jos mrtvo cekicalo.... tj dizlo.

Kad mi bude dovoljno dosadno iskopacu neke testove o potrosnji....
Secam se jednog podatka ali se ne secam modela auta,naravno iz USA je i vazio je za neki prestiz ovo ono,gomila ccm ne tako puno ks i prosecna potrosnja od 44 lit/100km..... sign0007
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4

Djomla
Poruka: 1123
Član foruma od: utorak, 26. jan. 2010. u 09:30h

Poruka od Djomla » ponedeljak, 15. feb. 2010. u 02:49h

haha pa normalno da je prestiz kad trosi 44 litra na 100 km :D lol

Da nije prestiz imao bi iole smisla :D
F.O.R.D. First On Race Day
]BMW is like a tampon every pussy needs one

///Mandovchina. :P

Taunus 17m

Poruka od Taunus 17m » ponedeljak, 15. feb. 2010. u 02:50h

Kako god da okrenes nema smisla.....Ja predjem 400 km sa toliko goriva a on jedva 100...Uzas....Proglasen za najnestedivljiji auto te neke godine,ne secam se vise,ali cu naci i skenirati taj clanak.

ID_cyber
Poruka: 151
Član foruma od: sreda, 6. jan. 2010. u 13:42h

Poruka od ID_cyber » ponedeljak, 15. feb. 2010. u 02:51h

Bilo bi kul da se vratimo na konje.
Jes, pa ko kauboji lol Ma ja bih rekao da je vreme da se izmisli teleport hahahaha

Nego da ne bude off, oduvek me zanimala jedna stvar: Kako to da posle toliko godina, vecina Americkih vozila kada udje u krivinu pri vecoj brzini ponasa se kao da krivina i ne postoji, dok kod Evropskih to nije slucaj?

Talladega_500
Yankee
Poruka: 14157
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 15. feb. 2010. u 03:04h

Taunus 17m piše: Secam se jednog podatka ali se ne secam modela auta,naravno iz USA je i vazio je za neki prestiz ovo ono,gomila ccm ne tako puno ks i prosecna potrosnja od 44 lit/100km..... sign0007
Verovatno jedan od Lincoln Mark-Series, posto sam ja i objavio taj podatak na ovom forumu.

On jeste trosio mnogo (to je bio crni period Americke auto industrije), ali barem nije ostavljao oblak dima iza sebe kao Evropski dizeli iz tog perioda.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Taunus 17m

Poruka od Taunus 17m » ponedeljak, 15. feb. 2010. u 03:11h

Zaista taj podatak nisam ovde procitao,ali da nije ostavljao oblak dima kao dizeli iz tog perioda iz prostog razloga sto je to benzinac a ne dizel.
Spomenuo si Golfa 2 dizel i kako on cadi,da li cadi recimo Corrado VR6?Benzin 2.9 192 ks ako se dobro secam.
Mislim ovo je vec nepotrebno prepucavanje,stvar je u tome da se nekome svidjaju a nekome ne americka vozila.
Meni recimo ne toliko jer vise volim kao sto sam napomenuo evropske ali i neke japanske modele.
Sve je to stvar individualnosti.
Sta je bolje kod amera a losije kod evropljana.Mislim da nisam kompetentan da dam odgovor na to pitanje jer i nisam imao previse kontakta sa americkim vozilima.
A kod potrosnje mozes recimo da nam uslikas i okacis bord comp jer pretpostavljam da ga imas u autu pa cemo i mi mozda postaviti slike svojih....Zasto da ne?

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 15. feb. 2010. u 03:25h

Vidis, ja ovde nikoga nisam ubedljivao da trebaju raditi kao ja ili kao Amerikanci. Samo sam iznosio cinjenice kako Amerikanci rade stvari u auto-industriji i zasto tako rade.
Sa druge strane, vecina vas ovde mene hoce da ubedi kako je Americki nacin pogresan i kako trebaju preci na Evropski nacin. Neki cak idu toliko daleko da im smeta sto ostatak sveta pocinje da voli neke Americke stvari, sa razmisljanjem "to je Americko, nama to ne treba".

U sustini, ocekujete od Amerikanaca da se promene preko noci i da zavole nesto Evropsko, ali vam smeta kad u Evropi pocnu da vole nesto Americko ...

Ovim nisam mislio nikoga da uvredim, ali mislim da su to cinjenice.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

ID_cyber

Poruka od ID_cyber » ponedeljak, 15. feb. 2010. u 03:27h

Pa ako ne volite Americku autoindustriju, sta mislite gde je nastao Ford? :D

adam
Poruka: 290
Član foruma od: nedelja, 28. jun 2009. u 01:22h

Poruka od adam » ponedeljak, 15. feb. 2010. u 03:30h

ID_cyber

Poruka od ID_cyber » ponedeljak, 15. feb. 2010. u 03:33h

adam piše:A gde su nastali Amerikanci? (a gde izvire Drina?)

hahahaha hahahaha hahahaha

Djomla
Poruka: 1123
Član foruma od: utorak, 26. jan. 2010. u 09:30h

Poruka od Djomla » ponedeljak, 15. feb. 2010. u 06:26h

Jel si ucio ti hemiju u srednjoj skoli?

Elem:

http://anon99.tripod.com/water_engine/index2.html

Vodonik *Hydrogen * je visoko eksplozivan gas. Ti i na svaki eksplozivan materijal mozes da pravis motor. I na c 4. Jel bezbedno? NIje.
Zasto ne vozimo? Zato sto postoji velika verovatnoca da ce auto da eksplodira jer treba da se rpavi poseban tip motora za to.

Dalje ekstrakcija vodonika iz vode je Tezak proces. Kada bi stavio vodonik u motor, otisao bi u vazduh. Kada bi se covek koji ima vodonik u autu ne daj boze sudario otisao bi u vazduh.

Izmedju ostalgo zato ne vozimo. Inace sledeci plan ( i radi se na tome) jesu upravo ti vodonichni motori i vodonichna goriva ( sa obzirom da je vodonik kvalitetnije i jace gorivo od kerozina )
Za vodonichna goriva moras sasvim drugaciej motore da iams nego ove dans, tehnologija josh uvek nije razvijena.

Uostalom, ako verujes ovom tekstu ( a zanemarujes ovo sto ti ja kazem ) izvoli pun ti je beograd studenata hemije.

IZvoli detaljnije ako hoces sam da vidis:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hydrogen_vehicle
http://www.railway-energy.org/tfee/inde ... 20&SEL=210

a evo ti i dokaz da se radi na tome:
http://www.autonewscast.com/2009/03/12/ ... fficiency/
http://www.mantegh.org/category/hydroge ... technology
http://www.anl.gov/Media_Center/News/2009/ES090313.html

Da je sluchaj vodonichnih goriva, toliko lak da moze svako da ga pravi i da napravi motor kao neki likovi u grazi kako tebi pune glavu, prve bi aero kompanije to primenile.
Medjutim treba timovi naucnikai dosta rada da se to dovede u nivo gde je BEZBEDAN za koriscenje.

3d animacija koliko se hidrogenski motor ( vodonichni ) razlikuje od obichno

a to je toliko tu, da su vec napravili automobike:

A izvolte kako to pokushavaju da rese:

i kako se proizvodi hidrogen i zasto je problematichan:

(to niko od tih ne spominje )

Fuel cell

Have fun. Izvinajvam se za offtopic.
F.O.R.D. First On Race Day
]BMW is like a tampon every pussy needs one

///Mandovchina. :P

Mickey038
VIP
Poruka: 1133
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h

Poruka od Mickey038 » ponedeljak, 15. feb. 2010. u 09:30h

Iosis piše:
Mickey038 piše:Koliko jedan amerikanac predje dnevno svojim vozilom ako skoro ceo dan provede na poslu?
Odgovor ti je mnogo u odnosu na nas.
Stric živi u Phoenixu i prvi posao koji je dobio bio je udaljen nešto manje od 100 km u jednom pravcu, znači u oba to je blizu 200 km. Kod nas niko ne putuje svaki dan do posla 100 km. Market u kojem u kojem su kupovai hranu za cjelu sedmicu takođe nije blizu, ne znam koja udaljenost ali nije blizu. Prema tome ono što Talledaga piše je tačno, ne vidim razlog da nameće nešto i izmišlja.
Mislim da uporedjujemo USA i Evropu. Ja recimo imam kolege koje prelaze 150km dnevno do posla i nazad. Prodavnicu nemam ispred kuce gde zivim vec u trgovinu idem kolima (30km u jednom pravcu). Ne kazem da izmislja, vec hocu da kazem da za isti posao, amerikancima treba 5.0 litarski motor a evropljanima je i 1.2 sasvim dovoljan. Naglasavam, Evropljanima.
Par razloga.

Aerodinamika?
Menjac?
Tezina? Moj '00 Mustang je tezak ispod 3,000 lbs sto je oko 1,300 kg. To je lakse od danasnje Mazde 3.
Snaga? Sierra sa 120 hp mora da se daleko vise "nategne" da krene od Mustanga od 190 hp, cime automatski vuce vise goriva.
Kvalitet goriva?
Aerodinamika americkih vozila nije nimalo bolja od evropskih.
Sta sa menjacem? Menjac trosi manje goriva?
Tezina? Motor sa 3000cm2 je laksi od 2000cm2? Americka karoserija je laksa od evropske? Mustang tezi 1300kg??? I poredis mustanga sa mazdom 3? Zar su ta dva vozila istog ranga?
Snaga? Zar razlika u snazi moze toliko da se reflektuje na kolicinu goriva za ovako kratak period?
Nisam bas siguran da je americko gorivo mnogo kvalitetnije od nemackog na primer. Siera/Mondeo u Nemackoj ce takodje potrositi vise nego sto si ti naveo da trosi tvoj mustang. Nesto tu ne 'pije vodu'...
U Americi vozaci obicno prelaze oko 12,000 milja (19,200 km godisnje). I to u familijama gde svako ima svoj auto, ako se auti moraju deliti onda se prelazi jos vise. Kao sto sam pre objasnjavao, bez kola ne mozes nista, jer za razliku od Evrope - nema prodavnica na svakom cosku i sve je generalno daleko. Jos ako si neko ko ja, ko koristi automobil za voznju tokom radnog vremena, tek onda ne zelis neki slab motor koji ce se ugusiti kad mu malo jace dodas gas.
Prosecan evropljanin predje 20K kilometara godisnje u porodici sa vise automobila. I najmanje jedan automobil je sa motorom ispod 1.6l. Svi stizu na vreme, nimalo se ne zale na snagu i ubrzanje a potrosnja je sigurno manja nego kod americkih vozila.
Zadnja dva puta kad sam bio u Evropi sam rentao te Evropske automobile sa manjim motorima o kojima pricas.
Skoda Felicija je bila nocna mora, ne mogu recima opisati koliko mi se nije dopala. Nikad na autoputu ubrzati do 120 km/h, a tek menjac ...
Fiat Grande Punto je bio nesto bolji, jer je bio nov, ali opet nije nesto sto bi vozio svaki dan. Jer svaki put kad bi dosla uzbrdica - on se gusio u vecim brzinama. A da ti iskreno kazem, nije imao ni nesto malu potrosnju da opravda mali 1.4L motor i nikakvu snagu (74 hp).
Recu da mi se Hemijev Focus 2.0 dosta dopao. Nisam imao priliku da ga vozim, ali sa mesta suvozaca mi se dopao.
Rekao sam da dodjes par meseci da provedes u evropi. I ja za par dana nisam mogao da stvorim realniju sliku o americkim vozilima. Zasto si naveo Skodu feliciju? Sa americke strane pominjes mustanga a sa evropske skodu feliciju? Kako da to shvatim?

Ne zelim da mesam politiku u celu ovu pricu (kao Van) ali se u potpunosti slazem sa njegovom tvrdnjom. Cinjenice su apsolutno tacne i nazalost te stvari se reflektuju kroz celo americko drustvo (ukljucujuci i auto industriju). Ali to ovde nije tema.
Dalje, isto pitanje i za tebe koje sam ranije pitao: Ko forsira ostatak sveta da voze Americke automobile sa vecim motorima?
Pa GM/Ford/Chrysler uopste ne prodaju svoje Americke automobile u ostatku sveta. Na koji nacin Amerikanci forsiraju ostatak sveta da voze i/ili kupuju njihove automobile?
Izvucena recenica iz konteksta. U nastavku stoji:
Hocu da kazem, amerikanci su krenuli putem 'velikih motora', razlog je nebitan, i to postujem. Ali nemogu da prihvatim tvrdnje da je jedan kadilak od 5.0 bolji od BMW-a 3.0. Ne, na osnovu cinjenica koje se ovde iznose (cena, velicina motora...).
Ja licno smatram da prethodno pomenuti kadilak nije bolji ni od novog Focusa RS-a jer ce ga RS dobiti na svakom krivudavom putu. Uz to za mnogo manje potrosenog goriva i uz vise potrosenog adrenalina. Samo u slucaju da se vozac ne pali na 'velicinu' motora i automobila.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » ponedeljak, 15. feb. 2010. u 09:59h

Ako je neko čuo ili vidio Ford F-250 Super Chief Concept, pravljen je da može ići na 3 vrtse goriva, benzin. E85 i vodonik. Motor je 6.8 V10. Po meni gorivo budućnosti je vodonik. Jedino što će da bude skup za dobijanje, ali to će nam biti zamjena za naftu. Struja će moći ali za autiće koji su po gradu i koji ne prelaze mnogo, osim ako usavrše elektromobile pa da uspiju i oni prelazit 500+ km sa jednim punjenjem.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

van
VIP
Poruka: 9043
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » ponedeljak, 15. feb. 2010. u 10:37h

Neko je pitao odakle podatak 300-400 grama bnezina na sat , po 1 KS .
100 km / zahteva oko 25 ks ( i vise ako je auto veliki ) . 0.3 x 25 ks jednako je 7.5 l . Ako je auto aerodinamicniji i treaba mu i manje ili ako su otpori kotrlajnja manji . I potrosnja po ks varira od obrtaja , nije konstantna , tako da 20 ks na 2000 obrtaja i 20 ks na 4000 obrtaja , Ne daju isti rezultata .
Dizel motor efikasnije pretvara energiju iz goriva u mehanicki rad i kod njega su rezultati u potrosnji po ks jos manji .

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 15. feb. 2010. u 17:02h

Mislim da uporedjujemo USA i Evropu. Ja recimo imam kolege koje prelaze 150km dnevno do posla i nazad. Prodavnicu nemam ispred kuce gde zivim vec u trgovinu idem kolima (30km u jednom pravcu). Ne kazem da izmislja, vec hocu da kazem da za isti posao, amerikancima treba 5.0 litarski motor a evropljanima je i 1.2 sasvim dovoljan. Naglasavam, Evropljanima.
Ispada po tebi da svaki Americki auto ima ogroman V8 ispod haube, i da svaki Evropski auto ima motor do 1.5L, nista preko. A mislim kad bi pravio listu da bi vise V8 dolazili iz Evrope, nego iz Amerike.
Kao sto sam pre jednom spomenuo, Corvette i Viper su jedini Americki automobili koji imaju standardan V8 (ili veci) motor.
Usporedjujes ono sto je velika retkost i u Americi (5.0L) i u Evropi (1.2L).
Aerodinamika americkih vozila nije nimalo bolja od evropskih.
Sta sa menjacem? Menjac trosi manje goriva?
Tezina? Motor sa 3000cm2 je laksi od 2000cm2? Americka karoserija je laksa od evropske? Mustang tezi 1300kg??? I poredis mustanga sa mazdom 3? Zar su ta dva vozila istog ranga?
Snaga? Zar razlika u snazi moze toliko da se reflektuje na kolicinu goriva za ovako kratak period?
Nisam bas siguran da je americko gorivo mnogo kvalitetnije od nemackog na primer. Siera/Mondeo u Nemackoj ce takodje potrositi vise nego sto si ti naveo da trosi tvoj mustang. Nesto tu ne 'pije vodu'...
Menjac sam spomenuo kao duzinu brzina. Kao sto sam spomenuo pre, ja mogu Mustang V6 da vozim 120 km/h i da RPM jedva predje 2,000 obrtaja. To sa gotovo nijednim I4 motorom neces moci uraditi.
Mustang i Mazda3 nisu istog ranga, bas zato sam spomenuo Mustang, posto je laksi od jednog kompakta.

Da te pitam ovako: Zasto je Toyota Prius toliko ekonomicna? Jedan od razloga je svakako zato sto je hybrid, ali i Chevy Malibu je hybrid pa trosi duplo vise.
Prosecan evropljanin predje 20K kilometara godisnje u porodici sa vise automobila. I najmanje jedan automobil je sa motorom ispod 1.6l. Svi stizu na vreme, nimalo se ne zale na snagu i ubrzanje a potrosnja je sigurno manja nego kod americkih vozila.
I prosecan Amerikanac zivi u daleko manjoj kuci od prosecnog Evropljanina, gde se prave kuce na 2-3 sprata. Pa ne kuka da ima malo prostora.
Ono sto odgovara jednoj naciji ne znaci da ce odgovarati i drugoj.
Zasto si naveo Skodu feliciju? Sa americke strane pominjes mustanga a sa evropske skodu feliciju? Kako da to shvatim?
Pa ti si sam rekao da dodjem u Evropu na 3 meseca i probam tipicne Evropske automobile.
Ja sam iz tog shvatio da treba da probam te ekonomicne Evropske automobile sa motorima ispod 2.0L.
I kad sam spomenuo jedan tipican Evropski kompakt sa 1.4L motorom cini mi se, ti se nalazis uvredjen.
Dobro ajde, nema veze - ajde ti meni kazi sta bi to trebao da probam kad bi dosao u Evropu na 3 meseca.
Ja licno smatram da prethodno pomenuti kadilak nije bolji ni od novog Focusa RS-a jer ce ga RS dobiti na svakom krivudavom putu. Uz to za mnogo manje potrosenog goriva i uz vise potrosenog adrenalina. Samo u slucaju da se vozac ne pali na 'velicinu' motora i automobila.
Zasto se porede Cadillac i Focus?
Cadillac je ogroman luksuzni automobil sa opremom, prostorom i udobnoscu koju Focus moze samo da sanja.
I Focus RS ce da oduva BMW 550i (4.8L V8) na stazi - jel to znaci da je taj 550i nepotreban automobil?

I Chevy Cobalt SS ce da oduva BMW 550i na stazi sa svojim 2.0L turbo motorom. I pri tom ce da potrosi mnogo manje goriva. Sta mi to govori? Da jedan mali sportski kompakt moze da pobedi veliku limuzinu na stazi? Zar je to neka pohvala?

Ne znam koliko si upoznat sa Americkom auto industrijom, ali Cadillac nije sportski automobil (sa izuzetkom CTS-V) vec su u pitanju veliki, elegantni modeli, koji sluze za udobnu i sporiju voznju i uglavnom ih kupuju stariji ljudi.

MaxBunker
Poruka: 238
Član foruma od: utorak, 17. mar. 2009. u 23:36h

Poruka od MaxBunker » ponedeljak, 15. feb. 2010. u 18:05h

Talladega, u načelu se slažem sa tvojim stavovima. Ali evo moje skromno mišljenje:

1. AMERIKA

Svjetska (i) naftna sila, koja zbog toga sebi može da dopusti, za evropske prilike, vrlo niske cijene goriva. Takođe, povoljnom poreskom politikom promoviše veće, jače i rastrošnije motore. Isto tako, kao država koja je planski sagrađena u zadnjih 100-150 godina, nema stisnuta i prenatrpana gradska jezgra, kao što je to slučaj u Evropi, što eliminiše potrebu za malim gradskim autićima. Sa druge strane, Amerika je ogromna zemlja, u kojoj se autom često prelaze, za evropske prilike, ogromne relacije, što opet dovodi do potrebe za većim, jačim, ali i jednostavno konstruisanim motorima i prostranim autima.

2. EVROPA

(Uskoro) bivša industrijska i tehnološka sila, koja svoju posrnulu auto-industriju štiti neprestanim nametanjem sve strožih i strožih ekoloških normi, nastojeći da tako eliminiše konkurenciju sa istoka, kojoj ne može konkurisati cijenom radne snage. Takođe, zbog energetske zavisnosti, cijene goriva su najveće u svijetu, što u kombinaciji sa strogom poreskom politikom tjera evropske proizviđače na neprestane inovacije u oblasti energetske efikasnosti, i dovodi do izvlačenja što veće snage iz što manjih motora uz što manju potrošnju.

3. ZAKLJUČAK

Trenutno je ovako. Niti će Amerikanci početi voziti npr. 1.2 trocilindraše (jer za to nemaju potrebe), Niti će prosječan Evropljanin željeti da pola svojih mjesečnih primanja izdvaja za 3.8 litarskog šestocilindraša.
Ali stvari će se vrlo brzo promijeniti. U stvari već su se počele mijenjati. Nafte nestaje, i više je neće biti. Hibridi su samo prelazno rješenje.

mirke
Poruka: 777
Član foruma od: ponedeljak, 20. jul 2009. u 08:31h

Poruka od mirke » ponedeljak, 15. feb. 2010. u 22:14h

slazem se sa recenim...

Zelim jos da dodam da je meni americki ford pravi ford, da je to simbol kompanije, a ne neka mala fiesta ili ka... Ja vozim fiestu, jer ne mogu da kupim i vozim veceg forda koji bi mi odgovarao trenutno po ceni i kvalitetu... Ponosim se fordom uglavnom zbog americkog forda i njihovih proizvoda, a ne sigurno zbog mondea cija je plastika unutra kao i u fiesti tvrda kao qrac... U americi se prave prave limuzine... Nemam neke primedbe na motore ( 2.0L bi bio sigurno sasvim dovoljan ), ali kvalitet plastike kod danasnjeg evropskog forda je ocajan...

Po evropskom najbolje je da sednem u jednosed, duzine do 2m maksimalno i da uzivam u svom dizelu ili benzincu od 300ccm rulest
Slika
MIRKE / Fiesta 1.25 zetec

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21562
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » ponedeljak, 15. feb. 2010. u 22:19h

Mmmm... da... američki Ford u enterijeru isključivo koristi svilu,srneću kožu i čupavi tepih hahahaha

Jesi ti nekad video američki auto... posebno ove jeftinije modele ? :D
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 15. feb. 2010. u 23:02h

Zar im fali nesto?

Slika

mirke
Poruka: 777
Član foruma od: ponedeljak, 20. jul 2009. u 08:31h

Poruka od mirke » ponedeljak, 15. feb. 2010. u 23:04h

Nisam se vozio verovatno ni u jednom, ali sam pogled na unutrasnjost nekih modela uliva ti osecaj udobnosti, raj za oci. Uzmimo ford crown victoriu koja ima extra enterijer po meni i uporedimo sa tvrdom plastikom mondea koja ne prilici toj klasi. Prosto mi bude zao sto se malo ne potrude da ucine neki pomak u kvalitetu materijala...

Mondeo ili Kuga koja je vrh u evropskom fordu ne nude ni blizu takav izgled enterijera, mislim prvenstveno na komandnu tablu... Novi focus ide u dobrom pravcu KONACNO...

evo slika unutrasnjosti mondea (koja nije ruzna, ali pogledajte plastiku)
p.webwombat.com.au/motoring/images/ford ... -4-big.jpg

meni ovo deluje udobnije
http://intensivecarespecialties.com/p7h ... ior_fs.jpg
http://farm3.static.flickr.com/2023/221 ... e18b43.jpg
http://image.motortrend.com/f/17086317+ ... r_view.jpg
http://image.motortrend.com/f/car-of-th ... terior.jpg
crown victoria
http://www.autospectator.com/cars/files ... ria-05.jpg

Meni je unutrasnjost amerikanaca mnogo lepsa... ne hvatam se za najjeftinije... Ne cudi mene sto je u Ka ili Fiesti tvrda plastika, to su mala kola, jeftina, gradska, ekonomicna..., vec sto je takva u mondeu, a moze biti dosta bolja i ne vidim razlog zasto se na tome stedi ( ipak je to neka visa klasa, pobedio je i passata na testovima, a plastika nije zadovoljavajuceg kvaliteta po meni)...
Slika
MIRKE / Fiesta 1.25 zetec

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21562
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » ponedeljak, 15. feb. 2010. u 23:29h

Koliko vidim ovo su sve slike enterijera najnovijih US fordova i svi su u totalnoj full opremi.

Baci pogled malo na starije us fordove pa drmni komentar kao onaj iznad :D
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 15. feb. 2010. u 23:38h

Markedjani piše:Baci pogled malo na starije us fordove pa drmni komentar kao onaj iznad :D
Moze, ali cemo onda baciti pogled i na starije EU Fordove. ;)

Evo kako izgleda na mom 10 godina starom Mustangu.

Slika

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » utorak, 16. feb. 2010. u 00:06h

Talladega_500 piše:Evo kako izgleda na mom 10 godina starom Mustangu.
Ju,razocaravajuce dosadno... :-|

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 16. feb. 2010. u 02:39h

Da, ovo izgleda mnogo interesantnije.

Slika

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“