Prije nekoliko sedmica dogodila mi se sljedeća situacija sa metalnim (plastičnim?

Kada je na radnoj temperaturi, kada je vanjska temperatura 30 ili više stepeni i nakon što se u takvim uslovima vozim duže vremena (40 minuta ili više), brzinomjer počne da vodi svoju politiku, te nekoliko sekundi pokazuje brzinu po svojoj želji (obično između oko 80-95 km/h, a ja naprimjer vozim oko 70-75 km/h) da bi nakon tih nekoliko sekundi pao na nulu i tako ostao ostatak vožnje.
Brojači trajne i trenutne kilometraže prestanu da broje kilometre, a povrh svega kada stojim u mjestu puštenog kvačila sa mjenjačem u leru, obrtaji se sami dignu na oko 1100 - 1150 rpm i također zvuk motora prati te obrtaje. Pritisnem kvačilo, sve se vrati u normalu i obrtaji i zvuk motora, pustim kvačilo, opet se dižu obrtaji i zvuk motora.
To mi se desilo već 7-8 puta za nekoliko sedmica. Srećom nisam išao na duža putovanja, pa ubrzo nakon što se to desi idem kući i gasim ga.
Ugasim auto, upalim ga, sve normalno, vozim se nekoliko minuta i opet počne. Kada se auto ugasi i ne radi nekoliko sati, skroz se ohladi, to se ne dešava, ali se opet počne dešavati kada se poklope uslovi koje sam spomenuo.
Kada uđem na forum sa mobitela, postavit ću slike i videe.
2002. godište, 1.8 TDCi, 85 kW.
Do čega bi moglo biti? Ići ću u subotu kod majstora da ga skopčam na dijagnostiku, ali neki mi kažu senzor temperature misli da je -20, pa diže obrtaje, neki kažu papuča gasa, senzor brzine, otišla instrument tabla...
Unaprijed hvala!