Chat (free talk) - Bez tehničkih pitanja!
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Re: Chat (free talk)
Podlijezu oni zakonima nije da me podlijezu i oni su toga svjesni koliko ja razumijem taj koncept. Nek' proba da predje granicu sa svojim tablicama pa ce da vidi kako ce proci.
Nego, koriste pravni sistem na nacin na koji ga drzava koristi protiv svih nas. On je taj dokument koji je nazvao "Objava o nepostojanju osobe" poslao svim drzavnim institucijama i od njih nije dobio nikakav odgovor. U sustini i maksimalno pojednostavljeno, ako ti drzava nesto posalje (kaznu recimo) imas odredjen rok da se o tome ocitujes, pa ako to ne uradis znaci da nemas nista protiv toga i da to priznajes. Oni su to uradili isto samo prema drzavi i smatraju da ako su joj poslali tu objavu (koja je koliko je meni poznato neka vrsta i proglasa i adhezionog ugovora izmedju pojedinca i drzave) i ako se drzava nije ocitovala u nekom roku o tom dokumentu, a zaprimili su je uredno, onda su saglasni s tim.
Slusao sam par tih ljudi i mogu ti reci da uopste nisu glupaci, niti je to sto govore glupost, ali je pitanje koliko je to sve realno u datom momentu i da li su svjesni da time sebi maksimalno otezavaju zivot koji je ionako tezak. Sto mi kazemo ima da im sjednu na grbacu...
Kada je Gandi poceo da propovijeda taj svoj koncept nenasilne borbe tamo 1920ih godina to je izgledalo jednako ludo i glupo kao i ovo sada, ali eto 25/30 godina kasnije Britanci su ipak napustili Indiju...
Moja poenta je da necu da sudim na prvu da li je nesto glupo ili ne. Mnoge stvari koje su ljudi radili su u pocetku smatrane glupostima, da bi vremenom postale mainstream....
Nego, koriste pravni sistem na nacin na koji ga drzava koristi protiv svih nas. On je taj dokument koji je nazvao "Objava o nepostojanju osobe" poslao svim drzavnim institucijama i od njih nije dobio nikakav odgovor. U sustini i maksimalno pojednostavljeno, ako ti drzava nesto posalje (kaznu recimo) imas odredjen rok da se o tome ocitujes, pa ako to ne uradis znaci da nemas nista protiv toga i da to priznajes. Oni su to uradili isto samo prema drzavi i smatraju da ako su joj poslali tu objavu (koja je koliko je meni poznato neka vrsta i proglasa i adhezionog ugovora izmedju pojedinca i drzave) i ako se drzava nije ocitovala u nekom roku o tom dokumentu, a zaprimili su je uredno, onda su saglasni s tim.
Slusao sam par tih ljudi i mogu ti reci da uopste nisu glupaci, niti je to sto govore glupost, ali je pitanje koliko je to sve realno u datom momentu i da li su svjesni da time sebi maksimalno otezavaju zivot koji je ionako tezak. Sto mi kazemo ima da im sjednu na grbacu...
Kada je Gandi poceo da propovijeda taj svoj koncept nenasilne borbe tamo 1920ih godina to je izgledalo jednako ludo i glupo kao i ovo sada, ali eto 25/30 godina kasnije Britanci su ipak napustili Indiju...
Moja poenta je da necu da sudim na prvu da li je nesto glupo ili ne. Mnoge stvari koje su ljudi radili su u pocetku smatrane glupostima, da bi vremenom postale mainstream....
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
- mbole
- Poruka: 14969
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Sta je postigao tim "dokumentom"?
Dobro, proglasio je sebe "nepostojecim". Da kazemo da je to nekako i proslo.
I sta ce sad sa tim?
Fol za mene vasi zakoni ne vaze? Ma ajde... Moze.. al odseli se u kosmos, na neku niciju teritoriju (ako takva postoji)... dok se nalazis na teritoriji neke drzave vaze zakoni te drzave. Prosto.
A i van teritorije, vazi medjunarodno pravo (tipa na sred okeana).
Dobro, proglasio je sebe "nepostojecim". Da kazemo da je to nekako i proslo.
I sta ce sad sa tim?
Fol za mene vasi zakoni ne vaze? Ma ajde... Moze.. al odseli se u kosmos, na neku niciju teritoriju (ako takva postoji)... dok se nalazis na teritoriji neke drzave vaze zakoni te drzave. Prosto.
A i van teritorije, vazi medjunarodno pravo (tipa na sred okeana).
Djak pesak 

-
Pa rekao sam ti moje misljenje o tom dokumentu, ako me vec pitas. I rekao sam ti da takva praksa u danasnjem momentu jednostavno nije realna i da drzavu bas briga sta si ti objavio ili ne.
Postoji nicija teritorija, Antarktik. On ne pripada ni jednoj drzavi niti tamo ima drzava.
Na sred okeana takodje postoji nicija teritorija, a medjunarodno pravo ne vrijedi na recimo brodu Srbije na sred okeana, vazi srpsko pravo. Ukoliko dodje do sudara dva broda vrijedi medjunarodno pravo ili pravo koje strane ucesnice u sudaru prihvate kao relevantno. Kina je recimo silom zauzela sprudove i grebene u Juznom kineskom moru 1500 km od svoje obale (cak i pravi neka vjestacka ostrva) i rekla da za nju ne vrijedi nikakvo medjunardno pravo u tom pogledu. Sve dok ne dodju ameri ili neko drugi da im to silom ospore....
Tako da jos uvijek vrijedi pravo jaceg....samo je to vise onako institucionalizovano
pa je drzava jaca od tebe, ali nije od medjunardne korporacije ili neke druge drzave....zeznuto je to
Postoji nicija teritorija, Antarktik. On ne pripada ni jednoj drzavi niti tamo ima drzava.
Na sred okeana takodje postoji nicija teritorija, a medjunarodno pravo ne vrijedi na recimo brodu Srbije na sred okeana, vazi srpsko pravo. Ukoliko dodje do sudara dva broda vrijedi medjunarodno pravo ili pravo koje strane ucesnice u sudaru prihvate kao relevantno. Kina je recimo silom zauzela sprudove i grebene u Juznom kineskom moru 1500 km od svoje obale (cak i pravi neka vjestacka ostrva) i rekla da za nju ne vrijedi nikakvo medjunardno pravo u tom pogledu. Sve dok ne dodju ameri ili neko drugi da im to silom ospore....
Tako da jos uvijek vrijedi pravo jaceg....samo je to vise onako institucionalizovano

"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8306
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- nikola_focus
- Poruka: 1492
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Smejurija.. Ali mi i dalje nesto nije jasno, pred izbore su ukinuli rok trajanja svim tablicama, a sada ga vracaju i produzavaju.. Nigde ne pise da li je ovo samo za tablice sa problematicnim slovima ili za sve?? Sta cemo sa saobracajnim dozvolama, menjamo ih nakon 7 godina od izdavanja, pa nam ih izdaju na 2 godine dok vaze tablice, i kad prodju te 2 godine sve ispocetka, posto, jelte, ne moze da se zadrzi ista kombinacija na tablici. Kad bolje razmislim, mozda tako i treba kad hocemo da budemo najnapredniji.. Covek kupi auto u Nemackoj 1987, i vozi ga 30 godina sa istim tablicama, koje manje izblede nego nase za 5 godina, ali nisu oni kao mi..
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
- BojanM
- BOFH
Probni balon kao i mnogi do sada, da zatalasaju baru pa da vide kakva će biti reakcija.... Misliš da neko tamo zna šta hoće i da postoji praktična strategija po kojoj se ove stvari rade? Ja nisam uveren.
pozdrav, Bojan

- nikola_focus
Kako ne postoji prakticna strategija, vidis da su ostavili slovo X za kasnije ukidanje
Jedino sto je prakticna samo za jednu stranu, ali na to smo valjda vec navikli 

- FM III
- Vremenski policajac
X ostaje zbog taksija 

NE BRŽE OD ŽIVOTA!
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
- BojanM
- BOFH
Znaš šta mene nervira u celoj priči? Pucamo sami sebi u oba kolena istovremeno velikim kalibrom.
Matore tablice (strogo numeričke, 5-6 cifara) su imale teoretski 999.999 kombinacija za jedno registarsko područje (000-01 do 999-999)
Dosadašnje "nove" (123-AB) su imale teoretski maksimum (ako eliminišemo TX kao specijalnu kombinaciju) od 10x10x10x33x33 - 1.000(TX) = samo 1.088.000 kombinacija (33 jer su dozvoljena sva latinična slova abecede i X Y W). Jedva da smo išta promenili, ali hej, imamo nove tablice.
Po prvobitnom standardu četvrta cifra nije uopšte ni bila predviđena - da ne pominjemo petu, za taksi vozila, pošto valjda niko nije zamislio da će u dogledno vreme taksisti promeniti 100.000 vozila unutar, na primer, Beograda - a nije dozvoljeno ponavljanje tablica.
E onda smo uveli četvrtu cifru i time dobili vrlo respektabilnih 10.8 miliona mogućih kombinacija. Vrlo dobro, svaka čast. To bi trebalo da nam potraje neku desetinu godina, plus-minus.
A sada, pošto smo se uplašili šta ćemo sa tolikim kombinacijama, svodimo ih na mnogo umerenijih i pristojnijih 10x10x10x10x25x25 - 10.000 (TX) = 6.24 miliona po registarskom području. Ako niko osim taksista ne može da dobije slovo X, kombinacija je još manje: 5.76 miliona. Više-manje 60% onoga što već imamo, sa onime što smo već progutali kao neminovnost (ČĆŠĐŽ).
Zašto je to sada tako, a 2009-2010 kada se pripremao pravilnik to nije bilo tako? To znaju samo mudre glave tamo negde u nadležnom ministarstvu.
Matore tablice (strogo numeričke, 5-6 cifara) su imale teoretski 999.999 kombinacija za jedno registarsko područje (000-01 do 999-999)
Dosadašnje "nove" (123-AB) su imale teoretski maksimum (ako eliminišemo TX kao specijalnu kombinaciju) od 10x10x10x33x33 - 1.000(TX) = samo 1.088.000 kombinacija (33 jer su dozvoljena sva latinična slova abecede i X Y W). Jedva da smo išta promenili, ali hej, imamo nove tablice.
Po prvobitnom standardu četvrta cifra nije uopšte ni bila predviđena - da ne pominjemo petu, za taksi vozila, pošto valjda niko nije zamislio da će u dogledno vreme taksisti promeniti 100.000 vozila unutar, na primer, Beograda - a nije dozvoljeno ponavljanje tablica.
E onda smo uveli četvrtu cifru i time dobili vrlo respektabilnih 10.8 miliona mogućih kombinacija. Vrlo dobro, svaka čast. To bi trebalo da nam potraje neku desetinu godina, plus-minus.
A sada, pošto smo se uplašili šta ćemo sa tolikim kombinacijama, svodimo ih na mnogo umerenijih i pristojnijih 10x10x10x10x25x25 - 10.000 (TX) = 6.24 miliona po registarskom području. Ako niko osim taksista ne može da dobije slovo X, kombinacija je još manje: 5.76 miliona. Više-manje 60% onoga što već imamo, sa onime što smo već progutali kao neminovnost (ČĆŠĐŽ).
Zašto je to sada tako, a 2009-2010 kada se pripremao pravilnik to nije bilo tako? To znaju samo mudre glave tamo negde u nadležnom ministarstvu.
pozdrav, Bojan

- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2786
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
Pošto je očigledno glupost menjati tablice posle 7 godina, ( koje mogu izdržati sigurno još desetaki više godina korišćenja), a ipak treba uzeti neke pare od građana, onda su rešili da ih uzmu od vozača koji imju tablice sa tim slovima, računajući da će to vrlo lako da "prođe", jer im ta slova ionako prave teškoće.Jednostavan sistem - prvo napraviš zavrzlamu, pa je posle kao rešavaš, al' po džepu građana. 

- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Bolje slovo vise a broj manje
- mbole
- Poruka: 14969
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
1. ukinuti registarska podrucja (kao u Bosni)
2. ukinuti dijakritike
3. uvesti "stalnu" tablicu kao kod Engleza (tablica ostaje ista na autu bez obzira na promenu vlasnika, dok god je taj auto u opticaju).
4. taxi resiti posebnom dodatnom tablicom (nesto tipa L tablice, samo da je vezana za auto to jest njegovu "regularnu" registraciju), ako vec ne mozemo to da resimo drugacije.
2. ukinuti dijakritike
3. uvesti "stalnu" tablicu kao kod Engleza (tablica ostaje ista na autu bez obzira na promenu vlasnika, dok god je taj auto u opticaju).
4. taxi resiti posebnom dodatnom tablicom (nesto tipa L tablice, samo da je vezana za auto to jest njegovu "regularnu" registraciju), ako vec ne mozemo to da resimo drugacije.
Djak pesak 

-
Tako to ide kad živiš u privatnoj prćiji, a ne državi. Vlast interesuje samo da ti uzmu pare i nevjerovatno su maštoviti u tome.Lale piše: ↑četvrtak, 27. jul 2017. u 09:39hPošto je očigledno glupost menjati tablice posle 7 godina, ( koje mogu izdržati sigurno još desetaki više godina korišćenja), a ipak treba uzeti neke pare od građana, onda su rešili da ih uzmu od vozača koji imju tablice sa tim slovima, računajući da će to vrlo lako da "prođe", jer im ta slova ionako prave teškoće.Jednostavan sistem - prvo napraviš zavrzlamu, pa je posle kao rešavaš, al' po džepu građana.![]()
Mislim, nisam siguran doduše da stalne tablice imaš i u Švici i da ih možeš staviti i na dva auta ako želiš (ne odjednom naravno

- nikola_focus
Sad sam se setio nesto, jel ima neko preporuku koje ulje sipati u kompresor za vazduh?? 

- FM III
- Vremenski policajac
Nisu svi kompresori isti, ako nisi dobio korisničko uputstvo za njega pokušaj da izguglaš 
edit: na prvu loptu http://www.nisotec.eu/sr-lat/ulje-za-kompresore

edit: na prvu loptu http://www.nisotec.eu/sr-lat/ulje-za-kompresore
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
- nikola_focus
Moracu da iskopam neku oznaku na glavi.. Inace je to ``uradi sam``varijanta, mislim da je kompresor sa nekog kamiona, nemackog
Nabavili smo jos neke sitnice koje su nedostajale pa bi uskoro da ga pokrenemo.. Nasao sam i ja ovako nesto, ali rekoh mozda ima neka druga preporuka na osnovu iskustva, sta znam..

- FM III
- Vremenski policajac
Proguglaj malo savetuju da može i obično motorno od 5w30 do 10w40, ali je ipak bolje kupiti neko ulje baš za kompresore jer je kompresor drugačije konstrukcije nego motor.
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
-
- Poruka: 2063
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
- Kontakt:
Imam NGS zvucnike za komp. U pitanju je 2.1 sistem i u poslednje vreme dosta krce sateliti. Padali su mi par puta sa visine pa je i to mozda razlog zasto.
Uglavnom, moje pitanje je dal je bolje da menjam samo satelite, da stavim neke druge ili da uzimam sve komplet?
Uglavnom, moje pitanje je dal je bolje da menjam samo satelite, da stavim neke druge ili da uzimam sve komplet?
- sasa_f1
- Poruka: 9988
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Pa padali kad hebes na stolu 

- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Mogu da ti dam kontakt od lika kod kojeg ja nosim zvucnike kad treba da ih premotavam/krpim i tome slicno, ali mislim da ce ti za tu klasu reci da uzmes nove 

Fiesta!!
- kekic91
-
- Poruka: 1019
- Član foruma od: subota, 17. dec. 2016. u 17:09h
Ahahahha

Ma kakva krpljaza toga jedino ako si sentimentalno vezan za te zvucnike...ili sto,okle znam

- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Neverovatno kol'ko glupih ljudi ima...
B92: Ostrvo na "L"... Last Minit: Najveći biseri srpskih turista http://www.b92.net/putovanja/zanimljivo ... id=1287504
Sent from my SM-A500FU using Tapatalk

B92: Ostrvo na "L"... Last Minit: Najveći biseri srpskih turista http://www.b92.net/putovanja/zanimljivo ... id=1287504
Sent from my SM-A500FU using Tapatalk

- Petar
- Poruka: 418
- Član foruma od: petak, 7. feb. 2014. u 14:58h
- acadimke
- Poruka: 1707
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
Gde registrujete kola Novosadjani? Preporuka za neki tehnicki osim za auto rad.
Послато са Lenovo K10a40 уз помоћ Тапатока
Послато са Lenovo K10a40 уз помоћ Тапатока
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001