Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

scorpio 4x4 2,9i 1992.

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
rokki
Poruka: 188
Član foruma od: nedelja, 2. avg. 2009. u 18:02h

scorpio 4x4 2,9i 1992.

Poruka od rokki » petak, 12. feb. 2010. u 17:16h

dakle, imam problem sa strujom kod ovog auta...uz akumulator ima jedna žica smeđa sa bijelom linijom, na rastavljanje, plastični džek crni, fabrički, koliko sam mogao da ga pratim ide do glavne kutije sa osiguračima. postaviću sliku. e, kad spojim tu žicu, nakon što okrenem ključ da ugasim auto, motor ostane i dalje da radi, lampice kontakta se upale ali smanjenog intenziteta...ponekad radi samo par sekundi i ugasi se, dok ponekad ostane da radi i duže, a kad se ugasi motor, benzinska pumpa odradi jedan interval kao kad se tek da kontakt. ponovo kad odvojim tu žicu sve se vrati u normalno stanje. možda može i bez nje, ali zanima me šta je ta žica, i zbog čega se ponaša tako kad je ona spojena 2u4pvecna8
Slika

rokki
Poruka: 188
Član foruma od: nedelja, 2. avg. 2009. u 18:02h

Re: scorpio 4x4 2,9i 1992.

Poruka od rokki » subota, 13. feb. 2010. u 14:13h

imaš znanje svaka čast!!! thumbsuph thumbsuph

pratio sam žicu i ide na šteker koji se nalazi iznad malog hladnjaka klime, dakle ispod šoferšajbe, na sredini auta.
evo slika br1.
Slika

evo i izbliza
Slika

a evo i gdje ide u glavnu kutiju sa osiguračima. znači, ovo je jedna od iste dvije žice koje se račvaju iznad malog hladnjaka i ova je sva nabubrena kao da se grijala...
Slika

ovo je druga žica koja ide sa račvanja iznad malog hladnjaka, znači, obe ove žice su iste boje...
Slika

evo je dole ispod, vidi se kako je nabubrena, ne ova označena nego ona donja...

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“