scorpio 4x4 2,9i 1992.
Moderator: Dragomir
- rokki
- Poruka: 188
- Član foruma od: nedelja, 2. avg. 2009. u 18:02h
scorpio 4x4 2,9i 1992.
dakle, imam problem sa strujom kod ovog auta...uz akumulator ima jedna žica smeđa sa bijelom linijom, na rastavljanje, plastični džek crni, fabrički, koliko sam mogao da ga pratim ide do glavne kutije sa osiguračima. postaviću sliku. e, kad spojim tu žicu, nakon što okrenem ključ da ugasim auto, motor ostane i dalje da radi, lampice kontakta se upale ali smanjenog intenziteta...ponekad radi samo par sekundi i ugasi se, dok ponekad ostane da radi i duže, a kad se ugasi motor, benzinska pumpa odradi jedan interval kao kad se tek da kontakt. ponovo kad odvojim tu žicu sve se vrati u normalno stanje. možda može i bez nje, ali zanima me šta je ta žica, i zbog čega se ponaša tako kad je ona spojena 2u4pvecna8

- rokki
- Poruka: 188
- Član foruma od: nedelja, 2. avg. 2009. u 18:02h
Re: scorpio 4x4 2,9i 1992.
imaš znanje svaka čast!!!

pratio sam žicu i ide na šteker koji se nalazi iznad malog hladnjaka klime, dakle ispod šoferšajbe, na sredini auta.
evo slika br1.

evo i izbliza

a evo i gdje ide u glavnu kutiju sa osiguračima. znači, ovo je jedna od iste dvije žice koje se račvaju iznad malog hladnjaka i ova je sva nabubrena kao da se grijala...

ovo je druga žica koja ide sa račvanja iznad malog hladnjaka, znači, obe ove žice su iste boje...

evo je dole ispod, vidi se kako je nabubrena, ne ova označena nego ona donja...

pratio sam žicu i ide na šteker koji se nalazi iznad malog hladnjaka klime, dakle ispod šoferšajbe, na sredini auta.
evo slika br1.

evo i izbliza

a evo i gdje ide u glavnu kutiju sa osiguračima. znači, ovo je jedna od iste dvije žice koje se račvaju iznad malog hladnjaka i ova je sva nabubrena kao da se grijala...

ovo je druga žica koja ide sa račvanja iznad malog hladnjaka, znači, obe ove žice su iste boje...

evo je dole ispod, vidi se kako je nabubrena, ne ova označena nego ona donja...