Rec je Focusu MK2
2006. godiste, na cajgeru ima 168000, a kompletna servisna istorija u poslednje tri i po godine mi je poznata, posto sam auto kupio od svoje taste

Benzinac je u pitanju 1.6 16v, motor bi trebalo da je duratec, bele boje, 5 vrata...
U pristojnom je stanju, fino ide, zapravo jako fino.
Pre njega sam imao Golfa 4 1.9 TDI, Fiata Stila (pokojnog, mrtvog, odvratnog) 1.6 16v, a sad neposredno pre kupovine Focus-a Clia 1.4 16v
Kada ga poredim sa prethodnim automobilima, moram reci da nisam bas impresioniran kvalitetom izrade enterijera, nekako, sve je ok, ali sve bi valjalo da je bar za nijansu bolje i kvalitetnije uradjeno.
Dosta je stvari koje mi bodu oci, kao sto je npr plastican volan, koji cu u najskorijem periodu zameniti koznim, to je nesto sto mi bas smeta i nedostatak naslona za ruku je nesto sto znatno smanjuje komfor u voznji. Sedista su napravljena od pristojnog mebla, ali bilo bi lepse da su malo kvalitetnija.
Plastika kontrolne table takodje nije na nekom zavidnom nivou, ali je estetski jako lepo spakovana. (da ne bude da samo mracim)
Sto se tice trapa, generalno gledano utegnut je auto i jako lepo lezi na putu, ali opet malo skripuce, ali to je nesto sto cu lako moci da odklonim sredjivanjem trapa.
E sad, sto se tice voznje... To je nesto cime sam impresioniran. Motor je (bar meni) dovoljno jak, povlaci dobro (preko 2500 obrtaja) tako da je dobar u preticanjima, odlican na uzbrdicama, i sasvim sasvim zadovoljavajuci na otvorenom putu. Sto se tice samog osecaja u voznji, daleko najbolji auto koji sam imao. U krivinama se ponasa fenomenalno, uzbrdice bukvalno jede, a licno meni je to jako bitna stavka, posto svaki dan do posla i nazad predjem oko 100 km po jako zahtevnom putu (Kragujevac-Gornji Milanovac)
Inace, ugradio sam mu sekvent plin AC stag, tocak boca 43l, ugradio sam i tu famoznu kapalicu, cisto da mi bude mirna glava.
Sto se tice samog plina i voznje na isti, opet sam jako zadovoljan, nije da mogu da primetim da postoji neka razlika. Auto jednako dobro povlaci i na benzinu i na plinu.
Kada je u pitanju potrosnja, isao sam do Crne Gore pre nkoliko dana i sa klimom na otvorenom putu, umerenom voznjom, a opet ne penzoskom mi je potrosnja okruglo 7 litara... Mogu da kazem da sam prezadovoljan.