fiesta 1.25 zetec 97 nema zestinu
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 4
- Član foruma od: utorak, 9. feb. 2010. u 13:44h
fiesta 1.25 zetec 97 nema zestinu
Imam fiestu 1.25 zetec iz 1997 godine u solidnom stanju.Do pre par meseci sve je bilo OK ali tada pocinje moj problem.Prvo nije htela da primi gas dok je hladna a nakon 10-tak minuta rada na leru na 1200 obrtaja prima gas i ide ali jako tromo i lenjivo.Potrosnja goriva se popela cak na 10lit.Odvezao sam je na dijagnostiku i majstor mi je konstatovao da je otisao potenciometar koji je zamenjen i (kako majstor kaze)zazor na platinama povecan.Sada je potrosnja dobra ali auto je i dalje lenj ilustracije radi u 4-tom stepenu prenosa da bi razvila 60km/h potrebno joj je 2000 obrtaja sto mislim da je mnogo.U motoru neznam koje je ulje jer ga nisam jos menjao pa mi recite koje bi bilo najbolje.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21505
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: fiesta 1.25 zetec 97 nema zestinu
Što se problema tiče... promeni majstora. 
Pošto kaže da ti je zamenio potenciometar (šta je to ?) i da ti je smanjio zazor na platinama (koje nema).
Što se ulja tiče... Fordovo ulje... Formula E 5w30 full sintetika.

Pošto kaže da ti je zamenio potenciometar (šta je to ?) i da ti je smanjio zazor na platinama (koje nema).
Što se ulja tiče... Fordovo ulje... Formula E 5w30 full sintetika.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
Hvala na savetu vrlo rado cu te poslusati jer sam i do sada sumnjao u majstora ali mi niste rekli koji je moj problem i kako ga resiti? pozdrav za markedanija
- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
Taj majstor nema veze sa mozgom (sto se tice tvog auta)
Trebalo bi da dobar majstor pregleda auto.
Mada ti motori su poznati po tome da im trebaju obrtaji da bi isli
Trebalo bi da dobar majstor pregleda auto.
Mada ti motori su poznati po tome da im trebaju obrtaji da bi isli
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067
viewtopic.php?f=94&t=19067
- bobco77
- Poruka: 44
- Član foruma od: nedelja, 17. jan. 2010. u 10:18h
Profo,da ti iskreno kazem mislim da imamo slican,ako ne i isti problem.Samo sto kod mene je to sve pocelo kad sam resetovao ECU,vadeci kleme sa akumulatora.Procitaj moje postove bice ti jasno o cemu govorim...Da ne si slucajno i ti vadio kleme?Iste marke auta,iste godiste,pa mozda i isti problem,ko prvi resi problem-casti

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21505
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Bobco... pravac dijagnostika... pa se onda javi.
@Profo66
Oterati na dijagnostiku ali kod krštenog majstora...
Ovako preko foruma je bajanje u pasulj... može biti dosta stvari.
@Profo66
Oterati na dijagnostiku ali kod krštenog majstora...
Ovako preko foruma je bajanje u pasulj... može biti dosta stvari.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
Cao svima.Evo mene od drugog majstora donosim nove informacije.Naime ovaj je prikljucio na dijagnostiku i konstatovao da mi je otisao protokometar .Moram da naglasim da mi je predhodni majstor skidao kleme pri zameni vazdusnog filtera sto je dovelo do resetovanja ECU uredaja sto je dovelo do kvara na protokomeru pa je vazduh nekontrolisano ulazio u sastav smese.Sve ovo mi je pomenuti majstor obrazlozio i rekao da ci sve biti OK.Sto se tice potrosnje rekao bih da je dobra(za ovih 200 km koje sam presao)ali fiesta je i dalje lenja tj sa vecim brojem obrtaja dostize brzinu koju je pre sa duplo manjim broje m dostizala.Sta raditi dalje Jos jedna stvar ujutro kada upalim hladna radi dobro sa 1200 obrtaja na leru a pre je bilo 800 ob a na izduvnoj grani se oseca miris parafina jel on potice iz goriva ili ????HVALA svima na dobronamernim savetima
- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
-
Iz Malog Zvornika
- mirke
- Poruka: 777
- Član foruma od: ponedeljak, 20. jul 2009. u 08:31h
Ne mogu da verujem kako laze taj prvi majstor... Kakav bezobrazluk...

MIRKE / Fiesta 1.25 zetec
- van
- VIP
- Poruka: 9044
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Protokomer ne moze da crkne zato sto je ecu odspojen sa akumulatora .
Auto nema nikakve platine , sem ako nije mislio na kontakte na samom potenciomeru .
Auto nije automotik ? Ako nije , onda je velika nebulaza izjaviti da je ranije auto isao na 3000 rpm IV brzino 60 km/h , a sada ide na 2000 . Transmisija je fiksna stvar i ako uzmemo da je IV stepenu prenosa odnos 1:1 ( jedan obrtaj radilice jedan obrtaj izlazne osovine menjace ) i fiksana je prenosni odnos u diferencijalu 3.8:1 ( ovo sam lupio ali je tako negde ) i obim tockova je fksam . Lako se moze izracunati koliko brzo ide auto pri zadatim obrtajima i stepenom prenosa . To se ne moze promeniti , sem mehanicki , promenom menjaca , ili dimenzije tockova .
Auto nema nikakve platine , sem ako nije mislio na kontakte na samom potenciomeru .
Auto nije automotik ? Ako nije , onda je velika nebulaza izjaviti da je ranije auto isao na 3000 rpm IV brzino 60 km/h , a sada ide na 2000 . Transmisija je fiksna stvar i ako uzmemo da je IV stepenu prenosa odnos 1:1 ( jedan obrtaj radilice jedan obrtaj izlazne osovine menjace ) i fiksana je prenosni odnos u diferencijalu 3.8:1 ( ovo sam lupio ali je tako negde ) i obim tockova je fksam . Lako se moze izracunati koliko brzo ide auto pri zadatim obrtajima i stepenom prenosa . To se ne moze promeniti , sem mehanicki , promenom menjaca , ili dimenzije tockova .