Ajde prvo sto se tice tasosa.. bio sam prosle godine pre pozara

i isto mislim i kao @popovicvl iskreno nista posebno .. ja sam tu ocekivao nesto WOW .. posto puno ljudi pre puta su mi rekli da je Tasos prelep, fenomenalan.. i da kad jednom odes uvek zelis da se vratis.. ali na mene nije ostavio takav utisak.. godinu pre toga sam bio na Krf-u i on je na mene ostavio mnogo lepsi i bolji utisak .. sam grad Krf je jako lep, mnogo vise sadrzaja nudi, ima prelepih i cudnih plaza, i cak sto vise pre bi ponovo isao na Krf nego na Tasos, koji je po meni vise izvikan nego sto stvarno jeste nesto WOW..
ali da se razumemo, lepih plaza ima, i vredi otici i videti, ali da je nesto najlepse, po meni nije... naravno ima lepih plaza, i jeste sve na 30 minuta.. ali racunaj to da je guzva ogromna skoro cele sezone, i tih 30 moze lako da se popne na sat vremena... pogotovo sto je put skoro pa konstantno krivudav i nema sanse tu da vozis brzo jedino ako nisi neki manijak i ne maris sa decu i porodice

ali otprilike ti treba oko 1 - 1.5 sat voznje da obidjes cele ostrvo autom.. ali posle te voznje nisam ni za sta
ako vec odes izaberi nekoliko najlepsih plaza, tipa 3 - 4 i to je to.. i mani se srba koji hoce sve da vide u 10 dana ... videces da jako puno ljudi hoce da u roku tih 10 dana obice sto vise plaza i to onda nije odmor.. vidis samo kako trce sa stvarima i na svakoj plazi budu po par sati... samo da nesto ne propuste i komsijama ispricaju da su i oni tamo bili... ajde ako si sam, onda mozda i ok... ali sa porodicom je to uzas... i gledaj da na svaku plazu dodjes sto ranije.. znaci na tasosu se ustaje u 6 jer posle bude guzva, haos... i to vise nije uzivanje... i more se zaprlja.. i na nekim plazama ti i ne vredi doci posle...
Za ovaj prirodni bazen Giola... sto je okacio darko.. stvarno moze biti tako bistra voda.. ali to onda moras da dodjes sto ranije, da ne duva vetar i da nema velikih talasa... i plus sve na to mislim da cak para dana pre toga ne sme padati kisa.. i onda ces uloviti takvu vodu.. u suprotnom vrlo moguce da ce te docekati mutna voda... koja se zamuti od kupaca, talasa i kise... i minimum neki je 10 dana na tasosu .. sve ispod toga je malo...
Sto se tice radnji Lidl i tih vecih.. batali to... tih 10 dana ti nece puno znaciti.. koliko potrosis na gorivo toliko ces vise platiti u radnji

Vecina ljudi se parkira na jugu.. i iskreno mislim da Potos ima najlepsu pescanu gradsku plazu.. na ostala moras da ides... i naravno skoro svi znaju srpski i ogroman broj Srba bude tamo.. bukvalno imas osecaj da si u Srbiji
A sto se tice Medjunarodne dozvole u Grckoj.. ama bas niko mi nikad nije to trazio... ni kad sam isao svojim autom ni kad sam uzimao renta car, niti kad sam prelazio granicu.. ma ne znam jel su me i pitali da li imam vozacku u renta car agenciji

... zabole njih za te stvari... njima je bitno samo da ima turista a to sto nema medjunarodnu briga ih... gledaj samo da ne napravis neko sranje, a osiguranje ce ti uvek nesto naci da ti ne plati stetu

... i ne znam sta moras da uradis da bi ti njihova policija nesto kenjala... nikad cuo niti video da je Grcka policija nekog Srbina zezala... ali sam bio u prilici da gledam par akcija grcke policije na njihove lokalne budale

to ko u holivudskim filmovima...