Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Vatra iz karburatora

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
van
VIP
Poruka: 9044
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Vatra iz karburatora

Poruka od van » sreda, 10. feb. 2010. u 09:53h

Posle izvesnog vremena ne vozenja upalim S7 , na jedite jade , on kao da radi na 2 cilindra . Proverim , granu kod 2&3 cilindra se uopste ne greje. Skinem ponaosob svaki kabl , baca dobru varnicu . Proverim svecice , i nadjem da jedna probija , i zamenim je sa starom koja je ispravna . Motor radi mirno ...
Pri ostrom dodavanju gasa i turiranju , u zoni oko 1500-2500 , motor izbaci detonaciju kroz karburator .
Motor je pinto 2.0 , sa paljenjem od zetec-a ( duple bobine ) ... Da bi elininisao sumnju na elektroniku , probao sam da ga upalim i preko razvodnika i platina . I desava se ista stvar , pri turiranju ,kada se ostro da gas javi se pufffffffffff .
Proverio sam ler dizne , nisu zapusene ....
Sta moze jos da bude ? Dihtung glave ? Ventili ? Svecice ( kupljene su nove i pogorele su max 50 l benzina ) ...
Da napomenem da je motor radio sasvim normalno , pre mesec dana kada je poslednji put paljen

BokiRS
Neizleciv
Neizleciv
Poruka: 4457
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h

Re: Vatra iz karburatora

Poruka od BokiRS » sreda, 10. feb. 2010. u 10:15h

To se meni desavalo na jednom karb motoru.
Kod mene su bile svecice problem.
Zamenio i onda je samo pusilo iz guma :D
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067

bossko77
Poruka: 1379
Član foruma od: petak, 13. feb. 2009. u 01:44h

Poruka od bossko77 » sreda, 10. feb. 2010. u 10:16h

Pitaj Milana mozda ga je cepao kad nisi bio tu mrgreen ,lici kao da ostaje usisni ventil otvoren ,nezam sta bi drugo moglo da upali smesu u kontra smeru ako ti kazes da su svece dobre ili kablovi :S
SlikaSlikaSlikaSlika

sierra 20i
Poruka: 439
Član foruma od: ponedeljak, 22. jun 2009. u 14:08h

Poruka od sierra 20i » sreda, 10. feb. 2010. u 15:15h

ako sam dobro upucen to hoce i da se desava kad dobija previse goriva a to verovatno znas bolje od mene :)

van
VIP

Poruka od van » sreda, 10. feb. 2010. u 17:48h

Auto je radio normalno , nista nisam dirao i sada ovo . Taman pomislim da sam namestio motor kako treba , a on zeza . Ostalo mi je cekam da otopli , da mu kupio ( ponovo ) nove svecice , da proverim kablove , da ga spojim sa lap-top-om da vidim sta radi paljenje ... Da proverim kompresiju da nije geknuo dihtung glave ...

dekile
Poruka: 91
Član foruma od: četvrtak, 13. avg. 2009. u 02:17h

Poruka od dekile » petak, 12. feb. 2010. u 02:56h

Usisni ventil,proveri komresiju.
Evo price:kadet koji par godina nije vozen na benzin zbog kvara na pumpi,dan po otklanjanju kvara,nije hteo da upali.Benzin koji je svo vreme stajao u rezervoaru,dobio je neki smolasti sastav,vozen je na to gorivo ceo dan,zalepio je ventile preko noci.
[*]Jel potrebno onda promjeniti parametre u racunalu da ECU zna da ima jos jedna svjecica?? Nista na silu,samo veci cekic

van
VIP

Poruka od van » petak, 12. feb. 2010. u 09:12h

Hvala sto si podelio iskustvo .Provericu kompresiju ... kad malo otopli .

kresa capri
Poruka: 350
Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 13:51h

Poruka od kresa capri » petak, 12. feb. 2010. u 23:45h

da nisi pretego ventile?

van
VIP

Poruka od van » petak, 12. feb. 2010. u 23:57h

Menjao sam bregastu , nastelovao ventile na 0.20 i 0.25 , jos kada legne sve na mesto zazor se i malo poveca . Vozio sam auto mesec dana ( 4 puta ) i nije imao nikakav problem . I onda posle jednog zimskog palejnja na minus 5 , desi se ovo . Da premerim kompresiju , ako je sve kako treba , skinucu i deklu da prestelujem ventile . Ako nije do ovoga , krivca trazim u svecicama , elektrici , karburatoru .
Ovo se desava dase pritisne naglo i jako gas , ali uvek pukne pre nego sto se otvori drugo grlo ( vatra je uvek iz prvog grla ). I desava se u zoni oko 2000 rpm ,

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“