Problem Elektronski sauh Fiesta
Moderator: Dragomir
- paun1
- Poruka: 502
- Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 17:49h
Problem Elektronski sauh Fiesta
Problem je kada je auto hladan radi na nekih 2000 obrataja,sve dokse ne ugreje tek onda vrati na nekih 1000 ali i kada se ugreje kada mu dam gas on podigne obraje ali ih veoma sporo vraca zaustavi na neki broj obrtaja(od 2000-1000) pa tek onda polako vrati!! Dali neko ima slican problem,Auto je Ford Fiesta 1.4i CLX poluajnspric motor..
-
- Poruka: 145
- Član foruma od: petak, 28. avg. 2009. u 22:31h
Re: Problem Elektronski sauh Fiesta
Nista strasno,probaj da smanjis ler tako da kad je hladan tj prvo paljenje da ti ne bude visi od 1500 obrtaja i kada se zagreje treba da vrati sam na 700 i tako da ostane.Probaj pa javi sta si uradio,kod drugara se to pokazalo uspesno. 

- paun1
Probacu da smanjim ler gas pa cu da vidim kakva je situacija.Promeni sam do sad onaj davac sto se nalazi na usisnoj grani,potenciometar gasa mi je 3 po redu.neznam sta vise da promenim da mi ayto radi na normalnim obrtajima.dok je hladan radi na nekih 2000 obrtaja i moram da ga vozim nekih pola sata da se dobro ugreje pa tek onda vrati na 900-1000 obrtaja.
- MaxBunker
- Poruka: 238
- Član foruma od: utorak, 17. mar. 2009. u 23:36h
Nije problem u čoku. Podesi potenciomjer.
- paun1
- MaxBunker
- Poruka: 238
- Član foruma od: utorak, 17. mar. 2009. u 23:36h
Odvezi majstoru. to je par minuta posla. Ja ne znam, pošto nisam lično to pdešavao, nego majstor. Nalazi se sa desne strane ajnspric-dizne, uz čok.
- paun1
Ali zasto kada se ugreje i kada radi na 900 obrtaja onda kada mu dam gas on podigne obrtaje ali ih mnogo sporo vraca,zadrzi na 1500obrtaja i posle 3,4 sekunde tek spusti na 1000 pa opet malo zadrzi pa tek skroz vrati na 900! Da mozda nije problem onaj step motor???Nemam vise ni zivaca a ni para da me deru razni "majstori".Oko tog sauha sam promenio sve osim tog step motora imam i njega ali nije od iste fieste razliciti su dzekovi.Razmisljam dali da prevezem dzek pa da probam?
- milan vranic
- Poruka: 13
- Član foruma od: sreda, 30. dec. 2009. u 21:51h
Probajte da očistite leptir gasa od nečistoća, tj. da ga podmažete kako bi bio manji otpor step motoru.