Sto se tice mrznje forda.. kontam da je upravo to razlog posto je na nasim prostorima vise zastupljen citroen i reno, jer za iste pare kupe i uvezu mladji auto... a vw i audi su ikona koja ne sme da se dira

Van piše: ...за све те буђаве фордове
Bilo nekada... U poslednjih 30 godina je celokupna tehnologija svega, pa i izrade motora za vozila, napredovala. Materijali nisu isti, kao ni tehnike obrade istih, kao ni još mnogo toga drugog.lukijano piše:
Hteo sam da kažem, da po meni nije isto da li si tih 120 konja izvukao iz dve različite kubikaže, što se tiče mučenja i trajnosti tog istog motora. Šta je sve potrebno da bi se iz motora od 1.6 ili 1.4 izvuklo 120 ili 140 konja, to znaju konstruktori kompletnog sistema i ubrizgavanj i turbine i hoda klipova i svega ostalog.
Znam samo, kad sam bio klinac, moj drugar je budžio APN-a, koji je mogao da ide preko 100. Šta mu je sve radio, to samo on zna. posebni karburatori, poliranje cilindra, poseban izduv, posebne dizne i šta sve ne... I stvarno, išao je on kao đavo... Verovatno najstartniji i najbrži APN u gradu. Ali je jedini problem bio, što je malo, malo, pa morao da radi ili polugeneralnu, ili generalnu... Odlazili ležajevi radilice... pucali klipovi i prstenovi.... Stalno neki cirkus.
Pozdravljam odluku, mnogo bolje izgleda sa večom gumom jer mu je veliki auto i ima veliki otvor kod točkovaTiler piše:... a za iduću sezonu ako bude zdravlja ljeti idemo na dimenziju 18 kako i priliči mondeu...
bo. piše:
P.S. ako ti pukne šipka ja ti kupim Mondeo mk5 titanium x sport ganjc novi odmah, isti tren