Потребан ми је рачунар који може да контролише гориво и паљење и да се адаптира на притисак турбо компресора . Да не би куповао нешто што је 300 долара минимум , решио сам да пробам да направим сам . Ардуино Мега микро-контролер је искоришће као процесор и које покрећу цео систем . Микроконторлер користи програмски код који је неко написао баш за ту намену . Софтвер за штеловање је скинут са нета , бесплатна олакшана верзија .
Други мањи микроконтролер сам искористио да симулирам све сензоре на мотору као бих имао улазне вредности са којима рачунар може да оперише и обезбеди излазне податке .
Написао сам прост програмчић да симулира 36-1 зубац са радилице и још пар сензора . Све то спојио са другим микроконтролером који је мозак операције и добио сам ( додуше посла 2 дана покушавања ) ово :
Програм на лаптопу показује улазне и излазне вредности које рачуна микроконтролер. У овом случају симулира неки благо притиснути гас и 1800 обртаја .

А ово је симулације ситуације када се очене пун гас , обртомер оде у црвено а турбина направи 0.5 бара притиска .

Од компоненти које су потребне за рад системе је и МАП сензор који је овде у виду електронске компоненте -сензор притиска . Такав сензора нема код нас у радњама да се купи, него мора да се наручује преко нета и то ми је главна кочница да склопим систем до краја и пробно тестирам на мотору .
Јако занимљива играчка , надам се да ће и крајњи резултат бити такав