Update, nisam odavno vodio evidenciju o redovnom održavanju.
Bio sam do Surčina, odradio mali servis i još neke sitnice.
Osim ulja i svih filtera, zamenio sam i prednje pločice koje su bile baš kritične. Stavljene Delphi.
Imao sam dva "problema" koja su bila na dnevnom redu. Kad idem preko neravnog terena čulo bi se onmo sitno lupkanje, a kad naglo dam gas ili prebacim brzinu pa brže odvojim kvačilo tada bi nešto malo jače drmnulo. Za ovo drugo sam sumnjao na neki nosač, 2 su promenjena nedavno pa sam pretpostavio da je neki treći.
Uspostavilo se da je uzrok oba problema kraj leve spone, zamenjen je i od tada nema nikakvih zvukova.
Ukupan ceh nešto manji od 17k dinara.
Sledeće na redu je prilično urgentno pranje hladnjaka, opet mi se na onoj vrućini desilo da kad forsiram obori gas i isključi klimu na kratko, pa se posle par sekundi vrati u normalu... i tako u krug.
Treba da zamenim i graničnik vozačevih vrata, napukao je pa krcka kad god ih otvorim i zatvorim. Dobra stvar je što se u servisu zatekao lik iz okoline BG-a koji radi Fordove i ima otpad, upoznamo se pa se ispostavi da su nam neki baš dobri prijatelji zajednički, tako da ću osvih dana da vozim Maksu na sređivanje samo da prvo napravim listu
Saznao sam i kako se opravlja ovaj amortizer kasete, gore se skinu šrafovi pa se cela kaseta vadi napolje i onda se montira amortizer pa se sve vrati.