Elem, menjao sam jesenas eskorta za mondea 2005. 2,0 tcdi 96kw, i priznajem ZADOVOLJAN SAM! Jos uvek mislim da mi benzinac lepse lezi, ali nije to izvor mog problema.
Od pre neki dan desava se da u toku voznje neopterecenog auta na oko 2000 obrtaja (orijentirno od 1500 do 2200, najcesce oko dvojke na skali) auto povremeno stuca. Da objasnim ovako: Dok idem uzbrdo, kada je potrebno da motor povuce, nema problema. Kada idem nizbrdo gde kocim motorom, motor radi bez problema. Kada vozim pri nekom konstantnom broju obrtaja oko navedenih, kada motor nije opterecen, kada treba samo da odrzava taj rezim voznje, desava se da se oseca "stucanje" odnosno kao da sam na delic sekunde ugasio pa opet upalio auto (mnogo zesce nego klasicno pustanje gasa i ponovno pritiskanje).
Koliko sam upoznat, nemam problema sa plivajucim zamajcem, a i ne deluje mi priblizno tako. MOZDA je popustio neki nosac motora, ali to jedva i primecujem u odredjenim rezimima. I, mozda bitan propratni efekat (mada je to valjda normalno za dizelase, a desava mi se jos od kako sam ga kupio), kada na obrtajima ispod 2000 potopim gas, iza mene se stvara dimna zavesa

E sad, ne znam kako drugi TDCI vuku, ali mi deluje da auto nema nikakvih problema pri ubrzavanju, lepo prima gas itd itd...
Ima li neko ideju sa cime se ja susrecem i kako da resavam?