danas ugradjeni parking senzori.. bilo je muka ali ok... medjutim mrak me je uhvatio pa ih nisam spojio na rikverc svetlo...
prvo uz pomoc šestara je odredjen precnik, pa poluprecnikom nasao sredinu.. malo sam se namucio sa iglom ( jedno pola sata za jednu rupu ) da probijem branik dok nisam nasao pravu koja se nalazi na slici.. i roku od pet minuta probusio sve cetiri tacke...
posle toga svaku poziciju za parking senzor merio jedno 10 puta

... pomolio se i krenuo da busim.. za divno cudo sve proslo kako treba

... ali definitivno mi je drago sto sam uzeo senzore sa sesiricima, posto rupe jako jako tesko je narpaviti da budu profi... tako da one kao orginal senzore ostavljam profesionalcima

a svima ostalima koji zele sami to da odrade ipak savetujem ove sa sesirima
prilikom skidanja tapacirunga za zadnjeg tocka, da bi dosao do gume koja zatvara rupu u gepeku, da bi provukao zice od senzora, ispalo mi ovo.. a od cega je nema sanse da nadjem.. pa ako neko zna bio bi mu zahvalan
i ovako izgledaju zice nakon namestanja i vezicama zategnute. Medjutim, ne svidja mi se kako da guma u gepeku stoji.. mislim da cu naci neki drugi nacin.. mozda probusim rupu u gumi i tu provucem zice od parking senzora...
e sad, posto je pao mrak nisam spojio zicu na rikverc svetlo.. ali iskreno hteo sam da pitam za savet jos jednom gde to spojiti.. gledao sam busen zica koje se nalaze u gepeku i nije mi poslo za rukom da skontam koja je od njih za rikverc svetlo... a onda sam zalegao ispod auta.. i tu mislim da sam uspeo da lociram plus od rikverc svetla.. to bi trebala da je ova zelene boje ( oznacena na slici zelenom strelicom )... pored nje je ljubicasto - narandzasta i ne znam tacno sta ona znaci

... ima jos jedan kao adapter na koji se kaci narandzasto-zelea i crna zica ( oznacene na slici narandzastom i crnom strelicom ) e sad, gde tu ubosti moju crvenu zicu od parking senzora a gde crveno - crnu.. ne kapiram ni gde se nalazi masa, kontao sam da je masa neki sraf na limariji, ali ja to nigde ne vidim da je bilo koja zica zasarafljena na limariju...
i jos samo da kazem da sam ipak odkopcao ove zice crvenom strelicom oznacene iz tog adaptera zelenom strelicom oznacen.. posto sam slucajno nasao na ford forumu na ovom postu ( negde 60-ta slika po redu, lik je okacio jedno 100 slika )
http://www.fordownersclub.com/forums/to ... ng-camera/ da je i kod njega isto to odkopcano kao i kod mene sto je bilo, pa sam i ja raskopcao.. ali za sta to sluzi nemam pojma