Nedeljkovic piše:Sinoc izasao do grada a mahinalno zaboravim vozacku i licnu da ponesem. Zaustave me, ja se lepo izvinim, dam im saobracajnu i kazem da mogu pozvati nekoga da mi donese dokumenta za 5-10 minuta. Tu krece pretres, od prve pomoci do sare na gumama i kaze mi da sacekam u kolima. Nakon ravno 35min prilazi i krece izivljavanje, trazi mi da skinem tablice sa auta zbog folija i krenem sa njima u stanicu zbog nenosenja dokumenata, jedva sam ih izmolio da me puste i na kraju prosao sa kaznom od 3000. Sad me zanima ima li on pravo da me privodi zbog nenosenja licne karte obzirom da me je pola sata proveravao
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Ajmo sad malo realno.
1. Nemas kod sebe vozacku dozvolu - automatski ti sledi iskljucenje iz saobracaja (tebe licno, ne auta), i prekrsajna prijava. Posto nemas ni licnu kartu, odnosno nikakav dokument na osnovu koga mogu da te identifikuju, ne mogu cak ni da provere da li uopste imas vozacku, i da li uopste vozis svoj auto, pa mogu da te privedu i po tom osnovu (saobracajna ne dokazuje ko si ti, mogu i ja da sednem u tvoj auto).
2. Nemas kod sebe licnu kartu - sledi ti prekrsajna prijava i za to, a ovlasceno lice ima pravo da te privede kako bi utvrdilo tvoj identitet.
3. Imas folije, po zakonu ti si izvrsio prepravku za koju nemas atest, i sleduje ti iskljucenje vozila iz saobracaja, uput na vanredni tehnicki pregled, kao i odgovarajuca prekrsajna prijava.
I sad... oni tebe maltretiraju, i izivljavaju se?
To sto se za takve stvari najcesce "prolazi", i sto ti smatras da postavljanje folija bez atesta "nije neki prekrsaj" (jes, mlada je "malo" trudna

Fakat... mene su svojevremeno pustili kada su mi bile istekle i vozacka i registracija i licna karta (stvarno nisam znao da su istekle). Da su mi naplatili full kazne za sve tri stvari, momentalno me iskljucili iz saobracaja, nikako ne bih mogao da kazem da su me maltretirali. Jednostavno bi radili svoj posao po propisu.