Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od bojcistv » četvrtak, 23. feb. 2017. u 12:37h

Ako si ga udario bocno u svojoj traci to znaci da je on kriv. Promjena trake je kao i skretanje. Ne mozes da to uradis dok se ne uvjeris da je bezbjedno. Tako pise u zakonu. Nabavi svjedoka cisto da bi anulirao njegovog, mada se sa slika vidi da nije do tebe.
Jos juce sam pogledao vijesti kada si rekao da si dospio u novine i vidim http://www.blic.rs/vesti/beograd/sudar- ... nu/6td6edl ovdje da je audi A3 i Q5 mada u tekstu stoji Skoda i dzip. I po ovim slikama bi se reklo da si u pravu. U svakom slucaju nek' je ziva glava i zelim ti brz oporavak.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

sasa_f1
Poruka: 9988
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Poruka od sasa_f1 » četvrtak, 23. feb. 2017. u 12:53h

Hvala.

Decko iz Skode je stao da ugasi pozar na mom autu, posto je anlaser spojio na masu, pa je goreo nekih 5-10 sek, verovatno su zato pomesali.
A i novinari.... znaci zvali su me ljudi da me pitaju da li je istina da sam vozio 150. Ljudi, pa citav ne bih ostao.

EDIT: ovo je laz, da mu je ukazivana prva pomoc. Covek kad je video da su mene odvezli, brze bolje je sam dosao da se i on zali.

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8306
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » četvrtak, 23. feb. 2017. u 13:15h

Sale bolje se pripremi i traži još svedoka pa čak i angažuj advokata, jer koliko god on nije poštovao zakon tebe kolje ono čuveno "držanje odstojanja" i "prilagodjavanje brzine" da bi mogao blagovremeno da se zaustaviš. To mi nikada neće biti jasno koliko treba biti odstojanje u gradskoj vožnji i kojom brzinom ti treba da ideš da bi mogao da se zaustaviš ako neko uradi ovo kao tip ispred tebe ili jednostavno kada taksista ukopa auto jer je video mušteriju.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

Nedeljkovic
Poruka: 4732
Član foruma od: sreda, 27. apr. 2016. u 22:34h

Poruka od Nedeljkovic » četvrtak, 23. feb. 2017. u 13:17h

Po meni nema sumnje da je on kriv. Ako skrece levo po pravilima mora da da migavac pre kocenja kako bi ostali znali zasto koci i bezi sto vise levo kako bi pustio ostale da mogu da prodju po desnoj strani (on nije uradio ni jedno)
To sto on ima svedoka da si ti "leteo" mu nista ne znaci, da si ga udario i sa 30 i sa 130 to ne menja stvar, on je kriv. Ti koliko god da si isao ne priznaj da si isao preko 60 nikako (po udarcu bi to trebalo da bude to)

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi (2012 - 2020)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)

kemo993
Poruka: 147
Član foruma od: sreda, 26. avg. 2015. u 16:23h

Poruka od kemo993 » četvrtak, 23. feb. 2017. u 13:30h

Novinari kao novinari, govna lešinarska, ne obaziri se i nemoj se nervirati oko toga. :)

Ako je bio uviđaj (a morao je) pokazat će se kojom si brzinom vozio - a to ti najbolje znaš. Nema razloga da ti ne vjerujem da si vozio u okviru dozvoljene brzine. U tom slučaju si, po mom skromnom mišljenju 100% čist. Advokat svakako, od samog starta, pogotvo zbog toga što je ovaj šupak već u startu krenuo 'dokazivati' tvoju krivicu a sigurno je i on svjestan da je isključivo on kriv.

Šta vam je ljudi, kakvo crno 'držanje odstojanja'? Sa slike se jasno vidi da je udarac bio gotovo pod 90 stepeni u zadnji bočni dio - kakvo držanje odstojanja u tom slučaju. Pa nećete držati 'bezbjedno odstojanje' od vozila u traci desno od vas. Apsolutno je nebitno da li se on prestrojavao nepažljivo i ugrozio tebe, ili je pokušao skrenuti tamo gdje nije smio. On je ne samo pokušao skrenuti lijevo tamo gdje ne smije, nego je to učinio i iz trake koja nije krajnja lijeva!!! Čak i da je dozvoljeno skretanje lijevo, potpuna krivica je njegova jer to nije izvršio iz odgovarajuće trake.

Po mom mišljenju ne bi trebao uopće imati problem sa dokazivanjem da je želio skrenuti lijevo (a on će to 100% negirati), jer je nemoguće da ga u ovaj dio auta udariš ako se samo prestrojavao. Kako i sam kažeš, morao si birati gdje da ga udariš - ovdje ili u b stub, a u kojoj to konfiguraciji auta postoji uopće šansa da te neko frontalno udari u b stub ili zadnji dio pod 90 stepeni?

Nađi advokata čisto da mirnije spavaš, i to odmah od početka. Ja mislim da uzimaju u prosjeku 10% izvučenih para.

Ako si vozio preko 60 km/h, tj. ako se tako ispostavi, onda može svašta da bude - toga si sigurno i sam svjestan.

@FM III, ukopavanje taksiste i ovo nisu ni slične situacije. Ukopavanje taksiste (koliko god je idiotski) je dozvoljena radnja u saobraćaju - nebitno da li je taksista ili obični učesnik u saobraćaju. Ne moraš se pravdati onome iza tebe zašto si stao na kočnicu kao luđak - možda je izletilo dijete na cestu, zakočio neko ispred tebe isto tako, itd. itd. Ovo ovdje je očigledno kršenje barem tri propisa: nedozvoljeno skretanje lijevo (najgrublja stvar koju je prekršio), nekorištenje pokazivača pravca (u njegovom slučaju oba puta, i kad je 'zabacivao' desno (zakon ne poznaje 'zabacivanje', poznaje promjenu trake što je on radio), i kad je skretao/prestrojavao se lijevo) i ometanje drugih učesnika u saobraćaju pri promjeni saobraćajne trake. Sašu jedino može zaklati ako je vozio briznom većom od dozvoljene.

nikola
Poruka: 477
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 23:47h

Poruka od nikola » četvrtak, 23. feb. 2017. u 13:34h

FM III piše:Tebe kolje što po našim "pravilima" uvek je kriv onaj što udara otpozadi, jer nije "prilagodio" uslovima na putu.
//oftopic: Ovo nije tačno, odnosno nije tačno da je po našim "pravilima" UVEK kriv onaj što udara od pozadi. To je samo mit koji važi među srpskim vozačima. Konkretno, moj kum, koji inače zna malo žustrije da vozi po gradu, imao je takvu situaciju. U Nemanjinoj ulici se na brzinu prestrojio (ubacio) ispred autobusa gradskog prevoza. Pošto je bila kolona, svi ispred njega su stajali, pa čim se ubacio odmah je i on stao, ali vozač gradskog busa nije imao dovoljno prostora i spucao ga dobrano od pozadi. Na kraju su završili na sudu. Bilo više veštačenja, nekoliko svedoka na obe strane i posle godinu i po dana, moj kum je dobio pravosnažnu presudu da je kriv. Naravno, žalio se, ali je presuda kasnije ponovo potvrđena. Kada se to desilo i on je odmah krenuo sa pričom, on je mene udario od pozadi, on je kriv. Objektivno, nije vozač busa kriv, već je svojim ponašanjem u saobraćaju, moj kum doveo vozača busa u situaciju (skratio mu je prostor kočenje) tako da nije mogao da zaustavi vozilo na vreme.

A što se tiče Saletovog problema, za mene je ovde situacija čista. Udarac bočno u auto ispred pokazuje da je Q7 započeo polukružno okretanje (dakle, nije se prestrojavao) na mestu gde to nije dozvoljeno. On je isto tako mogao svo vreme da ide desnom trakom i da mu onda dune da uradi pokukružno, gde bi ga onaj koji ide iza njega u levoj traci spucao. Pored svega toga, ako nije dao ni žmigavac, a Sale se nije kretao brzinom većom od ograničenja... za mene ovde nema dileme. Ali, verovatno će se i ovo rešavati na sudu.

kemo993

Poruka od kemo993 » četvrtak, 23. feb. 2017. u 13:40h

@nikola, upravo tako, naravno da je kum kriv i naravno da je to mit. Da je taj mit tačan bilo bi dovoljno da kad se uključuješ sa sporedne ceste samo ispraviš auto tako da te ovaj što vozi cestom sa pravom prvenstva sastavi u gepek i čist si - ne baš. Ako mora bilo kakvu radnju poduzeti oduzeo si mu pravo prvenstva. Isto je i pri prestrojavanju, uključivanju iz trake za ubrzavanje na autoputu, bilo gdje.

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » četvrtak, 23. feb. 2017. u 13:46h

Da sam ja vozac Q5 vadio bi se na to da je bilo nesto na putu, zato sam to nesto krenuo da obilazim sa leve strane, to setkanje levo desno ne bi pominjao..ako mu prodje :)

I ako vidim, ti si ga rotirao posle udara, vratio ga odakle je dosao, sto je jako bitno :)
Poslednja izmena: milan_gt, na dan četvrtak, 23. feb. 2017. u 13:53h. Ukupno izmenjeno 1 put.

nikola

Poruka od nikola » četvrtak, 23. feb. 2017. u 13:49h

Na prolazi ta priča. DA je krenuo da obilazi, Sale bi ga spucao pozadi, nikako bočno. Ko obilazi preprpeku na putu tako što se popreči na sred puta?

sasa_f1

Poruka od sasa_f1 » četvrtak, 23. feb. 2017. u 13:52h

Zarotirao sam ga tipa 140 stepeni

milan_gt

Poruka od milan_gt » četvrtak, 23. feb. 2017. u 13:54h

Onda nema problema, trebao si ga vise spucati da bude 180 :)

kemo993

Poruka od kemo993 » četvrtak, 23. feb. 2017. u 14:19h

Kakvo opravdanje je da je obilazio prepreku molim te? Kakvo 'vađenje' na to?

Ok, obilazio Milan prepreku i skrivio nesreću, nije problem. To mu može biti 'vađenje' da dobije možda manju kaznu, nikako da ga opere krivice.

mbole
Poruka: 14968
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » četvrtak, 23. feb. 2017. u 15:50h

Sta god i kako god da je radio, bez obzira na razlog, uzrok, sta je zeleo ili nije...
Ako je presao iz desne trake u levu, i sale ga pri tom udario, on je kriv.
Dal je dao migavac ili ne... takodje nebitno, nedavanje je samo dodatni prekrsaj, ali davanje migavca ti ne daje pravo da promenis traku, time samo obaveestavas ostale da to nameravas da uradis.
On je taj koji ne sme da krene u promenu trake iz bilo kog razloga, pre nego sto propusti sve koji se krecu trakom u koju namerava da se ukljuci.
Sale se kretao svojom trakom, nije isao ni levo ni desno.
Nebitno je dal ga je udario u bok ili dupe.

E sad... nije on mutav uopste, pa zato pominje da si isao mnogo brzo.
Posto, ako si isao jako brzo, on nije mogao/morao da pretpostavi da ces tako brzo stici do njega, to jest da mora da te propusta, odnosno moze da tvrdi da bi radnju prestrojavanja zavrsio mnogo pre nego sto ti stignes da si se kretao normalnom, tj brzinom koju je mogao da predvidi.
Na to ne moze da se vadi ako si vozio recimo 60-70 iako je ogranicenje 50. Ali moze da se vadi ako si vozio 130 a ogranicenje je 50.

Tako da... prvo vidi sta ce pisati u zapisniku o brzinama kojima su se kretali automobili.
Djak pesak :)

sasa_f1

Poruka od sasa_f1 » četvrtak, 23. feb. 2017. u 15:54h

Sa 130 ja danas ne bih pisao po forumu :)

Samo jedna stvar, on nije presao ceo u desnu traku, krenuo je, bukvalno je hvatao luk, usao je do pola tipa, ali je posle toga usledio totalno neocekivan potez. Prolazim svaki dan kroz tu raskrsnicu, znam je u milimetar, niko nikada ispred mene nije na takav nacin pokusao polukruzno, i kada su radili, radili su ga iz leve trake, uz ostrvo. Da je i ovaj mamlaz tako pokusao, ja bih stao.

mbole
Poruka: 14968
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » četvrtak, 23. feb. 2017. u 16:11h

Ne kazem ja da si ti vozio 130, samo ukazujem na sta ce pokusati da se vadi.

Sent from my HUAWEI SCL-L01 using Tapatalk
Djak pesak :)

nikola

Poruka od nikola » četvrtak, 23. feb. 2017. u 16:24h

Ali to bi već kroz zapisnik trebalo da bude rešeno, a ako tu ne valja, kroz veštačenje svakako...

Daki_81
Poruka: 2600
Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h

Poruka od Daki_81 » četvrtak, 23. feb. 2017. u 17:36h

Ta raskrsnica je baš zeznuta, često su tu čukanja baš zbog tog skretanja levo i polukružnog....

Ne bi trebalo da bude problema oko toga ko je kriv ali zapisnik može da napravi čudo...
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /

Sharpshooter
Poruka: 5111
Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h

Poruka od Sharpshooter » četvrtak, 23. feb. 2017. u 19:21h

milan_gt piše:Onda nema problema, trebao si ga vise spucati da bude 180 :)

+1

Chobanin vozi Q5, pa misli da je ceo put njegov.
2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks

nesho
Poruka: 186
Član foruma od: petak, 5. dec. 2008. u 11:50h

Poruka od nesho » četvrtak, 23. feb. 2017. u 19:23h

Ti si bio u levoj traci, on u desnoj, on iz desne trake vrsi polukruzno u raskrsnici. Moze da ga sisa. Jos da ti plati povrede, nadji dobrog advokata i oderi majmuna.

sasa_f1

Poruka od sasa_f1 » četvrtak, 23. feb. 2017. u 20:17h

sasa_f1 piše: Samo jedna stvar, on nije presao ceo u desnu traku, krenuo je, bukvalno je hvatao luk, usao je do pola tipa, ali je posle toga usledio totalno neocekivan potez. Prolazim svaki dan kroz tu raskrsnicu, znam je u milimetar, niko nikada ispred mene nije na takav nacin pokusao polukruzno, i kada su radili, radili su ga iz leve trake, uz ostrvo. Da je i ovaj mamlaz tako pokusao, ja bih stao.

nikola

Poruka od nikola » četvrtak, 23. feb. 2017. u 21:10h

Ono što je propust sa tvoje strane, jeste što nisi držao odstojanje, jer je on ipak išao ispred tebe pre nego što je do pola prešao u desnu traku (a i tada je čak išao delom ispred tebe). Ali, to nije stvar zakona, jer zakon ne propisuje koliko je potrebno minimalno odstojanje. Da si držao veće odstojanje samo bi sebe spasio svih ovih sra*a. Ne znam kolikom si se tačno brzinom kretao, ali ukoliko si bio u okviru ograničenja, ti si ovde čist.
On je svojim postupkom i nepredvidivom promenom pravca i smera kretanja direktno izazvao udes. Obavezno proveri šta piše u zapisniku u vezi tvoje brzine kretanja. Ako je to ok, nađi dobrog advokata i oderi bahatog kretena koji se ponaša kao da je sam na putu.

milan_gt

Poruka od milan_gt » četvrtak, 23. feb. 2017. u 21:37h

Ne treba mu advokat ako je zapisnik ispravan..

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » četvrtak, 23. feb. 2017. u 22:04h

Buraz ne mozes nikoga udariti u bok ko se krece tvojom trakom. Ako se neko zaustavio da skrene mozes da ga udaris samo odozada. I tu je bitno rastojanje.. U tvom slucaju nije. Kraj price.
Da li je on isao malo desno, puno desno, pola na desnoj traci i sl da bi skrenuo ulijevo nije ni bitno jer mijenja smjer svog kretanja bez da se uvjerio da to moze bezbijedno da uradi, a da ne pominjem da zakon izricito propisuje na koji nacin se skrece ulijevo i odakle.
Da si isao prebrzo i to ne mijenja tvoju odgovornost mnogo, jer u tom slucaju on opet odgovara za nepropustanje vozila koja u odnosu na njega imaju pravo prvenstva /obzirom da je krenuo desno i krenuo da napusta vasu traku ne moze vise da mijenja smjer ulijevo bez da se uvjeri da to moze da uradi - isto tako ako je recimo prilikom tog skretanja u desno i malo udario neki automobil koji se kretao desnom trakom bio bi kriv jer on mijenja pravac i ne bi se mogao vaditi da je neki automobil u desnoj traci kretao prebrzo/. Ukratko ti ako si isao prebrzo eventualno odgovaras za prekoracenje brzine, a ne za izazivanje nesrece jer ti nisi mijenjao smijer kretanja u ovom slucaju.

U tvom slucaju clan 46. stav 2. ZOBS Republike Srbije je tu jasan, da ga sada ne citiram i taj dripac u Q5 je kriv bez obzira na tvoju brzinu.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

stefan milanov
Poruka: 798
Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h

Poruka od stefan milanov » četvrtak, 23. feb. 2017. u 23:36h

heh.. sve je to lako napisati...ali da bi se stiglo do pravnosnazne oslobadjajuce presude, put je dosta trnovit.. sudjenja, svedoci, saslusanja, vestacenja, zalbe.. pun k... zajebancija za koje treba imati debele zivce a i novac za advokate... bilo kako bilo, saletu brz oporavak

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » četvrtak, 23. feb. 2017. u 23:45h

To što se neko nalazi u "tvojoj" traci ne znači i da se kreće istom, jelte možda je prošao na crveno iz bočne ulice i u trenutku udara se našao u "tvojoj" traci. To kako ga udariš odnosno u koji deo njegovog vozila ponajviše govori o tome u kom je položaju to vozilo bilo pozicionirano u tvojoj traci, a to dalje govori i da li se kretao tom trakom ili se u njoj našao vršeći neki manevar iz neke druge trake ili ulice.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“