Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Kvar turbine na mondeu mk2

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

mbole
Poruka: 15011
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Re: Kvar turbine na mondeu mk2

Poruka od mbole » petak, 10. feb. 2017. u 01:17h

Ja sam svojevremeno interkuler oprao obicnim deterdzentom za sudove.
Prvo dobro isprao vodom koliko je moglo, potopio ga u lavor sa deterdzentom, izmuckao koliko je moglo da bi isterao vazduh i ostavio par sati (povremeno okretao).
Ponovo isprao vodom, izduvao i ostavio par sati da se osusi (fakat, bio je jul mesec).

Tebi turbina ima fiksnu geometriju, nema sta tu da se pomeri.

Proveri ovo pod brojem 6
Slika
Djak pesak :)

Zoladin
Poruka: 15
Član foruma od: četvrtak, 19. jan. 2017. u 13:22h

Poruka od Zoladin » petak, 10. feb. 2017. u 22:35h

Kada si već dao šemu, mnogo mi je lakše da objasnim šta se zapravo desilo. Bilo je skinuto crevo (br 4) i čim sam ga vratio na mesto(iskreno da kažem, nije mi bilo logično da bude skinuto jer motor ne duva),posle 10km je krenuo plav dim, ali vrlo malo, i osećalo se da sagoreva ulje. Elem, crevo je bilo slepljeno na jednom mestu, i ja nisam video neki značajan problem u tome i vratio ga, i napravio problem. A sve dok je to crevo bilo skinuto, nisam imao nikakvih problema, ni sa paljenjem, ni sa vučom,apsolutno nikakvih.

Послато са Coolpad E502 уз помоћ Тапатока

mbole
Poruka: 15011
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » subota, 11. feb. 2017. u 00:14h

To mi je jasno, samo to crevo br 4 sigurno nije uzrok. Ono je samo karika u lancu.

Sent from my HUAWEI SCL-L01 using Tapatalk
Djak pesak :)

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“