Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Slabije prvo paljenje

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

kemo993
Poruka: 147
Član foruma od: sreda, 26. avg. 2015. u 16:23h

Re: Slabije prvo paljenje

Poruka od kemo993 » nedelja, 5. feb. 2017. u 15:38h

Nisam vidio ili nisi tako opisao problem. :)

Onda može biti problem to što si naveo. Kod mene (samo u situaciji koju sam opisao - zamjena filtera goriva ili ispuštanje vode) upali bez ikakvih problema i ako ne dodam malo gasa nakon paljenja ugasi se nakon par sekundi. Moguće da ti nakon dužeg stajanja filter goriva ostane bez goriva.

Milan srcha
Poruka: 13
Član foruma od: četvrtak, 12. jan. 2017. u 19:29h

Poruka od Milan srcha » nedelja, 5. feb. 2017. u 15:41h

Moja sumnja je da vrati gorivo. Znaci nepovratni ventil. E sad neko kaze nalazi se u pumpi neko kaze u diznama. Sad neznam na cemu sam. Dijagnostika samo pokazala vodu u sistemu
:eek:

kemo993

Poruka od kemo993 » nedelja, 5. feb. 2017. u 16:16h

Ako je to pokazala dijagnostika, što to ne pokušaš riješiti?

Opcija 1 - uvijek bolja ali ne i neophodna, zamijeni filter goriva.

Opcija 2 - ispusti vodu iz filtera goriva. Ako ti već bukvalno piše 'voda u sistemu goriva' ja bih pokušao sa ispuštanjem. Treba ti 5 minuta vremena i mala plastična posuda da ti ne prska sadržaj iz filtera po motornom prostoru. :) Ako ćeš to raditi i ako želiš, mogu ti objasinti tačnu proceduru (pravo je jednostavno). Pokušat ću negdje iskopati svoj stari post jer sam ja mislim pisao na tu temu kad mi je trebala pomoć oko toga.

Milan srcha

Poruka od Milan srcha » nedelja, 5. feb. 2017. u 16:21h

Na filteru postoji odusak koji se odvrce

kemo993

Poruka od kemo993 » nedelja, 5. feb. 2017. u 16:28h

Je li to pitanje ili konstatacija?

Ako je pitanje, da. Na 1.4TDCi postoji, i predviđeno je ispuštanje vode prilikom malog servisa (ukoliko se prilikom tog malog servisa ne mijenja fitler goriva).
http://www.fordownersclub.com/forums/up ... _thumb.jpg

Slika je sa neta, nemam vremena da pravim svoju. Ovo što je zaokruženo NIJE ventil na koji ispuštaš vodu. Lijevo od zaokruženog imaš ovu cjevčicu (šestougaonu-osmougaonu, nisam siguran) koja se za to koristi. Možeš odvrnuti rukom, treba odšarafiti tako da kompletnu izvučeš. Samo pazi da ti ne ispadne i da je ne izgubiš, a čim počneš odvrtati vjerovatno će početi curiti voda tako da gledaj da što prije postaviš posudicu u koju ćeš skupiti tečnost. Evo ti quote jedno moje iskustvo ispuštanja:
Danas sam uspio uraditi ispuštanje nakupljene vode, ta 'cjevčica' koja mi je ličila na mjesto odakle izlazi voda je zapravo i šaraf koji se može rukom odvrnuti i voda počinje da teče.

Nakon što sam odvrnuo mala količina mi je odletila pored posudice u koju sam planirao skupiti tu tečnost, pa nisam vidio na šta je ličila. Ostatak koji je sam od sebe izašao, cca. 50ml je bio 'providno plav' i u sebi je imao vidljive neke nerastvorene mjehuriće. Bilo mi je čudno što je tako malo iskapalo (prešao 10.000km sa tim filterom) pa sam druklicom za ručno navlačenje goriva u filter pumpao, a tečnost je ponovo pomalo izlazila na taj otvor. To što je izlazilo je malo mirisalo na dizel gorivo i bilo blijedožute boje.

Jesam li trebao to nastaviti raditi dok ne počne izlaziti čisti dizel, ne znam. Vjerujem da ništa nisam zeznuo, a sad jesam li maksimalno izbacio vodu ne znam. :)
Nakon tog 'tretmana' sam sasvim normalno upalio motor - nema nikakvih problema.
Sretno i javi jesi uspio riješiti. :)

mbole
Poruka: 14914
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » nedelja, 5. feb. 2017. u 18:44h

Milan srcha piše:Moja sumnja je da vrati gorivo. Znaci nepovratni ventil. E sad neko kaze nalazi se u pumpi neko kaze u diznama. Sad neznam na cemu sam. Dijagnostika samo pokazala vodu u sistemu
Ne znaci nepovratni ventil, posto takav ne postoji i ne treba da postoji na autu.
Nepovratni ventil je staka, koja se upotrebljava kad majstora mrzi da trazi koje crevce ili konektor je otislo pa oddatle uvlaci vazduh, ili je cela stvar jos na pocetku pa je tesko pronaci gde tacno uvlaci.

Dizel sistem za napajanje gorivom je potpuno zatvoren, i ako nema odakle da udje vazduh, ne moze ni gorivo da se vrati.

Daklem, treba pronaci dal je neko crevce odsluzilo svoje, ili je neki konektor oslabio. Cesto taj na filteru goriva koji pominjes, kad menjaju naguraju ili svuku na silu, ostete gumicu i tu pocne da vuce vazduh.
Djak pesak :)

Milan srcha

Poruka od Milan srcha » nedelja, 5. feb. 2017. u 19:55h

Jel se filter menja u vidu uloska ili je zatvorenog sistema

kemo993

Poruka od kemo993 » nedelja, 5. feb. 2017. u 20:00h

Komplet sistem, nema mijenjanja 'uloska'. Dakle sve izmedju dovodnog i odvodnog crijeva.

Milan srcha

Poruka od Milan srcha » nedelja, 5. feb. 2017. u 20:02h

Hvala na informaciji.... A jel imao neko problem sa rucicom za podizanje sedista????

kemo993

Poruka od kemo993 » nedelja, 5. feb. 2017. u 20:26h

Klasika problem na Fiesti sa 3 vrata. Moja prosla Fiesta imala isti problem, takvu je i prodao. :D

Milan srcha

Poruka od Milan srcha » nedelja, 5. feb. 2017. u 20:28h

Jeftinije mi da kupim polovno sediste hehe

kemo993

Poruka od kemo993 » nedelja, 5. feb. 2017. u 20:31h

:) Uglavnom je problem u samoj rucici plasticnoj, rijetko u sajli. Moze se to srediti koliko sam ja cuo :)

Milan srcha

Poruka od Milan srcha » nedelja, 5. feb. 2017. u 20:33h

Nisam mogao naci resenje.
U pravu si problem je u plastici

Koje mu ulje sipas....skoro sam ga uzeo pa da se raspitam
Koliko litara staje itt.
Poslednja izmena: FM III, na dan nedelja, 5. feb. 2017. u 21:24h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Ne piši post za postom u kratkom vremenskom periodu već koristi opciju uredi ako si nešto zaboravio

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7123
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » nedelja, 5. feb. 2017. u 21:23h

Milanče, ajd' molim te pročitaj ovo:
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 49#p360997
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“