Pošto se vreme prolepšalo i ja sam se provrednio pa sam rešio da se malo detaljnije pozabavim ovim čudnim zvucima koji sam ovde opisao u prvom postu, a u međuvremenu sam malo proučavao i neke strane forume i izgleda da sam rešio problem!
Naime, po svemu sudeći taj zvuk je proizvodio ovaj vakum solenoid, jer se otprilike i u kabini to čulo najveše u delu gde je on lociran:

Dakle, on lako može kompletno da se skine jer se drži na dva šrafa (za ključ 7 mala gedora), a može i na licu mesta da se odvoji gorni deo koji sam obeležio na sledećoj slici tako što se malo raširi rebrasti/prorezani deo tog pokloca u koji ulazi ono jedno deblje crevo sa "L" krivinom i jednostavno se ceo taj deo povuče na gore
Evo kako izgleda ceo taj sklop, a crvenom bojom obeležen deo koji se skida:

Kada se on podigne, dolazi se do jednog malog sunjerčeta koje predstavlja filter vakum ventila. a koji treba izvući iz ležišta i oprati sapunicom i toplom vodom (kod mene je bilo dosta prašnjavo, pa je vazduh, pretpostavljam, teže prolazio i pravio to zviždanje)a posle sam ga čak malo razvukao po dužini, jer mi se čini da se bilo malo nekako "spljeskalo".
Naravno, kada se filter lepo osuši, vraća se u ležište gde je i bio, namesti se onaj poklopac i trebalo bi da posle sve bude ok, kao u mom slučaju...
Šteta što mi je aparat bio u kvaru kada sam ovo radio, pa nemam originalne slike kojima bih ovekovečio moj poduhvat, ali nadam se da će vam i iz ovog opisa i slika sa net-a biti sve jasno, a za dodatna pitanja sam tu...Srećno!
Da napomenem samo da je, sve u svemu, ovaj "zahvat" trajao nekih 10-ak minuta i evo već treći dan posle toga ne čujem zviždanje!
I na kraju, da dodam još samo i da sam, za svaki slučaj, između ovog vakum-ventila i dela šasije u koji se on šrafi stavio dve male okrugle prstenaste gumice koje sam namakao na šrafove koji su prolaze kroz proreze u ventilu, da bi se, evntualno, tako ublažio bilo kakav preostali zvuk ako ga uopšte i ima, mada mislim da je to bilo skoro nepotrebno...