Cedo piše:Aha ok, bio sam u dilemi jel dovoljno sitan da bude stafordski, ne mogoh proceniti po slici..
Inace planiram nabavku jednog, cuo sam sjajne price da su veoma mirne naravi i dobri za decu a volim te kockastije gradje.. Samo za razliku od americkog ovih nema bas na svakom ćošku..
Sent from Nokia Lumia 830
Znas kako, Stafordi (ma bilo koji) nisu opste kao sto ljudi pricaju (pogotovo oni koji ih nemaju i smrtno se boje pasa uopste), to su vrhunski psi, po meni je bitnije ko mu je gazda (tj kako se isti odnosi prema psu). To su teritorijalni psi i uvaju teritoriju od "uljeza" a samim tim i gazdu itd. to niko ne sme da zaboravi i tako se treba odnositi prema tome (ovde prvenstveno mislim na ulazak u dvoriste ukoliko nema gazde, doduse kod nas u kuci je uvek zakljucano

). Inace prema svim ljudima su jako dobri pogotovo prema deci (isprobano

sa dosta klinaca), za sve ove godine otkako ih imam nisam imao situacija da su zarezali na nekoga ili slicno (ne znam da li su za sve ove godina zivota zalajali 10x). Overall predivni psi, i ako se prema njima odnosi kako treba budu jos bolji, ako se zlostavljaju...onda mozes da skontas kakvi ce biti. Jedini "problem" je sto su jako grubi psi. Svesni su svoje snage i dominacije pa onda kad se igraju sa drugim psima budu dosta grublji (ne namerno, ali jbg) i onda drugi psi se osete ugrozene pa ili cvile ili pokusaju ujesti (odbrana)...dok npr kad se stafordi igraju to sve puca

(a tek zvukovi) da neko ko ne zna mislio bi da se kolju. Nekada sam imao predrasude prema tim kerovima ali drugacije je kad ih imas...