Kupih ove nedelje svoj prvi auto, Ford Focus Mk2 1.6 100konja Benzinac uvezen iz Holadnije.
KM: ~150 000.
Relativno fino ocuvan gledam da ga odvedem na servis u utorak, da se odradi veliki i mali servis kod Maxim ford servisa, sa sitnim prepravkama poput zamene silent bloka.
Potrosnja mu je po gradu(ako je verovati bord kompjuteru) po gradu 11.4 l. (spustim mu ja veoma mekanom i sporom voznjom bez forsiranja na 10.9

Dok je na autoputu (na oko 110 km/h) 7.4l. ( Do Bg-a i nazad malo manje od polovine rezervara, sa bmb 100 gorivom sa nisove pumpe)
Primetio sam da nema nikakav plasticni deo za izloazciju zvuka ispod haube, nisam siguran da li je to standardno kod ovog focusa(prepostavljam da nije), ili moram potraziti negde tu izloaciju da mu ugradim, posto je motor malo bucan na autoputu na 100+ km/h, dok je po gradu podnosljivo i tishe.
Neke preporuke, sta bih jos mogoa da proverim kod njega i obratim kod njega, i mozda zamenim.
Preporuceni Ford Servisi u Novom sadu, gde mogu nabaviti polovne autodelove, itd.
PS. Vlasnik od koga sam uzimao i mehanicar mi rekose da je zupcasti kais relativno nov, i original fordov, pa nisam siguran da li da ga zamenim na velikom, ili da ga ostavim...

Slika enterijera i motora, cim stignem