Delovi koji nemaju tragova trenja ili bilo kakvog fizičkog oštećenja...Evo šta stajanje u mestu+ starenje + ekstremni mraz, vlaga i so, urade metalu i gumenim delovima koji su najviše na udaru, vidi se na sledećim slikama:

Nemam izolaciju, mada džaba ti izolacija i sve jer svakako procuri kad-tad, ide direktno u kanal svećica i tu ostaje. Ukoliko je auto u području čestih padavina, havarija je neizbežna jer ljudi menjaju svećice na nekoliko godina, a voda se ne vidi od kablova i svega ostalog, teško isparava jer je kanal dubok i poluotvoren, pa se tek prilikom menjanja svećica uoči problem, a tada je uglavnom kasno jer su svećice i čepovi već počeli da trule uveliko(kao u mom slučaju). Mnogo ljudi se susrelo sa ovim problemom ali malo njih piše o tome, i zato ja i želim da što detaljnije objasnim kako bi nekome pomoglo da na vreme otkrije i otkloni problem. Svi 1.4 i 1.6 benzinci pošto su konstrukcijski isti sigurno imaju ovaj problem koji je rešen revizijom prskalica koje su dolazile sa specijalnim dihtungom(mislim negde 2007.) . Za 2.0 benzinac nisam siguran ali mislim da se razlikuje i da mu svećice nisu tačno iznad prskalica, dok dizeli nemaju ovaj problem. Interesantno je to da Ford nikada nije proizvodio poklopac koji ide preko svećica, dok je za isti motor u Volvo-u standardno taj poklopac u ponudi, iako Volvo nije imao problem curenja.Sharpshooter piše:To curenje oko brizgaljki.
Zar nemaš izolaciju sa unutrašnje strane haube?
Nije moglo kroz nju da kapa tek tako.
Novu Dačiju ne bih kupio nikada...realno toliko para pa i na rate nikada ne bih dao za Dačiju jer je ružna i socijalna do bola. Aj' spolja i nekako ovi poslednji modeli deluju ozbiljnije i atraktivnije, ali unutra je plač Božiji. Onaj volan k'o cvet suncokreta mi je odvratan, a nisu ga promenili još od Megana dvojke...ako mi veruješ, taj enterijer i taj volan su me odbili od Megana i Senika 101%. Kada sam tražio Forda, imao sam na oglasima Dačiju Stepway, od prvog vlasnika, 1,6 benzin, sa nekih 100 000km, zeder, atestiran plin, kasko,...kao čaša...ali brate mili, 4500e za Dačiju, sa sve onim enterijerom kao iz dečije igraonice. Moj Fokus je po meni, brate mili za Dačiju - Aston Martin.Focus piše:Da ga xebem ako se krade i nova dacia....