Prvo paljenje-zimski problem focus 1.8 tdci
Moderator: Dragomir
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8306
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Re: Prvo paljenje-zimski problem focus 1.8 tdci
Moguće
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
- odin
- Poruka: 79
- Član foruma od: ponedeljak, 25. apr. 2016. u 00:08h
Evo mali update na ovaj slucajodin piše:Nije bas zimsko paljenje, ali s obzirom da je vec poceo hladniji period problemi sa paljenjem su postali izrazeniji.
Dakle, svasta je uradjeno ove godine: novi grijaci Iskra, alternator, novi akumulator uzet skoro topla 75Ah 750A (bio Banner 72Ah cini mi se 640A, kupljen 2015), filter goriva novi, bila otisla racva koja vodi rashladnu tecnost, pa se valjda zbog tog znao ugasiti, sad je ok, dizne su navodno ok, pregledao bosista, na dijagnostici nema greski, osim sto se ABS povremeno upali. Inace otkako je kupljen i sve ovo uradjeno zajedno sa redovnim servisima, pali identicno, teze u hladnijem periodu. Nekad kad je jako toplo upali iz prve.
Juce je malo teze upalio negdje oko 0C, danas je bilo oko 7C. Juce sam uocio da kazaljka hoda gore dole izmedju 900 i 1000 rpm, i cini mi se da je nemiran rad motora pomalo (pogledajte kad malo dodam gas na 1000 rpm). Nakon 2-3h provedena na parkingu opet je teze upalio, svaki naredni start je ok.
Evo na sta to lici:

Danas sam nakon produzenja registracije otisao kod autoelektricara da mi pogleda anlaser. Skinuo je to cudo preda mnom i mogao sam licno da se uvjerim u njegovo stanje. Naime, prosli vlasnik je to vec uradio! Cetkice i sve ostalo bez sumnje je cisto i novo i kaze mi da bi on to mogao uraditi, ali zaista nema potrebe. Malo je to jos ocistio, izbrusio i ponovo sklopio kako je bilo. Kaze da je bio kod njega Mondeo neki tdci s istim problemom i isto nije znao sta mu je, anlaser takodjer dobar. I poslao me nekom drugom majstoru, ali rece da je strasno zauzet i da bih morao ostaviti auto kod njega. Iako malo smo otac i ja bili nepovjerljivi, jer smo vec imali losa iskustva s ostavljanjem auta na par dana da se "ohladi" ipak smo odmah otisli kod njega. Objasnili mu kompletan redoslijed desavanja i on nam rece ovako:
Fiati, Fordovi i sl. kod nas barem ovlasteni servis bi mogao, ali nece da popravlja iz jednostavnog razloga sto su to stara auta i moze biti milion stvari da je u igri. Mnogi majstori bi sad uzeli dio po dio pa vadili dok ne dodju, on kaze da se vise ne zeli baviti "misterioznim" slucajevima kao sto je moj. Najgore je to sto dijagnostika nece pokazati proces prije paljenja, kao sto ni covjek koji je u komi ne moze reci sta ga boli, tako ni ovdje do paljenja nema sta da pokaze gresku. Da ne duzim previse, on kaze da ga ostavim nizbrdo preko noci, jer logicno ce gorivo samo sici i ako lakse upali onda je moguce da zna sta je uzrok (pumpa goriva valjda).
Ne znam ima li ovo smisla, ali sve sam druge opcije iscrpio.
- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
Nema TDCi pumpu goriva u rezervoaru ako se na to mislilo, tako da toliko o tom savetu majstora
. Neravnomeran rad je moguć zbog losih dizni, premeriti prelive, krajnje je jednostavno a odličan je pokazatelj stanja, jer ovo 'navodno pregledao bosista' ne obećava. Na najobicnijim dijagnostikama je moguće ispratiti zahtevani i isporuceni pritisak komonrejl pumpe sto isto mnogo toga kazuje.
Lumia 830

Lumia 830
- odin
Dizne su skinute i spojene na one instrumente sto mjere protok. Ovaj bosista zadnji kod kojeg sam skoro bio kaze da su vec bile remontovane, ali nakon remonta da nisu dobro uklopljene, mada ja ne vidim razliku nakon sto je on to sve uradio, mislim da malo mirnije radi nego prije i ne trese u leru. Promjenio je i neki regulator pritiska, i on je misljenja da ne nabije dobro pritisak kod paljenja. Mora dostici odgovarajuci pritisak, ako mi se dobro cini mora biti dosta veci od 50 bara.
Sto se neravnomjernog rada tice cini mi se da je to sad bolje nego sto je bilo, ali hladan start je identican ko na videu, cak mislim da je sve gore sto je hladnije.
Nema crnog ili bijelog dima dok radi ili dodajem gas, niti blinka lampica grijaca. To se samo desi ujutro i/ili dok je skroz hladan, iduci put kad upalim sve je ok. Gorivo sipam najkvalitetnije sto sam mogao naci.
Mozda je u pitanju pumpa visokog pritiska, ili kako se to vec zove. Uglavnom ovaj danas majstor je misljenja da gorivo teze povuce i ako nizbrdo upali ok da mu se javim.
Sto se neravnomjernog rada tice cini mi se da je to sad bolje nego sto je bilo, ali hladan start je identican ko na videu, cak mislim da je sve gore sto je hladnije.
Nema crnog ili bijelog dima dok radi ili dodajem gas, niti blinka lampica grijaca. To se samo desi ujutro i/ili dok je skroz hladan, iduci put kad upalim sve je ok. Gorivo sipam najkvalitetnije sto sam mogao naci.
Mozda je u pitanju pumpa visokog pritiska, ili kako se to vec zove. Uglavnom ovaj danas majstor je misljenja da gorivo teze povuce i ako nizbrdo upali ok da mu se javim.
- Cedo
- VIP
Hm, ne znam sta bi mu značilo da nisu dobro uklopljene, jer imaju tri dela koja se mogu uklopiti na jedan jedini način i jedino tako se moze i zatvoriti dizna. Ispada da ju je otvarao kad to kaže, mada svakako ne vidim sta tu moze biti lose oko uklapanja.
Stavi ga na dijagnostiku i isprati zahtevani i isporuceni pritisak pumpe. Ako pumpa mozda pravi opiljke treba skinuti filter, promućati i izliti u prozirnu posudu, sve se to da ne preterano teško ispitati, ne znam sta možeš sam a za sta ti treba majstor, uglavnom eto cisto da znaš da su to neke uobičajene metode za dijagnostifikovanje potencijalnih kvarova tog tipa.
Kad budeš snimao jednom ponovo vidi da angažuješ pomoćnika pa digni haubu i snimite motor da se vidi i bolje cuje.
Stavi ga na dijagnostiku i isprati zahtevani i isporuceni pritisak pumpe. Ako pumpa mozda pravi opiljke treba skinuti filter, promućati i izliti u prozirnu posudu, sve se to da ne preterano teško ispitati, ne znam sta možeš sam a za sta ti treba majstor, uglavnom eto cisto da znaš da su to neke uobičajene metode za dijagnostifikovanje potencijalnih kvarova tog tipa.
Kad budeš snimao jednom ponovo vidi da angažuješ pomoćnika pa digni haubu i snimite motor da se vidi i bolje cuje.
- mbole
- Poruka: 14968
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Parkiranje "na nizbrdo" moze da ukaze na problem sa vazduhom u sistemu
Sent from my HUAWEI SCL-L01 using Tapatalk
Sent from my HUAWEI SCL-L01 using Tapatalk
Djak pesak 

- odin
Hvala vam na odgovorima 
Sto se tice remonta, stvarno ne znam sta je mislio pod tim. Taj bosista je testirao kompletan kompresioni sistem, kaze ima Bosch elektroniku KTS 670 i s njom je mjerio pritisak vise puta, pa je onda nasao neki regulator pritiska koji je zamjenio, da li je bio los ne znam. On se bavi samo tim, elektriku ne radi, a mozda i ne zna. Uzeo mi je 100 eura na to detaljno ispitivanje i auto je 2 dana bio kod njega.
Ja nemam iskustva s tim, nisam nista mijenjao pretjerano komplikovano, pa se bojim da kakav belaj ne napravim veci nego sto jest
Neko mi je sugerisao da mu je nizak napon i da alternator nedovoljno puni - to nesto komp brljavi, elektricar je danas izmjerio to sve instrumentima i nije nasao nista sumnjivo.
Vazduha je bilo malo u sistemu. Zamjenjeno je jedno malo crijevo koje dodje ispod interkulera, valjda je pustalo negdje.
Jedino onda sto cu uraditi za pocetak je angazovati pomocnika da snimimo jos jedan klip na kome ce se nadam se moci vise cuti

Sto se tice remonta, stvarno ne znam sta je mislio pod tim. Taj bosista je testirao kompletan kompresioni sistem, kaze ima Bosch elektroniku KTS 670 i s njom je mjerio pritisak vise puta, pa je onda nasao neki regulator pritiska koji je zamjenio, da li je bio los ne znam. On se bavi samo tim, elektriku ne radi, a mozda i ne zna. Uzeo mi je 100 eura na to detaljno ispitivanje i auto je 2 dana bio kod njega.
Ja nemam iskustva s tim, nisam nista mijenjao pretjerano komplikovano, pa se bojim da kakav belaj ne napravim veci nego sto jest

Neko mi je sugerisao da mu je nizak napon i da alternator nedovoljno puni - to nesto komp brljavi, elektricar je danas izmjerio to sve instrumentima i nije nasao nista sumnjivo.
Vazduha je bilo malo u sistemu. Zamjenjeno je jedno malo crijevo koje dodje ispod interkulera, valjda je pustalo negdje.
Jedino onda sto cu uraditi za pocetak je angazovati pomocnika da snimimo jos jedan klip na kome ce se nadam se moci vise cuti

- tixzre
- Poruka: 47
- Član foruma od: sreda, 26. mar. 2014. u 16:35h
Parametri 3 dizne su dobri, a 1 "piša" i preliva - to je odgovor od bošiste kod koga su mi dizne. Neki deo je 9.000 pa da se popravi, uložak ili šta već ne znam tačno. Eto moje povratne informacije i nadam se da je to uzrok mog lošeg paljenja i treskanja pri istom. Videću kad mi vrnu Fordić.
p.s. rekao sam i da mi slučajno ne stavlja neke kineske verzije ako postoje, pa je rekao da su to neki italijanski i da daju garanciju ali ne znam koji.
p.s. rekao sam i da mi slučajno ne stavlja neke kineske verzije ako postoje, pa je rekao da su to neki italijanski i da daju garanciju ali ne znam koji.
Sreća je kao Sunce. Kad je najlepše, zađe.
Focus 1.8 TDCi 85 kW 2003 karavan 2014-
Opel kadett 2.0 GSi 85 kW 1988 karavan 1998-2014
- daki_st
- Poruka: 450
- Član foruma od: nedelja, 2. mar. 2014. u 16:38h
Pozdrav. Imam problem sa paljenjem
Pre 2-3 nedenje sam odneo akumulato na servis je je jos bio pod garanciom ustanovili su da je akumulator neisparava i dali su mi novi. E sada opet imam problem sa paljenjem. Cim temperatura malo padne ispod 5c auto nece da upali posle par verglanja izvuce svu struju pa posle moram na kabove da ga pali na kablove. Prosle zime su zamenjeni grejaci, pritom majstor nije mogao jedan grejac da izvadi.Znaci samo su 3 ispravna. Ne znam sta bi drugo bilo problem

- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Osim grejača (čiji rad treba ispoštovati, probaj čak i dvaput da greješ, jeste da njihovim radom upravlja računar ali praksa kaže drugačije), može da bude još svašta. Kratke relacije vožnje, neadekvatan kapacitet akumulatora, loš alternator.... što sve dovodi do neoptimalnog ponašanja akumulatora u tvom scenariju. Ne kažem da mora da bude jedan od navedenih razloga, ali možeš da eliminišeš jedno po jedno.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- daki_st
Uvek ga grejem 2 puta nekad i 3 puta ali nista.Krene lepo da vergla i jako vergla ima snage ali nece da ulapi i posle toga izvuce struju i posle toga nema snage da zavergla. Alternator je servisiran prosle godine, mali servis je uradjen u maju ove godine. Akumulator je bosch 77ah 780A s5.
- Cedo
- VIP
Kod mene je bio problem u nejakom benzinskom akumulatoru (sa placa
) ali izgledalo je da vrti odlično, leti je bez problema sastavljao, i definitivno sam do beskonačnosti mogao verglati bez da posustane, zato me malo čudi da ti brzo izvuče struju taj solidni Bosh. U svakom slucaju odgovarajuci aku. je sve probleme resio, zimi mu očigledno treba max brzina anlasera.
Lumia 830

Lumia 830
- daki_st
Znaci da proverim alnaser?
- Cedo
- VIP
Da, a i otkloniti svaku sumnju u akumulator.
Lumia 830
Lumia 830
- odin
Evo konacno sam nasao priliku da snimim prvo paljenje ujutro.
Takodjer sam prije toga bio u jednom servisu koji je inace ovlasteni servis za razna njemacka vozila, a imaju profesionalnu opremu, pa su mi dali rezultate ispitivanja (kompresija, punjenje). Oni sumnjaju da je problem nesto oko elektrike, anlaser, ali anlaser smo pregledali kod autoelektricara i on kaze mogu vam nesto bezveze raditi, ali nema potrebe za remontom, sve je u njemu novo, vec uradjeno. Dalje mi ovi iz servisa nisu mogli nista pomoci. Rekose mi da anlaser ne zavrti dovoljno u startu. Ocekivano za dobar start je oko 250 obrtaja, a kod mene 150-170. Mozda neko ima ideju sta bi moglo biti, takodjer sam uzeo i multimetar i spojio na akumulator sto se vidi na prilozenom videu.

Takodjer sam prije toga bio u jednom servisu koji je inace ovlasteni servis za razna njemacka vozila, a imaju profesionalnu opremu, pa su mi dali rezultate ispitivanja (kompresija, punjenje). Oni sumnjaju da je problem nesto oko elektrike, anlaser, ali anlaser smo pregledali kod autoelektricara i on kaze mogu vam nesto bezveze raditi, ali nema potrebe za remontom, sve je u njemu novo, vec uradjeno. Dalje mi ovi iz servisa nisu mogli nista pomoci. Rekose mi da anlaser ne zavrti dovoljno u startu. Ocekivano za dobar start je oko 250 obrtaja, a kod mene 150-170. Mozda neko ima ideju sta bi moglo biti, takodjer sam uzeo i multimetar i spojio na akumulator sto se vidi na prilozenom videu.

- FM III
- Vremenski policajac
Prilikom verglanja napon ne sme da padne ispod odredjene granice, ne znam koja je za focusa, ali ispod 10V nikako. Na snimku se vidi da tebi pada na 9 i nešto, pa bi i to moglo biti razlog za teže paljenje.
Na slici ti piše za test akumulatora da je dobar ali ga treba napuniti; jesi li ga punio?
Na slici ti piše za test akumulatora da je dobar ali ga treba napuniti; jesi li ga punio?
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
- odin
Mada sam bio tamo citavo vrijeme, ne znam jesu li ovaj izvjestaj isprintali prije ili poslije ispitivanja, uglavnom dosta puta su ga palili na pola kljuca tj. dovoljno samo da zavergla ne skroz da se upali. Akumulator sam uzeo nov 16.08. tj prije koji mjesec i otad sam odradio par duzih voznji i trebalo bi da se tim putem napunio.
Danas je bilo prilicno hladno, rekao bih 1C iako zivin termometar pokazuje 5C, ali on pokazuje uglavnom malo visu temperaturu, tako da je to tu negdje. Juce je fino palio na negdje 15C. U svakom slucaju mozda i nije tako losa ideja da ga napunim preko punjaca. Iako sam uzeo polovan alternator, ko zna - mozda je on uzrok slabog punjenja, jer ne znam sta bi drugo moglo da bude kad je anlaser vec uradjen.
Danas je bilo prilicno hladno, rekao bih 1C iako zivin termometar pokazuje 5C, ali on pokazuje uglavnom malo visu temperaturu, tako da je to tu negdje. Juce je fino palio na negdje 15C. U svakom slucaju mozda i nije tako losa ideja da ga napunim preko punjaca. Iako sam uzeo polovan alternator, ko zna - mozda je on uzrok slabog punjenja, jer ne znam sta bi drugo moglo da bude kad je anlaser vec uradjen.
- Cedo
- VIP
Napon 12.1V davanjem kontakta pada na 11.1 a u toku verglanja ispod 10, pritom nije minus napolju a kamoli debeo. Na tvom mestu bih pokusao naći pouzdano jak i skroz zdrav akumulator za jutarnje paljenje, da vidiš da li je do njega, od toga bih krenuo.
Lumia 830
Lumia 830
- FM III
- Vremenski policajac
Altenator ti daje dobrih 14,3V tako da ne verujem da je do njega, ko što reče Čeda pokušaj sa nekim drugim akumulatorom pa vidi šta se dešava.
ps. za anlaser nikada nije na odmet da se očisti i podmaže, može da pomogne a nikako da odmogne
ps. za anlaser nikada nije na odmet da se očisti i podmaže, može da pomogne a nikako da odmogne
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
- odin
Hvala na odgovorima 
Preventivno je i to uradjeno, ociscen, podmazan, ne znam da li moze jos ista biti u njemu, a da nije vidljivo.
Nista onda, trazicu drugi akumulator, eventualno probati ovaj napuniti.

Preventivno je i to uradjeno, ociscen, podmazan, ne znam da li moze jos ista biti u njemu, a da nije vidljivo.
Nista onda, trazicu drugi akumulator, eventualno probati ovaj napuniti.
- tixzre
Meni je moj mehaničar rekao da ako (prvo jutarnje paljenje) padne ispod 10v da bi trebao anlaser da se pregleda i da ga nosim kod električara i naravno da je dobar akumulator. Ako ti je taj električar što ti je i popravljao rekao da valja sto posto onda ne znam
možda neće da prizna da nije dobro uradio
šalim se. Moj nije padao ispod 10v ali je i dalje teško palio i tresao se. Tri dizne dobre u dozvoljenom do 0,25 a četvrta oko 0,80 tj. prelivala. Sredili su mi tu jednu diznu i evo jutros prvo paljenje ko iz topa (do duše 4-5 stepeni) ali pre nije tako palio ni na 7 stepeni. Otišao na par mesta i ni jednom od narednih paljenja se nije gasio ili tresao pri paljenju. Tako da je kod mene bio problem prelivanja te dizne. Ovo za dizne je bio kvar kod mene pa samo dajem povratne informacije, ne kažem da je kod tebe to isto (da me neko ne shvati pogrešno).
Problem rešen
ovo radovanje me košta 15.000
evo snimka: PRVO JUTARNJE PALJENJE NAKON POPRAVKE
p.s. za sad, ali nek i ostane tako

Problem rešen

evo snimka: PRVO JUTARNJE PALJENJE NAKON POPRAVKE
p.s. za sad, ali nek i ostane tako

- odin
Dizne su vec bile pod nozem 
I to je sve ispitano, prelivi ok, i to kod nekog lika sto se nicim drugim ne bavi. A i dizne su vec bile remontovane prije mene. Auto se kod mene ne gasi, samo se napati ovako pola minute dok upali i to samo prvi put dok je hladan i tako sve dok se opet skroz ne ohladi, i to je bilo od marta kad sam ga uzeo. Nema onih problema koji ukazuju na dizne. Nema greski osim lampice ABS-a ponekad. Malo izbaci crnog i bijelog dima kad upali i onda ne izlazi nista, radi fino i mirno. A i kako nece nakon svega sto sam mu sipao, od dvotaktola do Liqui Moly-ja dvije vrste
Anlaser nije taj elektricar popravljao, vec prethodni vlasnik je sredio, i tacno kako sam sve isao jedno po jedno nalazio sam tragove sta je on sve popravljao, izgleda je zato i prodao
Otvorio je anlaser pred nama, one cetkice sve ko nove, nisu crne, nema nekih vidljivih tragova koje ukazuju na kvar, na kraju uzeo osmirglao, podmazao i sve nazad sklopio kaze na kraju dosao mi isto tako jedan Mondeo isti problem, ne znam sta mu je. Jedino je super da nije alternator, vec sam ga mijenjao, a i akumulator s njim, bio prije Banner 72Ah, sad je topla 75Ah 750A, izgleda da sam sve to bespotrebno mijenjao.
Super da si sredio, ja sam se nadavao para, ali nema veze idemo dalje, mozda i napravim nekad

I to je sve ispitano, prelivi ok, i to kod nekog lika sto se nicim drugim ne bavi. A i dizne su vec bile remontovane prije mene. Auto se kod mene ne gasi, samo se napati ovako pola minute dok upali i to samo prvi put dok je hladan i tako sve dok se opet skroz ne ohladi, i to je bilo od marta kad sam ga uzeo. Nema onih problema koji ukazuju na dizne. Nema greski osim lampice ABS-a ponekad. Malo izbaci crnog i bijelog dima kad upali i onda ne izlazi nista, radi fino i mirno. A i kako nece nakon svega sto sam mu sipao, od dvotaktola do Liqui Moly-ja dvije vrste

Anlaser nije taj elektricar popravljao, vec prethodni vlasnik je sredio, i tacno kako sam sve isao jedno po jedno nalazio sam tragove sta je on sve popravljao, izgleda je zato i prodao

Otvorio je anlaser pred nama, one cetkice sve ko nove, nisu crne, nema nekih vidljivih tragova koje ukazuju na kvar, na kraju uzeo osmirglao, podmazao i sve nazad sklopio kaze na kraju dosao mi isto tako jedan Mondeo isti problem, ne znam sta mu je. Jedino je super da nije alternator, vec sam ga mijenjao, a i akumulator s njim, bio prije Banner 72Ah, sad je topla 75Ah 750A, izgleda da sam sve to bespotrebno mijenjao.
Super da si sredio, ja sam se nadavao para, ali nema veze idemo dalje, mozda i napravim nekad

- tixzre
Meni se to dešavalo samo pri paljenju. Nekad slabije, nekad jače, a ponekad uopšte ne. Ja sam sumnjao na alternator prvo, kad mi ono rekao za voltažu proverili grejače. Dva crkla zamenuo sva četiri. Ublažilo je, ali ne i otklonilo. Sad proverili dizne i to je rešilo problem. Inače je on radio stabilno, bez dima, lepo vukao i ništa ama baš ništa samo paljenje je zezalo. Čak sam i mislio da sipam nešto od tih LM aditiva ali me bilo strah pa sam odustao.
- odin
Jesu dizne dvije hvala ti jos jednom na videu i na podijeljenom iskustvu. Momci sto su mi inace dosta popravki uradili od kojih je ona cijev sipke ulja sto se raspala su skinuli sve sa njega i nasli da te dvije prelijevaju. Nasli su i taloga kojeg je su izgleda povukle i zacepile se. Dobra je stvar sto oni imaju dosta iskustva sa Focusima i to bas ovim za koje nabavljaju kompletan prednji dio, sad su dovezli identican i skinuli dizne s njega da probaju, cak je i sam gazda prodao jednog takvog kad ga je napravio i covjek se nakon toga nije zalio, sve je bilo i nakon njega ok. Navodno je u ovom mom prosli vlasnik ubacio druge dizne i obavio kodiranje, ali nije uradio remont uopste. Kazu da je i to sa tim bosistom sreca kako te potrefi. Nekad ce uociti i uraditi dobro, nekad ne urade posao, ali u oba slucaja naplate dobro 
Sutra idem po njega tj trebalo bi da je gotov vec, ali ostavili smo ga da prenoci pa je sutra trenutak istine
Ja se nadam da ce sad biti dobro i da ce sluziti bar koju godinu da ne radi probleme.

Sutra idem po njega tj trebalo bi da je gotov vec, ali ostavili smo ga da prenoci pa je sutra trenutak istine

Ja se nadam da ce sad biti dobro i da ce sluziti bar koju godinu da ne radi probleme.
Poslednja izmena: FM III, na dan subota, 26. nov. 2016. u 20:08h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Nema potrebe da citiriaš prethodnu poruku jer se smatra da odgovaraš na nju
Razlog: Nema potrebe da citiriaš prethodnu poruku jer se smatra da odgovaraš na nju
- odin
Posto ne mogu da uredim prethodnu poruku samo sam htio da potvrdim da je problem zaista rijesen. Ali dizne su bile samo jedan od razloga. Srecom pa se to sad rijesilo, mozda na jos nizim temperaturama ne bi nikako upalio.
Glavni razlog dugom verglanju je kako sam i mislio lijen anlaser. Ubacen je drugi sa 85kW modela koji je startniji i pali na pola kljuca.
1. i 3. dizna su bile lose i to je bio razlog sto mi je dimio konstantno i dok radi. Kad upali izbaci dosta crnog pa bijelog dima i onda bijeli dim ostane.
Promijenjen je jos zatezac remena koji je bio razlog sto cvrkne svaki put kad upali. Bio je pri kraju pa je bilo i vrijeme da se to uradi.
Remen je bio siri nego sto treba nesto 1715, a treba 1710. Ovaj jedan majstor sto je provjeravao dizne, samoprozvani bosista je rekao da treba ozubiti remen
Izbaceni su nepovratni ventili i zamjenjene gumice na koju se nataknu cjevcice.
Ovo ABS sto se pali ponekad, to je nesto instrument tabla polupala loncice, svi senzori su ispravni
Kaze mi taj momak iz servisa necuveno mu je da neko uzme velike pare da ko nesto ispita, a ne napravi ni najmanji pomak. Kod njega bio neki Scenic koji nikako nije htio da upali. Ponovo mu uradio motor i ostavio kod sebe 15 dana, covjek je ko i ja isto tako promjenio majstora i potrosio para.
Na pitanje da li prodati i uzeti sta kako treba kaze nema potrebe ovaj auto je apoteka i ide odlicno, licno sam ga provozao.
Uglavnom, ja jos uvijek ne mogu da povjerujem da je problem konacno rijesen. Stvarno je razlika drasticna i prezadovoljan sam. Ako treba, stavim i video sutra ujutro, taman je zahladnilo
Glavni razlog dugom verglanju je kako sam i mislio lijen anlaser. Ubacen je drugi sa 85kW modela koji je startniji i pali na pola kljuca.
1. i 3. dizna su bile lose i to je bio razlog sto mi je dimio konstantno i dok radi. Kad upali izbaci dosta crnog pa bijelog dima i onda bijeli dim ostane.
Promijenjen je jos zatezac remena koji je bio razlog sto cvrkne svaki put kad upali. Bio je pri kraju pa je bilo i vrijeme da se to uradi.
Remen je bio siri nego sto treba nesto 1715, a treba 1710. Ovaj jedan majstor sto je provjeravao dizne, samoprozvani bosista je rekao da treba ozubiti remen

Izbaceni su nepovratni ventili i zamjenjene gumice na koju se nataknu cjevcice.
Ovo ABS sto se pali ponekad, to je nesto instrument tabla polupala loncice, svi senzori su ispravni

Kaze mi taj momak iz servisa necuveno mu je da neko uzme velike pare da ko nesto ispita, a ne napravi ni najmanji pomak. Kod njega bio neki Scenic koji nikako nije htio da upali. Ponovo mu uradio motor i ostavio kod sebe 15 dana, covjek je ko i ja isto tako promjenio majstora i potrosio para.
Na pitanje da li prodati i uzeti sta kako treba kaze nema potrebe ovaj auto je apoteka i ide odlicno, licno sam ga provozao.
Uglavnom, ja jos uvijek ne mogu da povjerujem da je problem konacno rijesen. Stvarno je razlika drasticna i prezadovoljan sam. Ako treba, stavim i video sutra ujutro, taman je zahladnilo