Zovem se Atila,živim u Subotici.
Ovo je moj ljubimac,kojeg planiram da zamenim sa Mondeom godinu-dve mlađeg.
Malo se plašim te zamene. Ovaj moj je toliko utegnut,da se plašim kad sednem u nekog drugog da ću se razočarati čim uhvatim menjač!

Mnogo kilometara prolazim i ne štedim na gasu,ali isto tako ni na kvalitetu goriva ni na servisu. Srećom sam naišao na ovog Focusa koji je prethodni vlasnik izgleda isto čuvao.
Ja možda malo i preterujem. Čak i leti kad upalim pustim da radi par 1-2 minuta pre nego što krenem,i šaltam ga na max 2000 obrtaja dok ne dostigne temperaturu a posle gazim do 3000. Kad sam ga kupio plivajući je davao znake da treba da se menja,što još tada nisam znao da je to. Zamenio ga naravno. Od kako znam za plivajući štedim koliko mogu i mislim da treba,mada možda i ne štedim samo mislim. Nikada ne gazim do poda ispod 2000 obrtaja jer sam čuo da im to ne valja. U glavnom motornu kočnicu koristim i uvek jesam,ali od kako znam za ovo,npr. kada treba da stanem ne šaltam nazad do 2. brzine samo do 3.. Ne znam dali to znači nešto možda i ne,to će reći stručnjaci ovde.
O tome i da ne pričamo da imam naviku još od pre 15 godina da rokam duplo kvačilo.
U glavnom čuvam ga koliko mogu i jako volim

Prijatno sam se iznenadio!
A to što se priča za TDCI probleme sa diznama i šta još...sem plivajućeg ja ništa nisam primetio za ovih 100 000 km. Možda je i to do značaja da sipam samo na Mol i OMV i to onaj skuplji euro dizel,i nikada nisam bio na rezervi,ali ako je do toga onda nikada ne trebam brinuti o tome.