Mada... kad malo razmislim... verovatno bi u vecini auta mogla da stane popreko u gepeku.
Samo... gde ima da se kupi, a da transport ne kosta ko bubreg?
Prodacu ja svoju, samo da mi obecaju da ce da je cuvaju Ne znam kako bi stala u auto posto je 120 u visinu/duzinu, i ova budza sto dize je bas glomazna i teska. Mada, ko voli da se igra moze i da je skrati na nekih 30 do 40 cm, sto mu dodje kao obicna dizalica, ali se postavlja pitanje isplativosti jer nije bas jeftina. Ono jes`, paprena je dostava. Ima i manjih ali je cena ubistvo. Inace dize do 3t, skoro iz mrtve tacke pa do naznacene visine
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
Njoj je savrseno sve jedno sa koje visine dize. Mehanizam ne zavisi, ko kod zabe, od toga vec je sila ista na bilo kojoj visini.
120 jes malo posiroko za vecinu auta, al skratis je na koliko moze da stane (ja sam precke za krov kratio za oko 5cm, da bi mogle da lepo stanu u dno gepeka, a da i dalje mogu da se fino naslone na sanke).
Koliko kosta ovakva dizalica??
Ovo se krati na 40 cm, rucka za dizanje takodje i napravi nastavak da se moze rasklopiti.. tako ce lepo stati u gepek i minimalno mesta zauzimati..
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara
Ja sam svakakve stvari dizao i sa matorom Ladinom dizalicom (rekao bih da je ista bila i u Zastavinim vozilima), čak i sa većom silom na tački oslonca od onoga za šta je predviđena, i to faktički sa nulte visine... Spretniji bravar bi sigurno uspeo da je modifikuje tako da umesto fleksibilne ruke ima fiksni deo u koji upadne falc školjke. Pritom, koštaju neku kikiriki lovu.
pozdrav, Bojan
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin