Trza u voznji - Mondeo mk3 1.8 benzinac
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 17
- Član foruma od: subota, 3. sep. 2016. u 09:52h
Trza u voznji - Mondeo mk3 1.8 benzinac
Molim Vas za pomoc. Auto u voznji trza. Kad krenem i ne pritiskam papucicu gasa ide polako i sam pocinje da trza i tako nekih par puta pa se smiri. Kad iz veceg stepena prebacim u manji i dodam gas opet trza. Model auta je mondeo iz 2001, 1.8 motor od 92 kw. Auto ima ugradjen plin. Bio sam kod majstora za plin i proveravao je dizne i smesu na dijagnostici i kaze da je sa njima sve u redu. Posle su mi rekli da je struja. Promenio svecice i dva seta kablova za svecice al i dalje trza.
Sta da radim? Pojedini majstori me izludese
Hvala unapred
Sta da radim? Pojedini majstori me izludese
Hvala unapred
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21493
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Trza u voznji
Bobina?
Sent from my Mi 4i using Tapatalk
Sent from my Mi 4i using Tapatalk

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
Nju nisam proveravao. Posle cu ici do novog majstora da vidim sa njim dal je ona u pitanju.
-
Ako bude ona u pitanju jel bitan proizvodjac il neka druga njena karakteristika
-
- Poruka: 1029
- Član foruma od: sreda, 11. nov. 2015. u 20:43h
Skini i operi benziske dizne.
Poslednja izmena: FM III, na dan subota, 3. sep. 2016. u 17:01h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Ne kucaj velikim slovima, jer se smatra da vičeš.
Razlog: Ne kucaj velikim slovima, jer se smatra da vičeš.
-
Jedna svecica se zaprljala, pa nije imao dovoljno struje. Skoro sam ih menjao al ne znam zašto se zaprlajala. Proveravali smo kompresiju i majstor kaže da su ventili i glava motora dobri pa pretpostavlja da je plin bio lošiji i da je zbog njega bila zaprljana. Zahvaljujem se na savetima Markedjaniju i Scorpion123. Iskreno se nadam da ću i ja moći nekome pomoći.
Hvala još jednom
Hvala još jednom
- Lucky
- Poruka: 1084
- Član foruma od: sreda, 3. dec. 2014. u 10:44h
koje svecice si stavio? ako opet bude trzao imam bobinu da ti dam za probu cisto da vidis
- mbole
- Poruka: 14899
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Taj motor, ako se ne varam, ima waste spark sistem. Tako da ako je problem do bobine, ne bi valjale dve svecice, a ne samo jedna
Sent from my HUAWEI SCL-L01 using Tapatalk
Sent from my HUAWEI SCL-L01 using Tapatalk
Djak pesak 

- Lucky
ma jok, meni kad je probila bobina nije radila samo jedna svecica
-
Dragi prijatelji, svasta se nesto izdesavalo u poslednje vreme pa me zato nije ni bilo. Majstor je utvrdio da mi ne radi jedan cilindar, prvi na kojem se prljala svecica i predlozio skidanje glave motora i obradu. Na to sam pristao jer sam ocekivao da ce problem konacno biti resen. Kad je skinuo navodno gumice nisu bile dobre na usisnom ventilu. Ajde i to je sredjeno. Pored toga je stavio novu bombinu jer je moja navodno sagorela, promenio ulje za servo, antifriz u hladnjaku i svasta nesto i na kraju sve sa radom 350 eura. Jutros krecem na posao i dodam malo jaci gas i opet trza. Pa covek da poludi
- Aleksandar86
- Poruka: 465
- Član foruma od: utorak, 3. jun 2014. u 23:49h
Za te pare vozi istom tom majstoru i neka rijesi problem do kraja. Najlakše je uraditi i ono što treba i ono što ne treba, naplatiti velike pare i još na kraju ne riješiti problem!
-
prvo tvrdi da su ventili i glava dobro pa posle skida glavu? pa kakav je to majstor?
- stefan milanov
- Poruka: 798
- Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h
loš..
-
E samo da vas obavestim da jos uvek nisam resio problem sa autom. U medjuvremenu sam procistio i benzinske dizne po savetu SCORPIO123 i neko vreme lepo radilo al opet zeza. Razmisljam da nisu problem svecice jer sam kupio neke Bosch (jednokrake kao jace za plin) i dal bi trebale neke kvalitetnije. Koje bi mi preporucili. Hvala
-
druze operi ti dizne ponovo, bitno za ovaj tip motora svecice i pranje dizni idu zajedni. uradis jedno bez drugog ne dobijas nista samo se vrtis u krug i bacas pare,
-
A ima li to neke veze sto je auto na TNG? Nisam pomenuo da kad je hladan upali i poveca broj obrtaja onda radi ujednaceno a cim se ugreje i pocne sam da smanjuje broj obrtaja tada pocinje da trza. Kad se negde zaustavim i izbacim iz brzine primetim da pocne sa vibracijama i svetla se pojacavaju i smanjuju prema zvuku motora. Skoro sam stavio kablove Bera i NGK bumbina je na njemu. Prosle vikend sam sa njim isao za NS i nije bilo nikakvih problema u voznji. Sad opet pocinje da zeza. Vise ne znam sta bih sa njim. Najradije bih ga prodao al sam ga zavoleo i hocu da mu pomognem (valjda zena nece podneti zahtev za razvod :-))))
- Markedjani
- Predsednik kluba
samo original fordove svećice.

-
moze da ugradi neznam kakve svecice kad nije to toga.
- Markedjani
- Predsednik kluba
A jel trza na oba goriva ili samo na plinu ?

- van
- VIP
- Poruka: 9040
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Re: Trza u voznji - Mondeo mk3 1.8 benzinac
Лоше убризгавање горива на том цилиндру где свећица не ради како треба, фалш ваздух на том истом цилиндру негде на усису , лош кабл . Да је до бобине можеш да провериш тако што замениш места кабловима на 1-4 и 2-3 цилиндру и субротни зилиндар треба да има проблем .
Провери и зазор свећица и смањи за 0.1-0.2 па види да ли трза . Ауто врати мајстору . Јер ниси ти тражио да ти скида главу , него је он рекао да се то уради јер ће да ти реши проблем . Могао је и радилицу да вади и полира и наплати али то нема никакве везе са твојим проблемом
Провери и зазор свећица и смањи за 0.1-0.2 па види да ли трза . Ауто врати мајстору . Јер ниси ти тражио да ти скида главу , него је он рекао да се то уради јер ће да ти реши проблем . Могао је и радилицу да вади и полира и наплати али то нема никакве везе са твојим проблемом
-
svecice,kablovi,bobina sve novo samo dizne ili ponovo pranje ili zamena.
-
Hvala Vam na savetima, znaci mi mnogo. A malo sam se intersovao kod prethodnog vlasnika i rece da je dok je auto bio u njegovom vlasnistvu menjao start motor. Trza i na benzinu i na gasu mada mnogo vise na gasu. Videcu danas da odem da smanji zazor svecicama. Hvala jos jednom svima
- stefan milanov
- Poruka: 798
- Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h
instalacija, tj kablovi i konektor sto vode struju do bobine? da li si to proverio? pregledaj kablove, raskaci konektore, pa ih dobro pregledaj .. znaju da oksidisu, i prave problem.. naprskaj h WD sprejom
-
sta je to start motor
- Lucky
kontakte ne prskaj wd sprejem vec kontakt sprejem