Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
-
- Poruka: 4
- Član foruma od: sreda, 28. sep. 2016. u 21:48h
Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
Mondeo je udario najjačim delom tj čoškom,tako da ni za njega nije bio naivan udarac,ali kao što već rekoše gore godine kad je jedan i drugi proizveden su učinile svoje.Inače air bag nikako ne sme da polomi šoferku,jer ako šoferka popusti od njegovog udarca šta da očekuje onaj kog taj isti treba da zaštiti?
- dule0911
-
- Poruka: 13651
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Odvali mi covek retrovizor i pobeze tj nije hteo da stane (kruzni put van naselja, ja isao 80-85km/h, on ne znam koliko). Okrenem se, stignem ga, prestignem, zakocim ispred njega (brzina od 40km/h, nije isao brze u tom trenutku), on onda mene prestigne prepreci put izadje iz auta i oce da se bije, psuje sve po spisku, u autu mu zena i dete. Kad sam video koliko je mentalno nestabilan (zena izasla napolje da ga smiruje i odvlaci u auto) samo sam zatvorio prozor i otisao, nemam zivce da gubim sa takvima, obilazio rupu i gazio preko linije a dere se na mene kako sam mu ja usao u traku i ajde u policiju ajde u policiju...
Sto je najjace kad sam se vratio tamo gde sam krenuo sretnem jednu patrolu i stanem, ispricam sta se desilo, sa sve mojim okretanjem da ga stignem itd., i pitam sta mogu da radim u takvoj situaciji. Odgovor: "Nista. Nisi dobio batine jel tako? Ako nisi, idi dalje, sta da radis, to ti je brate mili zemlja Srbija, ne mozes nista da uradis. Da ostanes na licu mesta, zoves, cekas, i neces nista uraditi."
Znaci kuciste, ogledalo, nosac ogledala koji je od aluminijuma, sve se razbilo tj rascvetalo kao projektil, izgrebana vozaceva vrata i prednja i zadnja do lima na par mesta, lajsna na vozacevim vratima izgrebana i ulubljena, vozacevo staklo izubijano bas tu gde je bio glavni udarac od ogledala, ne skida se rukom, videcu koliko ce mi smetati mozda cu i to morati da menjam.

Hyundai trula visnja boje BG 619 NV, ksenon sijalice u obicnom faru, mislim da je iz Lestana, cini mi se da sam vidjao auto ranije po kraju. Ako ga vidite usput, samo ga zaobidjite. Ne znam sta je sa ljudima, sve smo nervozniji, uskoro cemo krenuti da se ubijamo i da odlazimo kao da se nista nije desilo
edit:
Najvise sam u stvari ljut i smoren sto sam se okrenuo i krenuo za njim. Kao sto onaj covek u klipu rece, srbi su glupi i treba nas jebati, trebao sam samo da nastavim tamo gde sam krenuo i da sacuvam zivce.
Sto je najjace kad sam se vratio tamo gde sam krenuo sretnem jednu patrolu i stanem, ispricam sta se desilo, sa sve mojim okretanjem da ga stignem itd., i pitam sta mogu da radim u takvoj situaciji. Odgovor: "Nista. Nisi dobio batine jel tako? Ako nisi, idi dalje, sta da radis, to ti je brate mili zemlja Srbija, ne mozes nista da uradis. Da ostanes na licu mesta, zoves, cekas, i neces nista uraditi."
Znaci kuciste, ogledalo, nosac ogledala koji je od aluminijuma, sve se razbilo tj rascvetalo kao projektil, izgrebana vozaceva vrata i prednja i zadnja do lima na par mesta, lajsna na vozacevim vratima izgrebana i ulubljena, vozacevo staklo izubijano bas tu gde je bio glavni udarac od ogledala, ne skida se rukom, videcu koliko ce mi smetati mozda cu i to morati da menjam.

Hyundai trula visnja boje BG 619 NV, ksenon sijalice u obicnom faru, mislim da je iz Lestana, cini mi se da sam vidjao auto ranije po kraju. Ako ga vidite usput, samo ga zaobidjite. Ne znam sta je sa ljudima, sve smo nervozniji, uskoro cemo krenuti da se ubijamo i da odlazimo kao da se nista nije desilo

edit:
Najvise sam u stvari ljut i smoren sto sam se okrenuo i krenuo za njim. Kao sto onaj covek u klipu rece, srbi su glupi i treba nas jebati, trebao sam samo da nastavim tamo gde sam krenuo i da sacuvam zivce.
Fiesta!!
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Netacno, soferka uvek puca od suvozacevog jastuka kod svih proizvodjaca..Pejn piše:Inače air bag nikako ne sme da polomi šoferku
-
- Poruka: 4
- Član foruma od: sreda, 28. sep. 2016. u 21:48h
Jedino ako je ne polomi obloga,a ne sam jastuk.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Jebeš mi sve ali ja bih skočio da zadavim pandura da mi kaže "ovo je zemlja Srbija, ne možeš ništa da uradiš". Sve najgori šljam 90% njih, svoj posao neće da rade i pravdaju se takvim komentarima.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Dule ja sam primjetio da je redovna pojava kako izbjegvaraju rupu na putu prelazeći na suprotnu stranu, ne bitno da li ima auta ili ne. Ne zanima, onaj drugi neka skrene u kanal ako treba, ma napravit će i sudar, samo neće u prokletu rupu.
Ludaci!
P.S. Tu su negdje i sa sječenjem krivina, koliko sam samo puta tako nešto vidio. Zato često u jakim i nepreglednim krivinama bježim uz desnu ivicu, mada je i to rizično, može biti pješak ili biciklsta uz ivicu, tek je onda zlo...
Ludaci!
P.S. Tu su negdje i sa sječenjem krivina, koliko sam samo puta tako nešto vidio. Zato često u jakim i nepreglednim krivinama bježim uz desnu ivicu, mada je i to rizično, može biti pješak ili biciklsta uz ivicu, tek je onda zlo...
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- Nedeljkovic
- Poruka: 4734
- Član foruma od: sreda, 27. apr. 2016. u 22:34h
Dule da sam na tvom mestu samo bih otisao veceras kod coveka i ubacio monotovljev kroz prozor od auta. Meni je danas Mondea neko zakacio na parkingu i to lepo i naravno otisao, samo da znam ko je...
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi (2012 - 2020)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)
- mbole
- Poruka: 15016
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Posto je ispalio air bag, struktura je i te kako poremecena. To sto se ne vidi sa slika... druga prica.Dalmatinac piše:Soferka je pukla od udara plastike verovatno. Vidi se da nema veze sa strukturom vozila
Air bag se ispaljuje kada pocne deformacija strukturnih delova napred (grede).
Davno su prosla vremena kada su se airbagovi ispaljivali zabog sitnih cukanja.
Djak pesak 

- sasa_f1
- Poruka: 9989
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Dule bre, pa kad si vec video table, vratis se na mesto nezgode, stanes zoves policiju da pravi uvidjaj i cao. Nasli bi tragove i na njegovom autu.
- jelchica
- Poruka: 613
- Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h
Teoretski, možeš *sad* da se vratiš na mesto udesa (dok još stoji krhotina na putu), parkiraš se i zoveš miliciju na uviđaj i otrpiš celu proceduru.
Ili, ako tvoj sat košta previše, popravi sam i zaboravi na događaj...
- dule0911
-
Ja stao kod milicije da ih pitam, ali nakon takvog odgovora izgubio sam svu volju da se raspravljam i jurim sa bilo kim, kad vidim koliko su entuzijasticni da rade svoj posao...
Ispascu jos srecan ako nakon svega mene neko ne bude krenuo da juri i tuzi koliko nam je pravni sistem smesan.

Fiesta!!
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Prije nekoliko godina jedna je zena (musterija moje kume frizerke) u najvecem saobracajnom spicu kod salona "Lesnine" u Banjaluci, Fordom Fijestom (ona iz 1990/tih) upala u rupu na semaforu i iskrivila felugu. Kraljica je mrtva 'ladna upalila sva cetiri, pozvala policiju koja je morala doci i napraviti zapisnik. Ljudi su joj trubili i gorila je sveta zemlja, stvorila se guzva nevidjena ali ona je bez ikakvih problema sve to otrpila i sacekala muriju. Znam da su murjaci pobudalili sto su morali da prave zapisnik, po njima, oko nebitne stvari kao sto je iskrivljena feluga.
Zahtjev za naknadu stete podnijela je, mislim, "Niskogradnji" koja je tada imala ugovor sa gradom za odrzavanje puta na toj dionici, i u prilogu zapisnik policije.
Nedugo nakon toga zvao je licno direktor te firme da se poravnaju i zena ekspresno dobije 1000 KM kesha plus placene troskove za pravne usluge.
Sta je poenta, ako ti se to vec desilo sta se desilo, zovnes miliciju da izadju na lice mjesta, oni moraju doci i napraviti zapisnik u koji ce pored ostalog morati unijeti i tvoju izjavu, a ti si vidio kola koja su te udarila i koja oni lako mogu naci na osnovu cega ces od njegovog osiguranja naplatiti stetu i kraj. Bez jurcanja za njim i svadje i ubjedjivanja i sta ti ja znam. Normalno je da ce ti svaki drot reci da ne moze nista da se uradi bla bla, jer em se njemu ne da ni da zivi, a kamoli da nesto radi, em si ti otisao sa lica mjesta.
Ili sto ti rece Jelena
Zahtjev za naknadu stete podnijela je, mislim, "Niskogradnji" koja je tada imala ugovor sa gradom za odrzavanje puta na toj dionici, i u prilogu zapisnik policije.
Nedugo nakon toga zvao je licno direktor te firme da se poravnaju i zena ekspresno dobije 1000 KM kesha plus placene troskove za pravne usluge.
Sta je poenta, ako ti se to vec desilo sta se desilo, zovnes miliciju da izadju na lice mjesta, oni moraju doci i napraviti zapisnik u koji ce pored ostalog morati unijeti i tvoju izjavu, a ti si vidio kola koja su te udarila i koja oni lako mogu naci na osnovu cega ces od njegovog osiguranja naplatiti stetu i kraj. Bez jurcanja za njim i svadje i ubjedjivanja i sta ti ja znam. Normalno je da ce ti svaki drot reci da ne moze nista da se uradi bla bla, jer em se njemu ne da ni da zivi, a kamoli da nesto radi, em si ti otisao sa lica mjesta.
Ili sto ti rece Jelena
Mislim da je to pametan savjet. Nema sta da se ti svadjas sa vozacem, nek' sistem odradi svoje i cao. Ti se malo smiri i strpi i to je to.jelchica piše:Teoretski, možeš *sad* da se vratiš na mesto udesa (dok još stoji krhotina na putu), parkiraš se i zoveš miliciju na uviđaj i otrpiš celu proceduru.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
- dule0911
-
Da nisam krenuo za njim i stigao i prestigao, ne bih video ni koji je auto, kamoli tablice. Mimoisli smo se u apsolutnom mraku, toliko je puklo kad se ogledalo rasulo u staklo da me je levo uvo zabolelo u trenutku, a u srednjem retrovizoru sam video apsolutno nista sem zadnjih svetla.
Da sam odmah stao i samo zvao pandure dobio bih sipak jer ne bih mogao da im opisem drugo vozilo sem da je u pitanju bio auto koji ima retrovizor na istoj visini kao moj. Da sam naknadno zvao jos bi me i smarali sto sam krenuo za njim a ne njih zvao
Lik ima svedoka u kolima, ja nemam, jos bi morao da im placam odstetu za pretrpen dusevni bol. Ne verujem mnogo u nas pravni sistem, pogotovo nakon takvog odgovora pandura, ljudima dodju i ruse objekte nocu u centru beograda bez da iko za to odgovara, bas bi se neko potreso zbog mojeg ostecenja na kolima, a da ne platim debelo advokata i tome slicno... Prezalicu ovaj put 50e, iako sinoc nisam bio spreman za to, zato sam i krenuo da ga stignem...
Nebitno, bilo, proslo, necu da se nerviram.
Da sam odmah stao i samo zvao pandure dobio bih sipak jer ne bih mogao da im opisem drugo vozilo sem da je u pitanju bio auto koji ima retrovizor na istoj visini kao moj. Da sam naknadno zvao jos bi me i smarali sto sam krenuo za njim a ne njih zvao

Nebitno, bilo, proslo, necu da se nerviram.
Fiesta!!
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8319
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Kada dajete savet prvo razmislite dobro o posledicama.
Sada je kasno za zvanje policije, jer ko zna gde se nalazi čovek u trenutku i sa koliko ljudi koji će to da posvedoče, kada on prijavi čukanje. Kada dodju saobrćajci koji su obišli ko zna koliko čukanja, sigurno neće provaliti raznesene delove od dana ranije.
Sada je kasno za zvanje policije, jer ko zna gde se nalazi čovek u trenutku i sa koliko ljudi koji će to da posvedoče, kada on prijavi čukanje. Kada dodju saobrćajci koji su obišli ko zna koliko čukanja, sigurno neće provaliti raznesene delove od dana ranije.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
- van
- VIP
- Poruka: 9046
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Ја увек држим десну страну пута . Десни точак на 30 цм од ивице пута и а леви бар 1 метар од линије на средини пута . Да оставим место да 3 аутомобила могу да се мимоиђу , пошто сам ја у оном крајње десном . Када ти се десе гадне ствари , ово усвојиш као аксиом . То што десни точак иде по рупама којих има крај пута , ко га шиша , то му је посао , нека дрнда . Кугла кошта 1200 динар , глава много више .
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Pa da, ali onda nemaš prostora za bežanje.
- Sharpshooter
- Poruka: 5126
- Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h
Ispravljanje felni, explodirane gume, na malo "tvrđim" kolima, koštaju mnogo više od 1200 din.van piše:Кугла кошта 1200 динар , глава много више .
Ja izbegavam rupe koliko god mogu.
Za sada svi retrovizori na mestu.

2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks
- nikola
- Poruka: 477
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 23:47h
Može čovek da ide milimetar uz desnu ivicu, ako mu u susret ide bahata budala koja se ne obazire ni na šta, tu pomoći nema. Moj ćale je vozio normalno, sredinom svoje trake, ulazeći u desnu krivinu. Video je da mu u susret ide jači auto (misli da je bio Audi, nebitno), koji seče krivinu. Ćale se približio desnoj ivicu kolovoza maksimalno i opet su se zakačili retrovizorima. Pri tome, retrovizor sa ćaletove strane je udario u staklo na vratima, koje mu se sasulo delom u lice, a većinom u krilo. Imao je rasekotine po čelu i levom obrazu. Lik iz tog drugog auta se nije uopšte zaustavio.
Da se ćale nije pomerio i to malo koliko je mogao do ivice, desio bi se direktan sudar.
Da se ćale nije pomerio i to malo koliko je mogao do ivice, desio bi se direktan sudar.
- Sharpshooter
Ti sekači krivina su posebna sorta. 
Ne znam šta je problem da se ostane u svojoj traci.
Aj da je pregledna krivina, pa sec, sec, ali u većini ostalih to je debilizam raditi.

Ne znam šta je problem da se ostane u svojoj traci.
Aj da je pregledna krivina, pa sec, sec, ali u većini ostalih to je debilizam raditi.
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
danas me uhvati radar u zoni skole, kazu panduri ogranicenje 30, ja reko kolko sam ja vozio, kaze 39km/h kazna 1.500 din, i nisam se bunio jer me odavno nije navatao radar i super mi sto mi prekoracenje samo 9 medjutim..
zona skole 30 mora biti obelezena znakom, ovo je na putu Uzice-Bajina Basta, mesto Kostojevici, postoji znak za naseljeno mesto, zatim znak 50 pa onda zona skole bez nekog drugog znaka, tako je u oba smera i to sam dobro proverio kad sam se vracao, sutra cu kao da se zalim nesto al cisto za ostale da znaju, zona skole je 50 i 30, ako je ona od 30 mora postojati i znak za to, ne moze pandur proizvoljno da kaze e to je zona skole pa je ogranicenje 30
edit: ili ipak ne, vodite racuna kad naidjete na znak za zonu skole!
Zona škole je deo puta ili ulice koja se nalazi u neposrednoj blizini škole, i kao takva obeležena je odgovarajućom saobraćajnom signalizacijom.
Brzina kretanja vozila u zoni škole u naselјu je ograničena do 30 km/h, a van naselјa do 50 km/h, u vremenu od 7,00 do 21,00 sat, osim ako saobraćajnom znakom vreme zabrane nije drugačije određeno.
U zoni škole nadležni organ za saobraćaj naložiće upravlјaču puta primenu posebnih tehničkih sredstava za zaštitu bezbednosti dece.
Upravlјač puta dužan je da primeni posebna tehnička sredstva. Bliže propise vezane za utvrđivanje zone škole donosi ministar nadležan za poslove saobraćaja na predlog ministra prosvete.
zona skole 30 mora biti obelezena znakom, ovo je na putu Uzice-Bajina Basta, mesto Kostojevici, postoji znak za naseljeno mesto, zatim znak 50 pa onda zona skole bez nekog drugog znaka, tako je u oba smera i to sam dobro proverio kad sam se vracao, sutra cu kao da se zalim nesto al cisto za ostale da znaju, zona skole je 50 i 30, ako je ona od 30 mora postojati i znak za to, ne moze pandur proizvoljno da kaze e to je zona skole pa je ogranicenje 30
edit: ili ipak ne, vodite racuna kad naidjete na znak za zonu skole!
Zona škole je deo puta ili ulice koja se nalazi u neposrednoj blizini škole, i kao takva obeležena je odgovarajućom saobraćajnom signalizacijom.
Brzina kretanja vozila u zoni škole u naselјu je ograničena do 30 km/h, a van naselјa do 50 km/h, u vremenu od 7,00 do 21,00 sat, osim ako saobraćajnom znakom vreme zabrane nije drugačije određeno.
U zoni škole nadležni organ za saobraćaj naložiće upravlјaču puta primenu posebnih tehničkih sredstava za zaštitu bezbednosti dece.
Upravlјač puta dužan je da primeni posebna tehnička sredstva. Bliže propise vezane za utvrđivanje zone škole donosi ministar nadležan za poslove saobraćaja na predlog ministra prosvete.
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Serem im se na i na zonu i na školu i na 30!
Da mi je znati kako sam ja i generacije prije moja pa čak i par generacija poslje mene preživjeli put do škole.
Sada bukvalno prave djecu invalide.
Da mi je znati kako sam ja i generacije prije moja pa čak i par generacija poslje mene preživjeli put do škole.
Sada bukvalno prave djecu invalide.
Totally addicted to Ford!
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- Sharpshooter
Aj dobro, za to se ne žalim. Uvek usporim pored škole, ne baš na ogranićenje, ali usporim i obratim pažnju. 
Smrt ležećim policajcima.

Smrt ležećim policajcima.

- Nedeljkovic
- Poruka: 4734
- Član foruma od: sreda, 27. apr. 2016. u 22:34h
Ako si potpisao zapisnik mozes samo da se zalis
Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi (2012 - 2020)
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Kao što ti je ograničenje 50 km/h čim prođeš znak za naseljeno mesto, tako ti je (u naseljenom mestu) ograničenje 30 km/h čim prođeš znak za Zonu škole.
Zona 30 je odvojeni znak, ali ne tako retko upravljač puta reši da udvoji ta dva znaka, jer je jedan od njih vremenski ograničen a drugi nije, pa u suštini ograničenje važi preko celog dana - iako je bilo dovoljno da postave samo znak Zona 30, ali ajde, valjda ljudi povedu za trunku više računa kad im se naglasi da je u pitanju blizina škole, pa eto...
Pritom, radi se o znakovima obaveštenja, pa nije da važe do prve raskrsnice itd. nego do znaka o prestanku zone... e sad, šta se dešava kad je put loše obeležen pa nema znaka o prestanku zone (ili još gore, ako neko skine znak o ulasku u zonu sa neke strane) ostavlja se čitaocu na razmišljanje.
Primera radi, mudre glave u Kladovu su pre neku godinu postavile u jednoj dužoj/frekventnijoj ulici znak za ulazak u zonu usporenog saobraćaja, na početku te ulice, u samom centru grada - naravno, bez paralelnog znaka za izlazak iz zone, i bez obraćanja pažnje na količinu i strukturu vozila koja svakodnevno saobraćaju tom ulicom - a drugu stranu zone na sasvim drugoj strani grada, i time su verovatno rešili sve svoje probleme. Naravno, nijedna od bočnih ulica nema nikakvu oznaku te zone, pa se niko i nije pridržavao ograničenja. Pride, ubrzo po postavljanju je taj znak u centru dobio noge, a na drugoj strani su ostali znaci da zbunjuju putnike namernike. Čini mi se da su ih konačno uklonili kad su se setili da pobodu ležeće policajce u toj ulici, po jedan na svakih cca. 500 metara.
Zona 30 je odvojeni znak, ali ne tako retko upravljač puta reši da udvoji ta dva znaka, jer je jedan od njih vremenski ograničen a drugi nije, pa u suštini ograničenje važi preko celog dana - iako je bilo dovoljno da postave samo znak Zona 30, ali ajde, valjda ljudi povedu za trunku više računa kad im se naglasi da je u pitanju blizina škole, pa eto...
Pritom, radi se o znakovima obaveštenja, pa nije da važe do prve raskrsnice itd. nego do znaka o prestanku zone... e sad, šta se dešava kad je put loše obeležen pa nema znaka o prestanku zone (ili još gore, ako neko skine znak o ulasku u zonu sa neke strane) ostavlja se čitaocu na razmišljanje.
Primera radi, mudre glave u Kladovu su pre neku godinu postavile u jednoj dužoj/frekventnijoj ulici znak za ulazak u zonu usporenog saobraćaja, na početku te ulice, u samom centru grada - naravno, bez paralelnog znaka za izlazak iz zone, i bez obraćanja pažnje na količinu i strukturu vozila koja svakodnevno saobraćaju tom ulicom - a drugu stranu zone na sasvim drugoj strani grada, i time su verovatno rešili sve svoje probleme. Naravno, nijedna od bočnih ulica nema nikakvu oznaku te zone, pa se niko i nije pridržavao ograničenja. Pride, ubrzo po postavljanju je taj znak u centru dobio noge, a na drugoj strani su ostali znaci da zbunjuju putnike namernike. Čini mi se da su ih konačno uklonili kad su se setili da pobodu ležeće policajce u toj ulici, po jedan na svakih cca. 500 metara.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- Sharpshooter
Ubiše sa tim ležećima.
Kod mene su u kraju postavili 50 komada, a niko nikada nije ni jurcao tim uličicama jer, em su uske, em neravne i pune rupa.
Sada imaš ležeći pre raskrsnice, posle raskrsnice, levo kada skreneš, desno kada skreneš.
Ležeći pa rupa odmah posle njega.
Užas šta napraviše. Ne kapiram šta je poenta.
Zar nije dovoljno što imaš ležeći sa jedne strane raskrsnice?
Pa neću sa 100 kroz nju, kada moram da prikočim odmah posle iste. Koji će im 2 komada na njoj.
Kod mene su u kraju postavili 50 komada, a niko nikada nije ni jurcao tim uličicama jer, em su uske, em neravne i pune rupa.
Sada imaš ležeći pre raskrsnice, posle raskrsnice, levo kada skreneš, desno kada skreneš.
Ležeći pa rupa odmah posle njega.

Užas šta napraviše. Ne kapiram šta je poenta.
Zar nije dovoljno što imaš ležeći sa jedne strane raskrsnice?
Pa neću sa 100 kroz nju, kada moram da prikočim odmah posle iste. Koji će im 2 komada na njoj.