@Dalmatinac pa jeste bolji al sad da ga kida ne bi rekao

.. bar po ovoj statistici sto sam okacio.. tu mu 2.0 dise za vratom, isto na 2000 obrtaja postize 320Nm ... ali ovo je Bravo, u Opelu ne znam dali ima bolje performanse ... ali u svakom slucaju verujem da je jaci .. ali opet napominjem, mene vise zanima ta elasticnost motora i voznja u gradu ili na otvorenom...
na primer ovaj Fiatov 2.0 od 165KS on vec na 1750 daje 360 Nm .. pa predpostavljam da on vec moze i malo nize obrtaje da ide i da ranije menja brzine, a moze i u vece obrtaje da tera pa nema potrebe da salta puno.. bar mi se tako cini.. ali opet ovo je na papiru ali uzivo, to ne znam
isto na autoputu.. moram da priznam da mi je bilo dosta zabune kad prebaciti u sestu a kad u petu.. nekako mi logicnije bilo da manje trosi ako vozim u sestoj na primer na 120 - 130Km/h .. ali je potrosnja malo skocila.. pa sam vratio opet u petu.. u sestoj mi deluje da tek oko 140+ ona radi kako treba ili mozda nisam dobro procenio...
@dax92 ... da, sto se tice benzinca malo ga je lakse voziti, i ja sam stekao takav utisak .. i secam se da sam ga spustao i u nize obrtaje, i mozda par puta je poceo da kasljuca ali uglavnom je izvlacio.. jeste da sam imao motor koji je susta suprotnost ovome, punto 1.2 8V .. i nisam razmisaljo o nikakvom zamajcu.. jedino kad sam vozio na auto putu malo vise od 120Km/h imao sam osecaj da ce da eksplodira koliko je vristao

mada ni 2.0 Tdci nije bas tih

... sad vozim tako da ne spustam ispod 1500 obrtaja .. i uglavnom je to od 1600 - 2200 .. vozim nekom normalnom brzinom i saltam druga i treca.. i retko kad cetvrta .. tako mi nekako najvise odgovara... i za sada jos uvek nemam osecaj da mi se smucio ovaj motor.. i dalje mi se svidja kako ide i kad izadjem iz grada bukvalno poletim sa njim

u preticanju vise nemam problema.. nisam bas sad ludak da idem u preticanje po svaku cenu ali kad je to potreba odradim bez problema.. dok sa puntom mi je bilo bogami par puta kriticno, losa procena i auto ne povuce kako valja a nema snage pa onda gasi klimu i nadaj se samo da ce auto u suprotom smeru da prikoci...
@Almighty.shO o moj kolega radni

za sada jos uvek mi se svidja voznja sa ovim motorom.. mada videcemo na godinu.. a iskreno kad bi uzimao sad benzinca ne znam sta bi izabrao.. ja u proseku sada mesecno trosim mozda oko 2000 - 3000 dinara vise za gorivo nego sto sam trosio dok sam vozio Punta .. ali zato sada imam u proseku vecu predjenu kilometrazu pa bar za 1/3 .. tako da je to tu negde.. i ta potrosnja mi odgovara.. neki slabiji benzinac ne bi uzimao .. ne bi da mi auto bude lenj.. ima nas cetvoro u porodici i kad se natrpamo treba to potegnuti + klima.. tako da sam se opredelio za dizel.. jer imao sam budzet za to neko godiste oko 2007 - 2008 nema hibrida, eco, turbo benzinaca

mada turbo benzinac ima u Bravo

ali vec sledeci mozda bude neki turbo benzinac, eco ili hibrid