Kupovina karavana
- nesho
- Poruka: 186
- Član foruma od: petak, 5. dec. 2008. u 11:50h
Kupovina karavana
Interesuje nas kupovina karavana, Focus ili Mondeo. ( iako smo pre za Mondea ). Godisnje prelazimo preko 20.000 km, kola su nam potrebna svaki dan. Cetvoroclana smo familija, gde god da krenemo, nosimo gomilu stvari ( praktican utovar i smestaj stvari nam je bitan ). Zena vozi umereno, opusteno, dok ja volim malo zivlju voznju, deca su od 13 i 5 godina, tako da i njima treba prostora. Jos nismo odlucili gde kupujemo vozilo, da li ce to biti ovde, na auto placu( iako mi je to najlosija varijanta ), po preporuci, ili da sam nadjem i odem po vozilo ( najjeftinija varijanta, uz gubitak vremena i zivaca sto ce se kompenzovati sa "iskrenijim" vozilom )
Benzin ili dizel? Koji motor? Na sta da obratimo paznju?
Molim vas dajte nam savete i predloge. Hvala
Benzin ili dizel? Koji motor? Na sta da obratimo paznju?
Molim vas dajte nam savete i predloge. Hvala
- Neša
- VIP
- Poruka: 5041
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Re: Kupovina karavana
Sve je jasno,Mondeo 2.0TDCi sto noviji i sto bolje stanje
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- dule0911
-
- Poruka: 13654
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Slazem se sa Nesom. Dovoljan ce biti model sa 115ks, mada ako naletis na 2.0tdci sa 130ks - sto da ne 

Fiesta!!
- kubura16v
- Poruka: 1841
- Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h
Pre toga se raspitaj za cene odrzavanja Focusa karavana i Mondeao karavana. Pa onda razmisli opet 
Moje misljenje je da ti od Focusa ne treba nista vece,bar po tvom opisu situacije. Karavana naravno,po mogucnosti 1.8 TDCi

Moje misljenje je da ti od Focusa ne treba nista vece,bar po tvom opisu situacije. Karavana naravno,po mogucnosti 1.8 TDCi

- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Mondeo je mondeo i jos karavan a kada je u njemu 2.0 tdci ladja na putu
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
Mondeo je ipak za klasu bolji auto od Focusa
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067
viewtopic.php?f=94&t=19067
- darko darko
- Poruka: 3890
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
mondeo duze traje, manje se kvari trap- izdrzljiviji je , udobniji , stabilniji , komforniji, motori su isti za odrzavanje kao na fokusu.I ako mene pitas tdci 136hp bolji je motor, 6 speed, da bude exstra ocuvan obavezno, nezuri, nadji dobar i nebrini.
Poslednja izmena: darko darko, na dan nedelja, 24. jan. 2010. u 23:39h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- boljidani
- Poruka: 85
- Član foruma od: petak, 27. feb. 2009. u 17:36h
Jel to tdci znači da je dizel? Ako je tako, kakve su to preporuke? A ono vaše "Nafta je za loženje, gas za kuvanje a benzin za vožnju automobila"? Šta je sa time?
- Dragomir
- Oficijalni serviser
To je proslost.Dizeli su mnogo napredovali u zadnjie vreme
- darko darko
Covek trazi porodicnog karavana jeli si cuo koliko je benzin a sad motori nove generacije dizel ako ne i bolje idu pogotovo otvoren put od benzinaca .
- boljidani
- Poruka: 85
- Član foruma od: petak, 27. feb. 2009. u 17:36h
E, to nisam znao. Imaću to na umu za mene. I ja volim Mondea karavana.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21494
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Izvinjavam se za off...
Ja sam i dalje skeptik povodom polovnih modernih dizelaša... isuviše skupih stvari mogu da pođu naopako kod njih
Dok kod benzinca nije tako
Modernog dizela bih vozio isključivo sa 0km na satu i to do recimo 100-150k km
Ali što se tiče pitanja... uvek bih se pre odlučio za Mondea... mala je razlika u ceni u odnosu na FOcusa... a razlika u udobnosti,kvalitetu i veličini je nepotrebno govoriti
Ja sam i dalje skeptik povodom polovnih modernih dizelaša... isuviše skupih stvari mogu da pođu naopako kod njih

Dok kod benzinca nije tako

Modernog dizela bih vozio isključivo sa 0km na satu i to do recimo 100-150k km

Ali što se tiče pitanja... uvek bih se pre odlučio za Mondea... mala je razlika u ceni u odnosu na FOcusa... a razlika u udobnosti,kvalitetu i veličini je nepotrebno govoriti

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Neša
- VIP
- Poruka: 5041
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Pametno zboris Markedjani. Vidis,to niko ne uzima u obzir pa nam onda forum kvarovi i popravke pun dizelasa...dodao bih i da je cena benzina i evrodizela sada izjednacena
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- Dusan64
- Poruka: 5283
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Tacno tako.. Tako da ja ne vidim zasto je sad dizel jeftiniji za voznju.. Mozda za litar ili dva,a to je smesno malo u odnosu na cene kvarova.. A i nema niceg bolje nego kad se zavrti benzinac na 6-7rpm...Nesa piše:cena benzina i evrodizela sada izjednacena
Dakle moj glas ide benzincu,a ako treba ustedeti Sequent...
- darko darko
A benzincui se svi zale na potrosnju !
A svecice, kablovi, POTROSNJA a i dizeli su dugotrajniji ,kvarovi su obicno greska ili vozaca ili majstora -pogresno gorivo, ulje , i odrzavanje a sto se tice kvarova dizeli se vise voze! I ja sam to mislio, benzinci su jeftiniji ocuvaniji, pa plin, e neko kaze da recimo 1.8 nepodnosi plin, a i svuda u evropskim zemljama i plin je skocio kao benzin skoro, to i nas ceka, pa kad ga prodajes- benzinca?????????
I NEMOJTE MENE DA ME ZBUNJUJETE TEK SAM PREVAGNUO DA KUPIM JA DIZELA-zezm se ocu da cujem obe strane glas dizelu navika iskustvo
A svecice, kablovi, POTROSNJA a i dizeli su dugotrajniji ,kvarovi su obicno greska ili vozaca ili majstora -pogresno gorivo, ulje , i odrzavanje a sto se tice kvarova dizeli se vise voze! I ja sam to mislio, benzinci su jeftiniji ocuvaniji, pa plin, e neko kaze da recimo 1.8 nepodnosi plin, a i svuda u evropskim zemljama i plin je skocio kao benzin skoro, to i nas ceka, pa kad ga prodajes- benzinca?????????
I NEMOJTE MENE DA ME ZBUNJUJETE TEK SAM PREVAGNUO DA KUPIM JA DIZELA-zezm se ocu da cujem obe strane glas dizelu navika iskustvo
Poslednja izmena: darko darko, na dan ponedeljak, 25. jan. 2010. u 09:30h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- Dragomir
- Oficijalni serviser
Nebi se slozio da je odrzavanje benzinca mondea jeftinije od dizela,a i potrosnja je razlicita.Tamo gde dizel trosi 8-9 po gradu benzinac nemoze ispod 12-14.Komplet kvacila sa zamajcem i zamenom za dizela je oko 650e a za benzinca je oko 800e i strada isto kao kod dizela.Dizel ne trosi ulje a benzinac posle 130000-150000 u 95% slucajeva pocinju da trose ulj i to 1-2 litra na 1000 km.Bombina strada na 100000,svecice,kablovi itd.lanac kod dizela se menja na 250000 km a kod benzinca 150000 a kostaju priblizno isto.Jdeino kod dizela su problem dizne (zbog loseg goriva) a remont kosta oko 500e za sve cetri.
A dali podnosi benzinac plin odgovor ce da sledi u vidu slike samo da ih nadjem
Cena filtera i ulja je veoma mala razlika u korist benzinca(u dve litre ulja)
Saberite jedno i drugo pa ce te videti da je odrzavanje benzinca jeftinije od dizela
A dali podnosi benzinac plin odgovor ce da sledi u vidu slike samo da ih nadjem
Cena filtera i ulja je veoma mala razlika u korist benzinca(u dve litre ulja)
Saberite jedno i drugo pa ce te videti da je odrzavanje benzinca jeftinije od dizela
- Markedjani
- Predsednik kluba
Pitanje za gosn Gagija...
Kako je moguće da set kvačila za benzinca košta 800 eur a za dizela koji pravi mnogo veće sile na menjač i celo kvačilo košta 500 eur ?
Kako je moguće da set kvačila za benzinca košta 800 eur a za dizela koji pravi mnogo veće sile na menjač i celo kvačilo košta 500 eur ?

- Dragomir
- Oficijalni serviser
I novi benzinci inaju famozni zamajac
- ace1
- Avenger from the past
- Poruka: 1983
- Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
- Kontakt:
jel i volvo-ov ST ima to sranje
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
It is 1971

- Markedjani
- Predsednik kluba
Frapantan podatak i blago razočarenje.

- ace1
- Avenger from the past
- Kontakt:
nema nam nista bez onih zvrndavih motora 

Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
It is 1971

- Markedjani
- Predsednik kluba
Vidim ja da ću još dugo da điram mog penzu... 100 eur set kvačila i vozi miiiško 

- ace1
- Avenger from the past
- Kontakt:
mozes sekvent da razmatras na veliko 

It is 1971
It is 1971

- Dusan64
- Poruka: 5283
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Unapred da se izvinim za off,ali ne mogu da verujem kako ti novi automobili crkavaju.. Sta bi ovi nasi trebalo da rade posle 20-30godina,da se razloze na atome,raspadnu,trose ulje ko benzin.. Predjes pisljivih 100-150kkm on krene da trosi litar-dva ulja na 1kkm.. Ili moras da das 1000e (lupam) za zamajac,ili set kvacila.. I to posle malih kilometraza. Pa jugici idu duze bez ikakvih popravki.. Daj bre..kante.. 

- darko darko
Cekaj malo ! Dragomire rekao si
a na krajursdforddragomir piše:Nebi se slozio da je odrzavanje benzinca mondea jeftinije od dizela,a i potrosnja je razlicita
sta to treba da znaci, i koliko to kvacilo prelazi jel krace traje od 98 godiste recimo, i kakva si iskustva imao sa automaticima novije generacije 2004< recimo tiptronic, posto sam primoran da uzmem taj menjac (-automatic, a video sam da postoje sa 5 i 6 brzina i koji je sa duplim kvacilom, i kako to da znam dali postoji u mk3) i sta bi me posavetovao sa automaticima ako ti nije problem, ali nije hitno nemogu ni ovaj moj sporet da prodam nezuri mi se :-| :-| :-| :-| :-| :-| ....rsdforddragomir piše:Saberite jedno i drugo pa ce te videti da je odrzavanje benzinca jeftinije od dizela