Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Šumadinac
Poruka: 41
Član foruma od: petak, 10. jun 2016. u 23:13h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od Šumadinac » subota, 20. avg. 2016. u 01:52h

Onda još bolje mrgreen

mbole
Poruka: 15013
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » subota, 20. avg. 2016. u 02:48h

Od prvog marta mozes.
Po prethodnom zakonu su elektrosokeri i sprejevi bili potpuno zabranjeni, to jest spadali u kategoiju oruzja koja fizicka lica uopste ne smeju da poseduju (de jure su bili izjednaceni sa automaskim oruzjem), sto je bilo potpuno suludo.

Koliko god novi zakon ima losih odredbi (mada vecina toga je ustvari u podzakonskim aktima), neke stvari je konacno doveo u normalu, barem u delu koji se odnosi na nevatreno oruzje.

Oruzje sa tetivom recimo, vazdusno oruzje, pa cak i oruzje na crni barut su konacno legalizovani i uveden je normalan nacin njihove nabavke (nesto je u potpuno slobodnoj prodaji, a nesto se samo prijavljuje supu, dok se takodje nabavlja bez ogranicenja, tj. nije potrebno odobrenje za nabavku).
Djak pesak :)

novi81
Poruka: 661
Član foruma od: četvrtak, 19. sep. 2013. u 15:36h

Poruka od novi81 » subota, 20. avg. 2016. u 16:47h

@mbole. Kako se tretira gumeni dildo od bar 30cm?
Savršeno mijenja pendrek.
A volio bi vidjeti pandura koji ga privremeno oduzme :-)
Mada ni biber sprej nije loš.

Talk softly, tread carefully and carry a big gun.

Šumadinac

Poruka od Šumadinac » subota, 20. avg. 2016. u 18:18h

mbole piše:Od prvog marta mozes.
Po prethodnom zakonu su elektrosokeri i sprejevi bili potpuno zabranjeni, to jest spadali u kategoiju oruzja koja fizicka lica uopste ne smeju da poseduju (de jure su bili izjednaceni sa automaskim oruzjem), sto je bilo potpuno suludo.

Koliko god novi zakon ima losih odredbi (mada vecina toga je ustvari u podzakonskim aktima), neke stvari je konacno doveo u normalu, barem u delu koji se odnosi na nevatreno oruzje.

Oruzje sa tetivom recimo, vazdusno oruzje, pa cak i oruzje na crni barut su konacno legalizovani i uveden je normalan nacin njihove nabavke (nesto je u potpuno slobodnoj prodaji, a nesto se samo prijavljuje supu, dok se takodje nabavlja bez ogranicenja, tj. nije potrebno odobrenje za nabavku).
Znači iapk uveli malo logičnosti u zakon.

mbole

Poruka od mbole » subota, 20. avg. 2016. u 22:51h

Jesu, al onda je neki "genije" uveo kriterijume za lekarski pregled (ok je sto je obavezan za vatreno oruzje, ali je sam lekarski doveden do apsurda), koji otprilike moze da prodje samo pilot u punoj kondiciji.
Obnavlja se svakih 5 godina, iako postoji zakonska obaveza tvog izabranog lekara da prijavi svaku promenu koja utice...
Gluposti tipa, "aktivan clan sportskog drustva"...

No takve "genijalnosti" su odnose uglavnom na vatreno oruzje.

Plus izmeisljena kategorija "konvertibilnog" oruzja, kakva ne postoji nigde na svetu... i za koju nikome nije bas najjasnije sta je ustvari.

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » sreda, 24. avg. 2016. u 10:36h

Ljeb te...

U 500 m, 3 izgubljena slučaja! Sve tri žene!
Pa još neko neka kaže da su žene bolji i savjesniji vozači!

Slučaj 1, sustižen auto, vidim desni migavac, ide polako uz ivičnjak, dobro, ok, zaustavlja se tu. Ispred tog auta u traci već zaustavljen auto. Taman počeo da pretičem, dođem do branika tom autu ispred koji ima uključen desni migavac, kad vidim ide lijevo, pravo pred mene, obilazi ženska onaj zaustavljen auto, a upalila desni migavac.

Sviram i kočim, ona nešto grana rukama!

Slučaj 2, nakon 300 m, ponovo pogubljena djevojka za volanom. Stoji, krene, i to što se kreće, ide 2 na sat, nit je možeš prestići, a njenu namjeru ne znam, nit je uključila migavac. Tako za njom 100 m i uspijem je preteć ili bolje reći obići.

Slučaj 3, eto ne prođe ni 200 m, opet neka za volanom, ide prokletih 25 km/h! Iz suprotnog smjera auto za autom, a gledam u retrovizoru i ona je napravila mašala kolonu!
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Daki_81
Poruka: 2600
Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h

Poruka od Daki_81 » sreda, 24. avg. 2016. u 11:27h

Udahni duboko i probaj da skreneš misli... cekicko
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /

Sharpshooter
Poruka: 5125
Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h

Poruka od Sharpshooter » sreda, 24. avg. 2016. u 13:20h

Da li su bar bile dobre ribe u pitanju, pa da im oprostiš? :)
2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 24. avg. 2016. u 16:27h

Koliko sam mogao da vidim, prva je neki krš, druga je solidna, a trećoj sam samo kosu vidio. :vid budale:
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

pancerFF
Poruka: 1076
Član foruma od: utorak, 14. avg. 2012. u 14:38h

Poruka od pancerFF » sreda, 24. avg. 2016. u 16:44h

I mene je jedna danas kod tc BIG bas iznervirala. U jednoj ruci cigara, u drugoj mobilni telefon. I ne ebe zivu silu sto se vuce. Na kruznom mota kao retard, ali nista ne ispusta iz ruku. Kao da su sami u saobracaju.
Ford Focus MK1.5, 1.8 TDCi - 74kW, 2003.

Nedeljkovic
Poruka: 4734
Član foruma od: sreda, 27. apr. 2016. u 22:34h

Poruka od Nedeljkovic » sreda, 24. avg. 2016. u 17:07h

To najvise mrzim. Pre par dana krenuo ibarskom ka Bg-u, kolonu drze sleperi, ide se 70-ak, krenem ja redom obidjem ih i izbijem na celo kolone, drzim 110-120 konstantno kad ispred mene Multipa ja lagano na kocnicu i za njom, neda mi se da je obidjem a vuce se 40, u drugoj vozim. Gledam il je lud il pijan, trece nema. Ulazimo u lipovacku sumu, tu sve puna linija, on konstantno 30-40, ja blicam ne j*** me ni 2%, kolona sa sleperima vec uveliko iza mene. Ja tu ispizdim i zgazim ga po punoj i sviram mu, lik prica na telefon i jos mi mase nesto rukama u fazonu sta hoces majmune. Mozda sam i ja lud, sta znam, ali da se ja pitam prvo bih takve iskljucio iz saobracaja

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi (2012 - 2020)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 24. avg. 2016. u 17:15h

Ma bezobrazno.
Pored pijanstva mobilni je druga stvar koju bi žestoko kažnjavao.

Prvo što taj ko priča, često ne drži pažnju na putu, nego na priču.
Drugo, često ih viđam da ne koče uopšte, koji je razlog ne znam, ali pretpostavljam da im je problem mjenjati brzinu ako uspori. Tako mi se kao pješaku dosta puta desilo da bukvalno bježim os takvih.
Za 10 godina vozačkog staža, ne znam da li sam 5 puta uzeo telefon u ruku dok sam u vožnji.
Radije stanem pored puta ili se ne javljam nikako.
I to kad se javim, to je razgovor od 5 sekundi.

Nedeljkovic
Poruka: 4734
Član foruma od: sreda, 27. apr. 2016. u 22:34h

Poruka od Nedeljkovic » sreda, 24. avg. 2016. u 17:25h

Ma uzas, ti sto usporavaju su mnogo opasniji od onih sto jurcaju, da se ne lazemo. A za mobilni ako ti je potreban u voznji uzmi Parort hands fee uradjaj. Kod mene u kolima je prethodni vlasnik ugradio, korisna stvarcica [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH]

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi (2012 - 2020)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)

novi81
Poruka: 661
Član foruma od: četvrtak, 19. sep. 2013. u 15:36h

Poruka od novi81 » sreda, 24. avg. 2016. u 17:37h

Za cirka 15-20 eura uzmeš Bluetooth handsfree speaker sa ugrađenim zvučnikom i mikrofonom +ima i solarni panel. Znači nema kablova, nije glomazan. Nakačiš ga na šajbu u donjem dijelu kod vozača, upališ i to je to.

http://www.dx.com/p/solar-car-charger-p ... 72-hEnRbqA

Evo primjer ali može se naći jeftinije.

Talk softly, tread carefully and carry a big gun.

Daki_81
Poruka: 2600
Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h

Poruka od Daki_81 » sreda, 24. avg. 2016. u 20:34h

Ovo je baš korisno thumbsuph
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /

mbole

Poruka od mbole » sreda, 24. avg. 2016. u 23:54h

Meni su naj likovi koji telefon obavezno drze desnom rukom.
Pa onda pada saltovanje levom, ili premestanje telefona pod glavu i rame (i to najcesce levo rame???) saltovanje i odmah nazad tel u desnu. Jbt... sto ne drze tel levom?

A da je neopisivo odvlacenje paznje, jeste. U doba kad sam zbog posla svaki cas bio na putu, i isto tako svaki cas me zvali, handsfree je bio obavezan deo opreme za auto (eno mi ga jos u podrumu nokiin, za 6310i). Sasavo je, al nekako kad ti je zauzeta i ruka, mnogo vise odvlaci paznju, dok kad pricas preko hf otprilike kao da razgovaras sa suvozacem.

Talladega_500
Yankee
Poruka: 14485
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 25. avg. 2016. u 05:28h

Iosis piše:Ma bezobrazno.
Pored pijanstva mobilni je druga stvar koju bi žestoko kažnjavao.

Prvo što taj ko priča, često ne drži pažnju na putu, nego na priču.
A sta recimo da umesto na mobilni telefon, vozac ustvari prica sa drugom osobom u autu? Ili da slusa neku pricu na radiju. Sta bi bilo drugacije?
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » četvrtak, 25. avg. 2016. u 08:06h

pancerFF piše:I mene je jedna danas kod tc BIG bas iznervirala. U jednoj ruci cigara, u drugoj mobilni telefon. I ne ebe zivu silu sto se vuce. Na kruznom mota kao retard, ali nista ne ispusta iz ruku. Kao da su sami u saobracaju.
Koliko li sam puta pozelio da odem i ugradim DSK 12.7mm ispod haube zbog takvih. I da se aktivira preko sirene.... :war: :war: :war: :war:
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » četvrtak, 25. avg. 2016. u 10:00h

Talladega_500 piše: A sta recimo da umesto na mobilni telefon, vozac ustvari prica sa drugom osobom u autu? Ili da slusa neku pricu na radiju. Sta bi bilo drugacije?
Ne znam kako i zašto, ali kada pričam na telefon ja ne mogu da pratim put kako treba. Ali ako pričam sa nekim u autu, mogu da pratim put kako, jedino u nekoj gustoj situaciji isključim se iz priče.

I kada pričaš s nekim u autu obe ruke su ti slobodne.

Neko može držati telefon ramenom, ali tada je glava na krivo i bar ja kada tako nakrivim glavu, nemam osjećaj da procjenim daljinu nečega ili brzinu.

nikola
Poruka: 477
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 23:47h

Poruka od nikola » četvrtak, 25. avg. 2016. u 10:46h

Ja sam pre oko godinu dana u auto ugradio radio koji ima fabrički Bluetooth i sam se povezuje sa telefonom, čim telefon dođe u domet Blutooth signala. Korisna i praktična stvar.
Ali, ono što Iosis kaže, primetio sam da kada pričam sa nekim, tokom telefonskog razgovora mi drastično opadne pažnja. Dešava mi se da prođem kroz raskrsnicu, a da posle toga nisam siguran da li je bilo crveno ili zeleno svetlo. Međutim, ako je neko sa mnom u autu i pričamo, takve stvari me se ne događaju. Ne umem to da objasnim. Jedino što mi pada na pamet je to da kada pričaš sa nekim u autu, najčešće su to neki neobavezni i manje važni razgovori. Dok kada pričaš sa nekim telefonom, onda je to najčešće razgovor o konkretnoj temi, a često može da bude i važan razgovor o nekom problemu. Tada se valjda skoncentrišem na to šta sagovornik priča i šta ću ja da odgovorim. U svakom slučaju, da mi pažnja drastično opadne tokom razgovora u vožnji, to se uverim svaki put. Možda i zbog toga što koristim bluetooth, što su mi ruke slobodne za vožnju i što nisam u prekršaju, pa se podsvesno osećam opuštenijim.
Mislim da je ekipa emisije SAT pre godinu i po ili dve radila istraživanje na ovu temu i da su rezultati pokazali da su vozači koji koriste hands free uređaje bili mnogo manje fokusirani na vožnju od onih koji su telefon držali u ruci. Za to su kao razlog naveli, da su vozači koji su držali telefon u ruci bili svesni da su u prekršaju i zbog toga su imali 16-otoro očiju (prvenstveno iz razloga da na vreme uoče saobraćajca, kako bi uspeli da prekinu razgovor i prođu nekažnjeno).

mbole

Poruka od mbole » četvrtak, 25. avg. 2016. u 10:57h

Moguce je da je individualno, ali meni je upravo obrnuto, tj. kada drzim telefon u ruci, koncentracija mi drasticno opadne, a kada koristim hf bukvalno kao da razgovaram sa suvozacem.

nikola
Poruka: 477
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 23:47h

Poruka od nikola » četvrtak, 25. avg. 2016. u 11:28h

Onda će biti da je individualno :)

pancerFF
Poruka: 1076
Član foruma od: utorak, 14. avg. 2012. u 14:38h

Poruka od pancerFF » četvrtak, 25. avg. 2016. u 12:28h

Na stranu sve, meni se cini da sto se vise prica o saobracaju, nesrecama i strozijim kaznama, ljudi postaju sve gori i bezobzirniji.
Ford Focus MK1.5, 1.8 TDCi - 74kW, 2003.

Šumadinac

Poruka od Šumadinac » četvrtak, 25. avg. 2016. u 12:46h

Jutros mi jedan klinac tako izleteo,telefon na uvetu i ne gleda levo,nego izlazi on i lagano gazi obe trake.Ovako se ponašam u skaldu sa godinama,ali ovde sam morao malo da opletem psovkama.Vozim od '81 nikad gori vozači nego ovi danas,svako danas ima dozvolu,ali svako.

Talladega_500
Yankee
Poruka: 14485
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 25. avg. 2016. u 20:47h

Iosis piše:
Talladega_500 piše: A sta recimo da umesto na mobilni telefon, vozac ustvari prica sa drugom osobom u autu? Ili da slusa neku pricu na radiju. Sta bi bilo drugacije?
Ne znam kako i zašto, ali kada pričam na telefon ja ne mogu da pratim put kako treba. Ali ako pričam sa nekim u autu, mogu da pratim put kako, jedino u nekoj gustoj situaciji isključim se iz priče.

I kada pričaš s nekim u autu obe ruke su ti slobodne.

Neko može držati telefon ramenom, ali tada je glava na krivo i bar ja kada tako nakrivim glavu, nemam osjećaj da procjenim daljinu nečega ili brzinu.
Meni je voznja sa nekim drugim u autu bas najveci problem. Jer sam navikao da gledam ljude u oci kada pricamo, tako da se vecito okrecem u njihovom pravcu i ne gledam na put. Voznja sa mobilnim telefonom mi ne pravi nikakav problem; sta-vise, jos mi je lakse kad mi je telefon u ruci nego kad je povezan preko Bluetooth.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“