Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Fiesta ili Fiesta

Ovde dobijate savete za kupovinu Forda... koji Ford,do koliko para,vredi li taj auto itd itd.
Odgovori
baba
Poruka: 23
Član foruma od: ponedeljak, 31. avg. 2009. u 09:50h

Fiesta ili Fiesta

Poruka od baba » nedelja, 24. jan. 2010. u 12:24h

Samo da se javim, jer sam bio odsutan neko vreme, da još uvek vozim Oriona iz 83. Dobro, baš i ne vozim ovim ovih dana, neće da upali po ovom mrazu, a ne skida mi se anlaser po ovoj zimoći :)
Ako neko ima komentar, našao sam dve zanimljive fieste u oglasima:
http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... a_vlasnik/
Ups, neverovatno, već je nestala iz oglasa ova dizelka, bila 2005 za 5200. Dobro vozi li ko ovakvu benzinku, iskustva?

Neša
VIP
Poruka: 5041
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Re: Fiesta ili Fiesta

Poruka od Neša » nedelja, 24. jan. 2010. u 12:32h

Ovo je pun pogodak! Motor je odlican mozda cak i najbolji izbor kod polovne fieste jer tesko ces naci dizela iz uvoza da je malo presao.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

dule0911

 
Poruka: 13654
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » nedelja, 24. jan. 2010. u 14:46h

Koliko sam ja cuo, ovaj motor nije najbolji izbor za Fiestu mk5. Nije problem u motoru vec u masi auta koja je poprilicno veca nego kod Fieste mk4 (u kojoj ovaj motor odlicno obavlja posao).
Da bi vozio relativno normalno moras da ga teras u visoke obrtaje sto nosi sa sobom vecu potrosnju, plus zbog mase nije ni startna... Slicna stvar vazi i za 1.4 benzinca, pitaj Darth Malak-a sa foruma on ima 1.4 i nije zadovoljan.
Najbolji izbor po mom misljenju jeste 1.4tdci koji trosi malo a ide lepo zbog velikog obrtnog momenta. E sad tu je veciti problem naci dizel koji je malo presao...
Fiesta!!

Darth Malak
Poruka: 86
Član foruma od: utorak, 21. jul 2009. u 11:18h

Poruka od Darth Malak » nedelja, 24. jan. 2010. u 17:15h

bezi od 1.4 benzinca ... kupi iz svabije 1.6 ( dizel ili benzin -90ks ;100 ks )

ja sam se za*ebo sto se nisam raspitivao , em trosi em se plasi brda ... opet se ponavljam ali jedina dobra stvar jeste sto sam ga uzeo na akciji 4 god. free servis i delovi

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » nedelja, 24. jan. 2010. u 22:13h

Kupi dizela 1.4 tdci neces se pokajati
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

Neša
VIP

Poruka od Neša » nedelja, 24. jan. 2010. u 23:57h

Duratorq DI 16v

dule0911

 
Poruka: 13654
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 25. jan. 2010. u 00:01h

Ovu fiestu gledam juce i danas i nerviram se sto nemam pare da je kupim :( lol
Ove OZ joj odlicno stoje. A i super izgleda samo je pitanje koliko je stvarno presla.
Fiesta!!

Neša
VIP

Poruka od Neša » ponedeljak, 25. jan. 2010. u 00:05h

Presla je sigurno mnogo vise ali gledaj kako je ocuvana za ne poverovati! Ko bombonica
Duratorq DI 16v

baba

Poruka od baba » sreda, 27. jan. 2010. u 21:51h

Nestala i ona iz provog posta iz oglasa... Mozda su stvarno bile dobre, obe.
Lepa ova crna, osim sto me izuzetno nervira kad je namazu i naprskaju debelo gde god mogu da se sjaji.

A mozda i nije... sad vise i ne znam je li to isti auto, mislim da jeste http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... a_vlasnik/

edit by dule0911: nemoj da pises post za postom u tako kratkom vremenskom roku, ako hoces nesto da dodas imas opciju uredi, sad sam ti ja spojio ali za ubuduce da znas :)

baba

Poruka od baba » petak, 12. feb. 2010. u 14:28h

Danas probao ovo http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... _125_ztec/ i razveselio sam se, ide ko metak. Što proizvodi sad neke čudilice za mene, što verovatno znaju dugoimaoci fieste s foruma.
Prvo, ne mogu da kupim taj auto, jer je onako prilicno zapusten, cuknut odnapred, ulubljen hladnjak , udubljenje na servu kako ga je stigao akumulator, pomalo korozije ponegde kao posledica, plastike unutra ne bas u najboljem stanju, lampica od abs svetli, od airbaga nikako je nema, crna sredina volana sive boje. Dobro i ne pise da ima airbag, a i nema ga vise, sigurno ;). Ali ide... reze, čini mi se da ima neki sportski lonac, pocela ledena kisa da pada pa se nisam saginjao dole po bljuzgavici.
E sad, probao sam pre nekog vremena isto jednu takvu fiestu, isti motor i bila je prilicno lenja, ima li tih 1.25 zeteca sa raznim snagama?
Inace pogledao sam i ovu danas http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... ta_12_16v/ , ali upalila je na 5 sekundi i ugasila se, kaze covek nestalo goriva, kaze otici ce do pumpe ako treba, reko jok ne treba :) drugi put.
Primetio sam i da usis na ove dve fieste nije isti, jednom je kraj iznad koša, a drugi kod hladnjaka. Plastika iznad motora takodje različita. A inače koš mi je smešan, fali pola, samo plastika deli motorni prostor od točka.
A najviše me zanima, ako crkne zetec motor, svuda na forumu piše da se generalna ne radi (ili je preskupa), je li to tačno?
I da li je normalno kad upalim auto da krene sa više obrtaja, pa smanji kao da ce da se ugasi, malo zatrese, pa onda nastavi normalno da radi?
I ovo slovo g se samo zamenilo slicicom, nisam ja;)

van
VIP
Poruka: 9040
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » subota, 13. feb. 2010. u 00:03h

Probaj takvu fiestu 1.6 16v , pa da vidis kakav ce ti osmeh biti . A potornja je skoro ista , ako se ne cepa .

baba

Poruka od baba » nedelja, 14. mar. 2010. u 17:36h

treba li motor da bude masan na 1.4 tdci, sa navodno 160000 dignuto na 200000 zbog carine? bas volim kad ljudi ne peru motor, samo ne volim kad je masan party0021

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » nedelja, 14. mar. 2010. u 18:23h

Gde je mastan ?
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

baba