Za početak, koja slika:

Od opreme nema:
1. klimu,
2. elektro podesiva sedišta,
3. grejač prednje šajbne,
4. zvučnike pozadi.
Sve ostalo ima, uz 80 i neku hiljadu kilometara po ko zna koji put po redu. To kažem, s obzirom da je:
1. dizel,
2. služio je kao taxi na početku svog života u Deutschland-u (pronađe majstor sajlu od taximetra u motornom prostoru prilikom servisiranja)
Ja sam treći vlasnik u BiH, koliko vidim iz saobraćajne (uvezen je 2005. godine). Ja ga kupih 2015. godine za mizernih 2700 KM, podeli sa 2 = 1350 Evra. Posle 11 godina drndanja po našim putevima i verovatno 8 godina vukljanja znojavih i uglađenih, pokislih i suvih dama i gospode, ja sam autom prezadovoljan. Palio je na i na minus 15 (grejem ga 2 puta, pa palim) kao dinamit. Vuče sasvim solidno s obzirom da ima samo 51KW sa sve turbinom. Uloženo je nešto novca, uglavnom oko trapa, grejači motorcraft, zadnji amorti i novi aku. Nabačene felgice softline 15", a ove godine i nove gume 195/55 tigar prima, (70KM kod nas po komadu), a rekoše da je skupa dimenzija. Ranije su bile 195/50, al loše biše i neudobne brate.
Na motoru ništa pipnuto nije, sem ulja 10w-40 u par navrata. Na početku sipao Shell Helix HX7, ali sad pređoh na domaću optimu HC Power u istoj gradaciji. Jeftinija duplo, ali ne verujem da je i toliko gora. Bar znam da je original.
Motorčić ne dimi ni malo, ni crno ni plavo. Evo jedan pogled na stari dobri fordov endura de (lynx) engine: