Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Focus mk2 - Brisači se pale sami pri kontaktu

Ostalo što se tiče struje, prekidači, releji, instalacije...

Moderator: Dragomir

Odgovori
dekili
Poruka: 4
Član foruma od: ponedeljak, 11. jul 2016. u 09:40h

Focus mk2 - Brisači se pale sami pri kontaktu

Poruka od dekili » utorak, 12. jul 2016. u 23:00h

Kao što sam i u predstavljanju rekao kupio sam Foku skoro. Dok se završila papirologija podigao sam auto u petak i nisam ga vozio preko vikenda. Auto je 2008 (model 2007) iz Austrije sa servisnom knjižicom, kupljen ovde 2011i manje više održavan po ovlašćenim servisima (dobio sam kopije svih računa). Auto je kupljen u Kia motorsu kao polovno vozilo. Oni standardno rade proveru skoro svega u 110 tačaka i pored svih čekiranih polja da je OK u polju za brisače stajalo je zahteva popravku, a u opisu da brisači ne vraćaju u početni položaj. Kad sam upalio auto sve je bilo ok. Takođe kad sam uzimao auto i kad sam dao kontakt brisači su se upalili, odradili jedan ciklus i vratili što je meni kao Reno vozaču normalno jer kad se zaborave isključiti brisači prilikom sledećeg paljenja on odradi jedan ciklus. Meni je to bilo normalno. Svratio sam do Rode kod Zmaja i prilikom paljenja opet je odradio ciklus što mi je več bilo čudno. Posle toga sam otišao na posao i završio oko 20h. Tad je sve bilo OK.

E sad problem napokon:

Kad sam se u ponedeljak vratio sa posla dao sam kontakt i brisači nisu hteli da stanu šta god radio iako je ručica bila u isključenom položaju. I kad sam upalio auto nastavili su da rade. Auto je bio na suncu i bio je ugrejan. Kad se je posle dvadesetak minuta ohladio samo su jedan ciklus odradili i više se nisu palili. Vozio sam auto celo veče do 01h i sve je bilo sasvim normalno. Danas opet ja sa posla i reko ajde da proverim kad ono opet brisači počeli da rade kad sam dao kontakt i posle 15ak ciklusa su stali na pola. Naravno auto je opet stajao na suncu i bio ugrejan. Otvorio sam prozore i pustio ga 20ak min. Kad se je malo rashladio opet jedan ciklus i posle sve normalno.

D anapomenem da nemam senzore za kišu i da mu je prethodni vlasnik namestio da se obborena svetla pale pri kontaktu ako je to uopšte bitno.

Zamolio bih vas za savet ili broj telefona nekog dobrog električara-elektroničara koji zna da radi Fordove.

Izvinjavam se na dužem postu. Uzdravlje svima!

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7123
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Re: Focus mk2 - Brisači se pale sami pri kontaktu

Poruka od BojanM » utorak, 12. jul 2016. u 23:57h

Nešto mi govori da je tu naprosto ručica brisača u maleru.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

dekili

Poruka od dekili » četvrtak, 14. jul 2016. u 08:48h

Juče ujutru je sve bilo normalno a kad sam se vraćao sa posla auto je bio ugrejan na suncu i opet je krenuo da odmah na kontaktu pali brisače.

Izvikao sam osigurač i probao da mrdam ručicu. Relej se čuje kako treba. Znači kad pomerim ručicu čuje se relej da radi. Tako da ne verujem da je ručica.

U svakom slučaju popodne ću otići do električara pa javljam šta je bilo.

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » četvrtak, 14. jul 2016. u 16:34h

Nije problem što relej radi kad pomeriš ručicu, nego što verovatno radi i dok ručica nije pomerena. ;)
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

dekili

Poruka od dekili » petak, 15. jul 2016. u 09:51h

Pošto juče zvezda nije upekla kako treba problema sa brisačima nije bilo. Otišao sam prvo kod Kukice ali su mi rekli da ne mogu ništa dok problema nema jer ne mogu da ispitaju problem, što bi značilo da treba da bude jako toplo vreme. Posle sam u prolazu svratio kod električara u komšiluku i čovek mi kaže da je naj verovatnije problem sa platinom u motoru brisača koja ne daje ispravnu poziciju brisača i da tu popravke nema. Sad idem na put pa kad se vratim krenuću da rešavam. Ili oni ili ovlašćeni Ford pa kolko košta da košta :(

U svakom slučaju "BojanM" hvala puno druže :)

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » petak, 15. jul 2016. u 17:15h

Nema na čemu, zaista, ionako samo nagađam :) Sa srećom u rešavanju problema.
pozdrav, Bojan

Slika

Odgovori

Povratak na „Instalacije“