Poruka
od Mostarac » utorak, 5. mar. 2019. u 20:03h
Pozdrav društvo..
Vidim da je tema odavno neaktivna, ali ja na fokusu imam sličan problem, pa da ne bi platio papreno, prvo da pokušam malo da se raspitam.
Za početak, imam forda fokusa 1.6 tdci, 80 kw, karavan, 2007. godište.
U zadnje vrijeme se "gica" odnosno ljulja na svaku manju neravninu, bilo rupa ili neko udubljenje na putu...
Čitajući gore ranije postove, ja sam ovog fokusa kupio krajem septembra, i došao je sa kompletno promjenjenim lafetama, sve 4 su bile promjenjene, znači i prednje i zadnje.
Kad sam kupio zimske gume, odvezao sam na reglažu trapa, odrađena reglaža, ima na jednom mislim zadnji desni čini mi se +0,10 da je pokazivala reglaža, to valjda nije uspio da dovee na nulu, jer je nešto šaraf neki kratak...
Radio je prvo zadnji kraj, pa prednji..
Koliko sam primjetio, gume nisu potrošene ni sa jedne strane, da se vidi... normalno sve...
Jedno vrijeme mi se čulo kao neko lupkanje kao na prednjem kraju, međutim, nedavno smo pregledali, prednji trap nema lufta...
Primjetio sam da mi se ručna ne vraća odmah, odnosno ručica ostane labava, ali ne koči auto...
Ako je neko imao sličan problem, da napiše, da znam okvirno, da me majstor ne "ošiša" na nulu...
Da li se moraju mjenjati svi blokovi, ili samo pojedini...
Hvala.