Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Nedoumice oko novog zakona i primene

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Odgovori
darko darko
Poruka: 3890
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Re: Nedoumice oko novog zakona i primene

Poruka od darko darko » petak, 15. jan. 2010. u 22:30h

1 Pokusavam da provalim dali postoji mogucnost da se ove kamere za prekrsaje sa mapa- obeleze na navigaciji da sluze kao upozorenja .2 postoji nokia antiradar softer misim da niko nemoze da ti zabrani tel u autu neznam dal je to pametno i dali funkionise.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11519
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » nedelja, 17. jan. 2010. u 20:38h

miki023 piše:Ja znam provereno za dvoje da su ih upozorili da se potpisu. Sto posto su nesto pokusali. Videcemo za koji dan valjda ce stici i neki valjani dokaz o kazni u medije.
U novinama ministar Pačić je rekao da se ne treba potpisivati i da gradjani prijave te koji šire glasine. :D

Inače, na Zapadu je postojala fora sa okvirom sa infracrvenim LE diodama i taj okvir bi se stavljao oko prednje tablice, pa kad slika kamera ne vidi se tablica, zna li neko nešto detaljnije o ovome?
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

miki023
Poruka: 1161
Član foruma od: petak, 12. dec. 2008. u 15:47h

Poruka od miki023 » nedelja, 17. jan. 2010. u 20:45h

Ne sirim ja majke mi lol
Slika

Iosis
VIP
Poruka: 8417
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » ponedeljak, 18. jan. 2010. u 00:55h

Čuo sam za taj neki fazon, ali ne znam da li je provjereno i da li je istina.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » četvrtak, 21. jan. 2010. u 21:08h

Nemam pojma šta je ovo, samo sam video klip.

[youtube]VIfM8RI4xAI[/youtube]
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » četvrtak, 21. jan. 2010. u 23:00h

To izgleda samo snima saobraćaj i broji, a ono brzina je usput. Da na osnovu toga stižu kazne, pa 80% ljudi koji prođu tuda bi dobili čestitke. :)
Pitam se da li mene prpoznaje kao vozilo i mjeri mi brzinu kad biciklom tuda proletim 50? :D
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Poruka od Cedo » četvrtak, 21. jan. 2010. u 23:13h

Neka bude 99% :) ..ja tuda prolazim vise puta dnevno ,most slobode ostade zadnje mesto da se stisne gas..ako stave kamere u sluzbu ima da ga izbojkotujem,extra je put preko Petrovaradina do Duge ;) ..
Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

ace1
Avenger from the past
Poruka: 1983
Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
Kontakt:

Poruka od ace1 » petak, 22. jan. 2010. u 11:16h

911s [SK] piše:
miki023 piše:Ja znam provereno za dvoje da su ih upozorili da se potpisu. Sto posto su nesto pokusali. Videcemo za koji dan valjda ce stici i neki valjani dokaz o kazni u medije.
U novinama ministar Pačić je rekao da se ne treba potpisivati i da gradjani prijave te koji šire glasine. :D

Inače, na Zapadu je postojala fora sa okvirom sa infracrvenim LE diodama i taj okvir bi se stavljao oko prednje tablice, pa kad slika kamera ne vidi se tablica, zna li neko nešto detaljnije o ovome?

Ove sve fore sa tablicam sam doktorira posto sam hteo da ih uvozim,pre par meseci
najbolja varijanta i najskuplja je mehanicki sakrivac tablica ,sve ostalo je njesra.Proverena varijanta ,cak su ljudi sa mnogo jacim blicom sami sebi pravili elektroniku da kad senzor oseti zrak da baci blic na tablicu svoju tako da da je ista preosvetljena i nevidi se nista osim jarko svetle bele ploce.Mozemo i temu da otvorimo za ovoakve gluposti
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
Slika

darko darko

Poruka od darko darko » petak, 22. jan. 2010. u 16:36h

Uf to je dobro jos ako moze sam da ih menja u voznji recimo da pokaze neku laznu pritiskom na dugme ili tako bilo bi ful. Kako to radi?!

ace1
Avenger from the past
Poruka: 1983
Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
Kontakt:

Poruka od ace1 » petak, 22. jan. 2010. u 17:18h

postoji wirelles i zicni sistem (zavisi hoces li komandu na kljucu - privesku ili dugme na tabli, setovi su od 300-800dolara tamo zavisno da li za jednu ili za dve tablice (po njihovom zakonu nisi obavezan da nosis prednju tablicu,bar ne u svim drzavama).Postoje varijante sa uvlacenjem i sa prevrtanjem (za uvlacenje ispod branika ,nista se ne sece uglavnom ,a kod prevrtaca se sece obavezno panel-tipa zadnja vrata ili branik.Kod prevrtaca moze da ti pise sta hoces-uradis custom tablicu za tu drugu ili plocica u boji karoserije.Neznam kako je to zakonski regulisano - moze pauk da te odnese ,al na koju tablicu podizes auto?Mac sa dve ostrice(mislim sistem radi na daljinski pa ti na ulazu u parking servis prevrnes tablicu i na konto toga trazis auto ,al ako ga ne odnesu ,nemaju na koju tablicu da pisu prijavu.A milicija moze da te kazni samo ako se vozis bez tablice ,nigde u zakonu ne pise da mozes da drzis vozilo ispred kuce ili na javnom parkingu bez tablice.U privatnom vlasnistvu-dvoristu ne vaze sabracajni propisi,znaci mozes da radis sta hoces ,ali kako je regulisano na javnoj povrsini neznam.
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
Slika

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » petak, 22. jan. 2010. u 21:51h

Kad divljas - prevrnes tablicu i palis gume sa drugom, posle vratis i to je to.
Ford weist den Weg.

darko darko

Poruka od darko darko » petak, 22. jan. 2010. u 21:58h

pa da, nocu u 2 sata treba da vozis na magistrali znak 30 km \h pored skole u naseljenom mestu pa 5 km po sumi do najblizeg znaka 70 kad nema nigde nikog, pesaka mislim(jedino ako je neki klinac uspavao na casu) ) i to je takva kisa padala da nisam mogao da verujem da tu stoje plavci i tako to okrenes tablice pa po gasu pa neka paze kakve znakove postavljaju nepismeni za saobracaj teoreticari .Drzava ide na tu kartu da je voznja autom luksuz samo bas kad mora, pa koriste da pune budzet, prosipaju pricu idemo u evropu da ce mo svi da pomremo u sudarima, koriste da dobiju pristalice i nema pobune tako su nesto su i izjavili na rts zbog poskupljenja akciza za gorivo- auto je za drzavu luksuz!

E boja koja je upisana na tehnickom je tamno siva- ako se neko seca auto je ljubicast, i sta sad da mu radim!
Zvao sam ga covek je lud kod njega je ta boja i nijedna druga u njegovom katalogu, nisam odneo da mi udare pecat verovatno cu ponovo tehnicki sta bi drugo.

DrazenNS
Poruka: 198
Član foruma od: subota, 29. avg. 2009. u 21:47h
Kontakt:

Poruka od DrazenNS » nedelja, 24. jan. 2010. u 21:44h

Zasto vozaci u Srbiji moraju da potpisu vozacku dozvolu? :) Da bi i policajci nesto citali. :)))))))) Toliko o tome. Sto se tice novog zakona ima neku dobru osnovu, ali je lose uradjen. U sustini vozaca ne mozes naterati da promeni navike dok ga ne udaris po dzepu. Mislim ovo je Srbija i budimo realni. Ali je zakon pisan za uzimanje para i stvarno ga preterase u nekim stvarima. Sto se tice tehnickog dva puta godisnje za starija vozila, ja sam za. Moze. Ali neka ga oni plate. Sto se mene tice moze i svakih mesec dana. Ali neka ga oni plate. Meni u sustini ne smeta. Mislim sto se tice prekoracenja brzine, proslaska kroz crveno (probah i to, 6000 po starom zakonu) i slicnih stvari, ali ga preterase s tim sitnicima poput prve pomoci i opreme, i rezevrnog tocka i slicnih gluposti. Pezo 205GTI mog caleta ima taj mali tocak kao rezervni. I nosac mu je od dole. I sta sad? da prepravi nosac za veci tocaki li stavi u gepek ili...... Sto se tice te pene koja se duva u gumu kada je prazna, cuo sam (nisam siguran) da vulkanizeri nisu bas odusevljeni da rade s gumom koja to ima u sebi. Sve u svemu sex je poceo 12.decembra i bice veoma zanimljivo. Ali sta mi najvise smeta u svemu tome? To sto oni koji treba najvise da ga postuju, oni ga najmanje postuju. POLICIJA.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » nedelja, 24. jan. 2010. u 23:30h

Hehe, čuj najmanje, to je mnogo za opisati. Ne poštuju ga nikako. :)

darko darko

Poruka od darko darko » utorak, 26. jan. 2010. u 21:24h

Oni su full ,A sta mislis o politicarima malo malo neki crni audi zgazi pesaka, sudari, namestanje tendera, a ti plati odrzavanje puteva i zakon .

dule0911

 
Poruka: 13655
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » sreda, 27. jan. 2010. u 12:35h

Aj da dodam i ovde ako neko nije skinuo, u prilogu je ZOBS.
Fiesta!!

mirke
Poruka: 777
Član foruma od: ponedeljak, 20. jul 2009. u 08:31h

Poruka od mirke » četvrtak, 28. jan. 2010. u 09:52h

DrazenNS piše: Ali sta mi najvise smeta u svemu tome? To sto oni koji treba najvise da ga postuju, oni ga najmanje postuju. POLICIJA.
Treba najvise da ga postuju oni koji su ga i doneli... Policajci su ljudi ko i ostali. To sto njih kolege tolerisu to je moze se reci normalno kad se u obzir uzme i to da zdravstveni radnik u bolnici ima odredjene privilegije, automehanicar kod svog kolege, mesar kod mesara, forumas kod forumasa itd... Treba napomenuti da ni policija nije zadovoljna sa ovim zakonom, bar sto se tice obicnih saobracajnih policajaca... U poslednje vreme sto se tice prekrsaja u vezi brzine, kazne placaju i policajci kad ih snimi fama laser radar...

Ja uvek vozim po svom tempu i samo pojacano pazim na patrole... Shvatio sam da ne moram u voznji da menjam skoro nista, jer i ranije sam postovao saobracajna pravila i desava mi se samo nenamerno ponekad da pogresim, jedino krsim ogranicenja brzine. Vozim brzo kao i pre ( ne mislim 200 km/h u naselju, vec razumno brzo ) i samo vise pazim na radare i patrole. Mislim da sam potpuno usao u stos... Kad pocnu da kaznjavaju zesce, mozda dodatno paznje posvetim ovom problemu... Ja govorim o brzini, jer mi jedino to predstavlja neki praktican problem, pored drugih nelogicnosti zakona...
Slika
MIRKE / Fiesta 1.25 zetec

darko darko

Poruka od darko darko » četvrtak, 28. jan. 2010. u 11:37h

Policija i poznaje zakon ,sa sigurnoscu mogu da kazem da ga nepostuju pojedinci , ali to nije najgora stvar kod postovanja zakona za sve -ovo je srbija bilo bi cudno da ovde nesto uvedu da funkcionise.

Registrovao sam kola posle 28 jbn dana, ko ima ljubicasti kao ja, neka ga ofarba u drugu boju ako hoce da ga regisruje ili neka se ubije(ako registruje u grockoj). Boje koje nepostoje na novom softeru u komp u SUp su: ljubicasta f7 , siva metalik o6 , siva metalik c6 postoji al nije ljubicasta,boja je ljubicasta d7 strasno.
A ljubaznost grocka sup da crknes, sve neke nedojbne seljanke svakog drugog vracaju nazad!Utisak da sam znao da ce da bude ovako registrovao bi u agencji. STIGAO JE NOV ZAKON ALI NIKO NEZANA STA JE TO sve nepismen do nepismenijeg , ti predas onda ona pije kafu i tracara sa koleginicom proveravaju svalere u kompjuteru , (valjda je to hit iz cele zgrade dolaze) kao da nikog nema a red nema kraja, trojica su stigla od 2 do pola 4 , 2 saltera rade rekord aaa.......... :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: datum 27 1 2011

DrazenNS
Kontakt:

Poruka od DrazenNS » četvrtak, 28. jan. 2010. u 11:53h

mirke donekle se slazem s tobom. Ali je policajac taj koji kao prvo puno bolje zna zakon nego ja. On je puno svesniji toga da ga krsi nego ja. Bez obzira sto je covek kao i svi drugi. Za tu uniformu sto nosi on dobija platu i ide u dobru penziju i ima beneficiran radni staz sve sto uz to ide. Ako mu se ne svidja posao neka ga ne radi. Ja licno nikada nisam imao problema s policijom. U 7 godina koliko vozim dva puta sam dobio kaznu. Jednom za brzu voznju, i to sam vozio na tranzitu 70 a ogranicenje 60. I polovinom prosle godine za prolazak kroz crveno. I to nisam radio iz divljanja ili tako nesto, nego sam vec prisao blizu, pa da ne kocim i prosao sam. I to pored policije (baksuz). Ali i pored vrlo malo kontakta s njima ja ih opet ne volim. I smatram da on mora biti "savrsen" sto se propisa tice da bi meni mogao nesto da pise. Bas sam pre neki dan video policijska kola na putu. Bez svetala. Ni vozac ni suvozac nisu vezani. I obojica pricaju na mobilni. Prvo i prvo, ako je on na duznosti, sta ce mu mobilni......... Zar ne? Ovaj zakon je pisan da se uzmu pare. I nista drugo. I to im za sada ide sasvim fino. Ali stvarno preterase s nekim stvarima. Evo bas citam pre neki dan u novinama SAT u vezi izduvnih gasova. Vozila mladja od ne znam kojeg godista ne smeju da zagadjuju vise od ne znam koliko. Zaboravio sam. Yugo 91. godiste s njihovog testa ima tri puta vise od dozvoljenog. Po tom novom zakonu ispada da 80% vozila nece moci da se registruje. Ako bi ga dosledno pratili.

Djomla
Poruka: 1123
Član foruma od: utorak, 26. jan. 2010. u 09:30h

Poruka od Djomla » četvrtak, 28. jan. 2010. u 12:38h

Dusan64 piše:E to je bilo sa tim novim autom koji jednom ide na tehnicki pregled.
Tu ne treba tehnicki pregled autu, nego psiholoska analiza vozaca, i to na svakih 2 meseca. Da se prati potencijalni razvoj psihopatije i nagli pad inteligencije.

No, sta je sa zatamljivanjem stakala? Znam da je sajba ostala "ne smes da diras" a ostalo kao moze do 25%?
F.O.R.D. First On Race Day
]BMW is like a tampon every pussy needs one

///Mandovchina. :P

Cedo
VIP

Poruka od Cedo » četvrtak, 28. jan. 2010. u 13:32h

Pravilnik o tehničkim uslovima za vozila

Zatamnjivanje stakala

Bočna stakla u ravni vozača mogu biti naknadno zatamnjena tako da ukupna vrednost prigušenja svetla ne prelazi 25%. Ostala stakla na vozilu osim vetrobranskog stakla mogu biti naknadno zatamljena.
Stepen refleksije stakala na vozilu ne sme prelaziti 15% kako ne bi došlo da zaslepljivanja drugih učesnika u saobraćaju.

Slika

DrazenNS
Kontakt:

Poruka od DrazenNS » četvrtak, 28. jan. 2010. u 13:34h

Zatamnjivanje stakla je objasnjeno u novinama SAT. I to sam citao. Moze 25%. AMSS radi atest. Cini mi se u BG. Kosta oko 5000. Pa ko voli nek izvoli. :)

Djomla
Poruka: 1123
Član foruma od: utorak, 26. jan. 2010. u 09:30h

Poruka od Djomla » četvrtak, 28. jan. 2010. u 16:41h

Dakle to za zxatamljivanje i refleksiju je 25 % DEFINITIVNO?
F.O.R.D. First On Race Day
]BMW is like a tampon every pussy needs one

///Mandovchina. :P

Cedo
VIP

Poruka od Cedo » četvrtak, 28. jan. 2010. u 17:07h

Mislim da je 100% definitivno :) po zakonu..

Slika

mirke
Poruka: 777
Član foruma od: ponedeljak, 20. jul 2009. u 08:31h

Poruka od mirke » petak, 29. jan. 2010. u 10:15h

DrazenNS piše:mirke donekle se slazem s tobom. Ali je policajac taj koji kao prvo puno bolje zna zakon nego ja. On je puno svesniji toga da ga krsi nego ja. Bez obzira sto je covek kao i svi drugi. Za tu uniformu sto nosi on dobija platu i ide u dobru penziju i ima beneficiran radni staz sve sto uz to ide. Ako mu se ne svidja posao neka ga ne radi. Ja licno nikada nisam imao problema s policijom. U 7 godina koliko vozim dva puta sam dobio kaznu. Jednom za brzu voznju, i to sam vozio na tranzitu 70 a ogranicenje 60. I polovinom prosle godine za prolazak kroz crveno. I to nisam radio iz divljanja ili tako nesto, nego sam vec prisao blizu, pa da ne kocim i prosao sam. I to pored policije (baksuz). Ali i pored vrlo malo kontakta s njima ja ih opet ne volim. I smatram da on mora biti "savrsen" sto se propisa tice da bi meni mogao nesto da pise. Bas sam pre neki dan video policijska kola na putu. Bez svetala. Ni vozac ni suvozac nisu vezani. I obojica pricaju na mobilni. Prvo i prvo, ako je on na duznosti, sta ce mu mobilni......... Zar ne? Ovaj zakon je pisan da se uzmu pare. I nista drugo. I to im za sada ide sasvim fino. Ali stvarno preterase s nekim stvarima. Evo bas citam pre neki dan u novinama SAT u vezi izduvnih gasova. Vozila mladja od ne znam kojeg godista ne smeju da zagadjuju vise od ne znam koliko. Zaboravio sam. Yugo 91. godiste s njihovog testa ima tri puta vise od dozvoljenog. Po tom novom zakonu ispada da 80% vozila nece moci da se registruje. Ako bi ga dosledno pratili.
U pravu si saobracajna policija treba da bude primer drugima u postovanju zakona, bar kad su na duznosti ! ! ! Kad nisu na duznosti ostali deo policije moze da iskoristi kolegijalnost da ne mora postovati neke nelogicne odredbe, sto uopste ne bi trebale da postoje ni za koga. Samo se stavi u poziciju da si ti policajac, da li bi postovao sva pravila. Ja licno nikad ne bih mogao raditi kao saobracajac jer ja prvi krsim ogranicenja brzine (ostalo se trudim da postujem) i bilo bi mi glupo da nekog maltretiram za prekoracenje od 10/20 km/h a ja vozim isto tako... Ostalo cu odgovoriti na PM
Slika
MIRKE / Fiesta 1.25 zetec

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“