Hidraulicni nosač motora Focus mk2 2.0 tdci
Moderator: Dragomir
- Zoka22
- Poruka: 113
- Član foruma od: sreda, 2. mar. 2016. u 14:32h
Hidraulicni nosač motora Focus mk2 2.0 tdci
Pozdrav svima..
Imao sam neprijatno iznenadjenje pre neki dan, kada sam hteo da sipam tecnost za stakla, usput i da prekontrolisem sta se desava ispod haube, primetio sam na glavnom nosacu motora (hidraulicnom) da se vidi ulje, sto znaci da je procureo.. Recite mi koliko je to opasno po ostala dva nosaca, jer sada verovatno oni mnogo vise "trpe" ? Bice zamenjen ovih dana, pa me zanima koji da stavim, koji se dobro pokazao, ne bih voleo da stavim neki krs pa da mi se opet ista situacija desi kroz par meseci.. Isto tako me i interesuje ako znate koja je cena? Unapred zahvalan.
Imao sam neprijatno iznenadjenje pre neki dan, kada sam hteo da sipam tecnost za stakla, usput i da prekontrolisem sta se desava ispod haube, primetio sam na glavnom nosacu motora (hidraulicnom) da se vidi ulje, sto znaci da je procureo.. Recite mi koliko je to opasno po ostala dva nosaca, jer sada verovatno oni mnogo vise "trpe" ? Bice zamenjen ovih dana, pa me zanima koji da stavim, koji se dobro pokazao, ne bih voleo da stavim neki krs pa da mi se opet ista situacija desi kroz par meseci.. Isto tako me i interesuje ako znate koja je cena? Unapred zahvalan.
-
- Poruka: 1785
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2015. u 17:29h
Re: Hidraulicni nosač motora Focus mk2 2.0 tdci
Ah, sve zavisi.. Febi ce ti svi preporuciti ali je i cena paprena... Ja sam hteo da uzmem Febi ali sam odustao i uzeo za duplo manje para Meyle i zadovoljan sam skroz... (garanciju imam od 2 godine
)

- Zoka22
Hvala na brzom odgovoru. Pa koliko je to " papreno " ?
Koja je cena jednog, a koja drugog?
Koja je cena jednog, a koja drugog?

-
Ako pricamo o istom nosacu (Fitting Position Front, Bearing Type Hydro Bearing) http://statics2.carparts-cat.com/webdat ... 0022_1.jpg Febi je bio oko 14.000 a Meyle 6.000 

- dakiva
- Poruka: 369
- Član foruma od: sreda, 9. nov. 2011. u 22:33h
Meni je Gagi stavio neki Hutchinson, doduse na C-max, ali kontam da je isti, jer je motor isti i izašao me je oko 12000din.. Znam i da sam ga prilično čekao, jer ga nije bilo na tržištu i brzo se rasprodavao.
-
Hutchinson dobra marka, negde (ako sam dobro) citao da je to prva ugradnja ili tako nesto... Uglavnom dobar ali u rangu Febi-a (po ceni)... za sad Meyle radi posao i ima 2 godine garancije, tako da mme briga 

- Zoka22
O tim markama sto ste mi naveli sam cuo po nesto, uglavnom dobro. E sada, u ponudi imam neku marku SCT Engleski proizvodjac, iskreno prvi put cujem za to, bas sam pokusao i na netu da nadjem nesto o tome, ali nisam uspeo, pa ne znam ako ste vi culi nesto o njima, ako jeste voleo bi da mi kazete da li je dobra, da li da montira majstor taj nosac ili da trazim nesto drugo, opet govorim ne bi voleo da stavljam neki " sklj " proizvod 

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21503
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Pa i taj Meyle je šklj a tek taj SCT je super low budget kinez sa kancelarijom u engleskoj.
Tih dve godine garancije ništa mi ne znači ako će taj nosač u te dve godine da pukne... cimanje do majstora, skidanje nosača, pa reklamacija i čekanje na drugi deo i onda ponovna montaža, ne isplate se. (makar ja nemam vremena za gubljenje)
Pride te dve godine jako brzo prođu.
Tih dve godine garancije ništa mi ne znači ako će taj nosač u te dve godine da pukne... cimanje do majstora, skidanje nosača, pa reklamacija i čekanje na drugi deo i onda ponovna montaža, ne isplate se. (makar ja nemam vremena za gubljenje)
Pride te dve godine jako brzo prođu.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Zoka22
Koji onda najbolje da stavim? Ovaj mi trazi 10 000 sa ugradnjom za ovaj SCT 

-
@Markedjani ok, mogu da se slozim sa tobom a i ne moram, ali to nije pitanje... Vodila se polemika oko ovoga cak msm da je u pitanju ista stvar ako ne i slicna.. Elem, Febi verovatno da ce izdrzati mnogo duze nego, npr. Meyle, ali opet to je razlika u 8000 dinara za nekoga je to jako bitna stvaka. Znam da kad imas auto kao da imas dete koji je narkoman (karikiram), ali opet. Ja, iskreno, mogao sam da kupim takav nosac od 14000, 12000 ili taj od 6000 nije da bi mi falilo preterano, ali kad sam malo razmislio, odlucio sam se za ovaj jeftiniji i iskreno ne znam da li bi primetio razliku, dok neko to ne moze i gleda sta mu je povoljnije. Mozda sam pogresio, mozda ne, ali 2 godine je dug period i ne planiram toliko dugo da imam ovaj auto tako da je to to... Montaza/demontaza tog nosaca traje 15 minuta... citava 4 srafa...
@Zoka22 ne znam, radi prema svom dzepu i mogucnostima. Ako nemas sad toliko a hoces kvalitetan deo (npr Febi ili hutchinson) onda sakupi pa tek tad promeni, a ako mislis da ni tad ne bi stavio onda idi sa nekom drugom markom (ja sam izabrao Meyle a ti mozes bilo koji drugi).
@Zoka22 ne znam, radi prema svom dzepu i mogucnostima. Ako nemas sad toliko a hoces kvalitetan deo (npr Febi ili hutchinson) onda sakupi pa tek tad promeni, a ako mislis da ni tad ne bi stavio onda idi sa nekom drugom markom (ja sam izabrao Meyle a ti mozes bilo koji drugi).
- Markedjani
- Predsednik kluba
Ok, sad već ne želim da idem dalje u diskusiju... ti imaš jedno viđenje stvari, ja imam drugo i tu nam se interesi sudaraju.
Ja sam dao svoj sud o delovima te marke i ostajem pri tome.
Ja sam dao svoj sud o delovima te marke i ostajem pri tome.

- Zoka22
Pa iskreno dosta sam prodavnica delova zvao, i svuda su drugacije cene, npr FEBI ide od 14000 do cak 18200, dok sam HUTCHINSON nasao samo u jednoj prodavnici i on je 14000, SWAG je 16000, i imaju neke marke koje su bog zna kakve, kostaju od 7 do 10 hiljada. Tako da sam odlucio da dodam jos nesto para i kupim ko covek FEBI i da ne razmisljam, ne menja se taj deo svaki dan, promenicu ga sada i ko zna kada, sto kaze Almighty.shO ko zna da li ce auto i ostati kod mene toliko dugo
Sve u svemu hvala vam 

- Zoka22
Danas naaapokon zamenjen nosac i razlika je i veca nego sto sam mislio sa ce biti, nosac se raspao, procureo i ko zna sta jos. Manje su vibracije, osecam da mi je auto utegnutiji, na neravninama se drugacje ponasa, pri gasenju nema vise onih vibracija, sve u svemu prezadovoljan. Zamenjen je kod Gagija, stavljena je marka HUTCHINSON, i veoma sam mu zahvalan 

- dakiva
- Poruka: 369
- Član foruma od: sreda, 9. nov. 2011. u 22:33h
Najbolje rešenje 

- Stefan_93
- Poruka: 1516
- Član foruma od: petak, 15. apr. 2016. u 23:15h
Da li moze da se proceni ovako od oka da li je hidraulicni nosac za zamenu? Citao sam ovde na forumu da u vecini slucajeva procuri i da nalegne na metalni deo. U prilogu imam sliku kako trenutno izgleda stanje nosaca.
Uglavnom imam vibracije prilikom gasenja automobila, kao da zatrese. Do sad je zamenjen samo donji nosac ili ti koska kako je svi zovu, cini mi se da je postavljena neka jeftinija varijanta u servisu tada.

Na drugoj slici ima fleka od tecnosti stakla samo.
Uglavnom imam vibracije prilikom gasenja automobila, kao da zatrese. Do sad je zamenjen samo donji nosac ili ti koska kako je svi zovu, cini mi se da je postavljena neka jeftinija varijanta u servisu tada.

- sarabo
-
- Poruka: 2082
- Član foruma od: utorak, 6. jun 2017. u 13:16h
na drugoj slici se vidi da je dobrano ispucao tako da mislim da je i iscureo, moj pre menjanja je najviše tresao na paljenju i prenosi je vibracije na instrument tablu. Nakon zamene nisam verovao da se paljenje motora uopšte nije primećivalo, kao da nije ni upaljen.
Fiesta 1.8 d ( 1997 )
Focus MK1 1.8 tdci 74 KW ( 2002 )
Focus MK2 1.6 tdci 80 KW ( 2005 )
C max MK1 FL 1.6 tdci 66 KW ( 2008 )
- Stefan_93
Po broju se vidi da nije original, što znači da je neko već menjao. (Tedgum)
Videću da promenim i hidraulični kao i kosku. Jedino je problem naći original Hutchinson, pa me zanima sa li može Febi da prođe kao zamenski ili lemforder?
U prodavnicama se nude razni proizvođači tipa meyle, snr itd...
Послато са M2101K6G помоћу Тапатока
Videću da promenim i hidraulični kao i kosku. Jedino je problem naći original Hutchinson, pa me zanima sa li može Febi da prođe kao zamenski ili lemforder?
U prodavnicama se nude razni proizvođači tipa meyle, snr itd...
Послато са M2101K6G помоћу Тапатока
- Markedjani
- Predsednik kluba
Uzmi lemforder

- Stefan_93
Bio u vise prodavnica i nigde nisam nasao Lemforder, cak ni da se poruci nije imalo. Tako da ostaje samo Febi bilstein na kraju.
Iznenađen sam koliko se razlikuju cene od jedne do druge prodavnice, nisam znao da moze da bude tolika razlika bas.
Iznenađen sam koliko se razlikuju cene od jedne do druge prodavnice, nisam znao da moze da bude tolika razlika bas.
- sarabo
-
koja je cena red veličina ?
baš me zanima
baš me zanima
Fiesta 1.8 d ( 1997 )
- Stefan_93
S obzirom da sam trazio samo Febi ili lemforder, cena se odnosi samo na febijev nosac.
U jednoj radnji je bio 5950 rsd, dok je u Gazeli isti nosac 9300 rsd. Primera radi koska koja ide dole s obzirom da i to treba da promenim ide cena od 2300 do 3900 dinara isto Febi.
Svakako cu kupiti oba pa me to negde iznosi 8300 rsd oba nosaca i gornji i donji sto je okej cena.
Raspitao sam se kasnije malo detaljnije i zvao neke internet prodavnice i nasao lemforder i kosta nekih 10k rsd, ali se ceka 7 radnih dana jer nema trenutno kod nas, dok se poruci pa dok stigne.
U jednoj radnji je bio 5950 rsd, dok je u Gazeli isti nosac 9300 rsd. Primera radi koska koja ide dole s obzirom da i to treba da promenim ide cena od 2300 do 3900 dinara isto Febi.
Svakako cu kupiti oba pa me to negde iznosi 8300 rsd oba nosaca i gornji i donji sto je okej cena.
Raspitao sam se kasnije malo detaljnije i zvao neke internet prodavnice i nasao lemforder i kosta nekih 10k rsd, ali se ceka 7 radnih dana jer nema trenutno kod nas, dok se poruci pa dok stigne.
- sarabo
-
a jesi li probao sa Faber, kako je kod njih
Fiesta 1.8 d ( 1997 )
- Stefan_93
Nisam pitao jos uvek, zaboravio skroz da mogu i ovde da se raspitam
- sasa_f1
- Poruka: 10026
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
- Stefan_93
Pretpostavljam da je isti nosac motora ili mozda gresim?
Uglavnom kad sam pitao rekli su da su cene mnogo sarene sve zavisi gde se kupuje. Ide od 6k do 11k dinara hidraulicni je u pitanju. Internet prodavnica preko koje kupujem 90% delova, od njih sam dobio ponudu Febijev nosac 6400 dinara.
Porucio sam i stigao je nosac (samo donji za sada), medjutim u medjuvremenu sam pitao ovde u faber odeljku za delove i po kataloskom oem broju koji su mi dali ovaj nosac koji sam kupio nije to taj zapravo, pa sam vratio i kad sam dobio ovaj po tom kataloskom broju koji sam ponovo porucio identican je nosac motora bio u potpunosti.
Feb 44487 - Focus c max od 2010 i focus mk3
Feb 29747 Focus mk2 i c max do 2010 godine. U sustini isti nosac motora, nema nikakve razlike osim u ceni istog.
Sto se tice ovog hidraulicnog. pitao sam u gazeli na Zarkovu receno je da kosta preko 9k dinara, i da imaju ostale u ponudi tipa deplhi, meyle i slicno po manjoj ceni. Lemforder nema kao ni hutchinson, osim fabera od njih sam dobio ponudu da oni imaju.
Uglavnom kad sam pitao rekli su da su cene mnogo sarene sve zavisi gde se kupuje. Ide od 6k do 11k dinara hidraulicni je u pitanju. Internet prodavnica preko koje kupujem 90% delova, od njih sam dobio ponudu Febijev nosac 6400 dinara.
Porucio sam i stigao je nosac (samo donji za sada), medjutim u medjuvremenu sam pitao ovde u faber odeljku za delove i po kataloskom oem broju koji su mi dali ovaj nosac koji sam kupio nije to taj zapravo, pa sam vratio i kad sam dobio ovaj po tom kataloskom broju koji sam ponovo porucio identican je nosac motora bio u potpunosti.
Feb 44487 - Focus c max od 2010 i focus mk3
Feb 29747 Focus mk2 i c max do 2010 godine. U sustini isti nosac motora, nema nikakve razlike osim u ceni istog.
Sto se tice ovog hidraulicnog. pitao sam u gazeli na Zarkovu receno je da kosta preko 9k dinara, i da imaju ostale u ponudi tipa deplhi, meyle i slicno po manjoj ceni. Lemforder nema kao ni hutchinson, osim fabera od njih sam dobio ponudu da oni imaju.