dajte neko misljenje PUKO SAM VISE!!!
Moderator: Dragomir
- dukaorion
- Poruka: 99
- Član foruma od: subota, 28. mar. 2009. u 18:22h
- Kontakt:
dajte neko misljenje PUKO SAM VISE!!!
Dragi fordasi treba mi vase misljenje u vezi mog problema sa orionom 1,6 d OPET TROSI MRTVO ULJE!!! :-( E A NE DA TROSI NEGO GUTA!!! istorija popravki ide ovako: radjena mu je generalna prosle godine u septembru, posle godinu dana cale i ja primecujemo da opet pocinje drasticno (NENORMALNO) da trosi ulje...proverili da li mozda curi negde kad ono NIGDE! oteramo sad skoro kod majstora tog u zemun opet da pogleda oriona velikomucenika i on kaze najverovatnjije karike...i dobro uradimo karike za dz posto je jos bio u garanciji i sve ok bilo do sad OPET POCEO DA GUTA!!! A NIGDE NE CURI!!! i opet cemo ga terati kod majstora ali vas molim ako mozete da date neko misljenje u vezi ovog PROOBLEMA! unapred zahvalan...
- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
Re: dajte neko misljenje PUKO SAM VISE!!!
Jel izbacuje plavi dim iz auspuha pri prvom paljenju?
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067
- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
jedino sto moze biti jeste da su stubline lose obradjene,ako su uopste i obradjivane,ljudi svasta zovu generalnom...
naravno,racunam da su ventili,vodjice i gumice odradjeni...
naravno,racunam da su ventili,vodjice i gumice odradjeni...
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21505
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Koliko ste platili "generalnu" i šta je sve bilo uračunato u to ?

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- dule0911
-
- Poruka: 13655
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Secam se da je negde vec pricao o tome, nije me mrzelo da nadjem: http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 9675#p9675
A ovde zasto je radjena posle 130k: http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 869#p31393
A ovde zasto je radjena posle 130k: http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 869#p31393
Fiesta!!
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21505
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Svaka čast 
Čekam odgovor od Dukeoriona da kaže ima li kakvih dimova iz auspuha ili nešto slično.

Čekam odgovor od Dukeoriona da kaže ima li kakvih dimova iz auspuha ili nešto slično.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- dule0911
-
Ili bara ispod auta ili plavo iza auta, bar ja na fiesti nisam nikad imao treci razlog "nestajanja" ulja 

Fiesta!!
- dukaorion
- Kontakt:
Kao prvo zahvaljujem vam se svima na brzim odgovorima, kao drugo da predjem na stvar, isceprkao sam listing delova sta je sve radjeno u "generalnoj" pa da pocnem : U pitanju je auto servis Sava u novogradskoj 25 u Zemunu. Generalna popravka motora radjena 27.10.2008god. delovi :garnitura klipova,garnitura dihtunga,leteci lezajevi,lezeci lezajevi,motorno ulje 15W40,filter ulja,filter vazduha,dihtung glave,antifriz G12,aksijalni lezajevi,ventili,diht masa,pumpa za vodu,gumice sipke za vodu,creva za dizne,cep kartera,biksne klipnjaca,filter goriva,rame(desno),masinska obrada TOTAL 1090eu. posle toga 18.11.2008god. ide prvi servis gde se menjaju ulosci dizni i zamena, motorno ulje 10W40, filter ulja....posle ovoga sve je bilo ok do ove jeseni kad opet pocinje da trosi ulje...10.12.2009god. radjeno je sledece zamena motornog ulja 10W40,filter goriva,filter ulja, filter vazduha,manzetna, ZAMENA KARIKA I ZAMENA LEZAJEVA. to bi bilo to sto se tice servisa uopste za ovih godinu i po dana, e sad sto se tice plavog dima stanje je sledece dim je bele boje ali jbg sad meni vuce na plavu a caletu na belu tako da cemo reci da je plavicast
barice ispod kola nema tako da nigde ne curi..molim vas za pomoc..hvala.

- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
Ja sumjam na kvalitet delova ili na glavu motora,gumice ili vodjice
Chip tuning za Ford-ove
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Problem su najverovatnije klipovi 

Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
sta mislis da ne valja oko klipova,dragomire? boki,na gumice i ventile nebi toliko trosio ulja...zamjena lezajeva opet?hm...ovo ili su neki djelovi budi bog snama ili je bas losa obrada...a sta misle pod masinskom obradom to niko ne zna...i frezovanje ventila je masinska obrada,meni se cini da tu nije nesto dobro odradjeno...a ako je zaribao bio,znaci da nije nikako radila pumpa za ulje pa je sav izgorio sve sa radilicom ii lezajevima dok su i novi tako brzo vrisnuli,sto ce reci opet losa obrada i radilice...ajme kuku...
- Dragomir
- Oficijalni serviser
Postoje razno razi proizvodjaci klipova a i karika ,kao posledica loseg kvaliteta a i losih dizni pojede se kanal na klipu gde lezi karika aksijalno sto stvara veliki problem za potrosnju ulja.
Ovoliku potrosnju ulja motor moze da trosi iskljucivo na donji deo motora.DA li zbog kvaliteta obrade ili delova
Ovoliku potrosnju ulja motor moze da trosi iskljucivo na donji deo motora.DA li zbog kvaliteta obrade ili delova
- Dusan64
- Poruka: 5283
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Nigde nisam video kolika je to nenormalna potrosnja ?
- dukaorion
- Kontakt:
potrosnja ulja je 2l na 1000 km :-| znaci uzas!!!
- adam
- Poruka: 290
- Član foruma od: nedelja, 28. jun 2009. u 01:22h
Akako pali po ovim niskim temperaturama? Jesi probao da mu izmeriš kompresiju? Jel dimi na čepu ili šipci za nivo ulja kod toplog motora?
- dukaorion
- Kontakt:
ma jok pali super,ja cekam da mu grejaci kliknu jedno 3 puta pa ga onda kresnem...kad je bila ova zimoca bez problema palio...a niti dimi tu kod motora niti curi...znaci samo to sto mi je ford postao uljolicar
pa loce ulje ko nenormalan i taj plavicast dim kad se upali...nista od drugih simptoma

- adam
Po tome - ne bi trebalo da je kompresija slaba ili da je "produvao". Mada, ako treba 3 grejanja... Vidi da izmeriš ti tu kompresiju.
Šta reče, koje je ulje - polusintetika ili mineralno?
Mada, 2 l je i za mineralno previše!
Jesi sipao neki tzv aditiv za ulje?
Jel imaš nekih naslaga na čepu?
Generalna je podrazumevala 1., 2.,3. specijaliu ili hilznovanje i vraćanje na standard?
Šta reče, koje je ulje - polusintetika ili mineralno?
Mada, 2 l je i za mineralno previše!
Jesi sipao neki tzv aditiv za ulje?
Jel imaš nekih naslaga na čepu?
Generalna je podrazumevala 1., 2.,3. specijaliu ili hilznovanje i vraćanje na standard?
- dule0911
-
Ako ga grejes tri puta pre nego sto upalis, tu nesto debelo ne stima. Moja fiesta koja ima motor u losem stanju posle 2 grejanja pali odmah (malo joj pripomognem uz gas, ali sastavi bez puno verglanja). Pritom mi je kompresija losa (18-16-18-20), trosi 1L mineralnog na manje od 1000km, polusitetickog 1L na 1700-1800km, kad je upalim moram da drzim gas bar malo jer u leru "pufce" na auspuh plavi dim...
Pre zamene grejaca sam je jedva palio i posle 2 grejanja, ali od kako sam zamenio mnogo se poboljsalo paljenje (radio je samo jedan od 4
)
Pre zamene grejaca sam je jedva palio i posle 2 grejanja, ali od kako sam zamenio mnogo se poboljsalo paljenje (radio je samo jedan od 4

Fiesta!!
- dukaorion
- Kontakt:
izvinjavam se nisam se dobro izrazio...ok pali on i sa jednim klikom grejaca,jes da je malo tap tap tap vruuum ali upali uz pomoc malog gasa...ja kliknem tri puta samo da bi ga postedeo verglanja i da upali odmah...ne znam vise sta da radim,vozicemo ga opet kod majstora pa nek on vidi sta je porblem,i ovako je u garanciji
- Dusan64
- Poruka: 5283
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
dukaorion piše:tap tap tap vruuum

Opet offujem,stidim se.. :shame:
- dukaorion
- Kontakt:
ahahahhaha e a pazi kad sam znao da ce da me neko zaj...zeza
za to ahhaahhah
pa jbg, moram slikovito malo da opisem dizel brundanje 

- adam
Jesi uradio nešto?
-
- Poruka: 145
- Član foruma od: petak, 28. avg. 2009. u 22:31h
Evo ovako,imao sam isti problem na svojoj Sijeri jela je ulje 1lit.na200km ;( .Covek kojem sam je prodao zamenio je gumice ventila.Niti dimi niti vise trosi ulje.Probaj meni je dao savet Dragomir sa foruma i nije pogresio. 

- Dragomir
- Oficijalni serviser
Nije isti motor nevredi menjati gumice
- darko darko
- Poruka: 3890
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
E da se ja nepravim pametan ali da kazem moje misljenje dizne su - beli dim moguce da cure zbog njih vrlo brzo crknu karike i klipovi. Kad si radio motor jel si gledao dizne kakve su tad bile. Moguce i prvi put da je motor stradao zbog dizni taj motor je jako izdrzljiv.