negde mi vuče struju - Mondeo mk2
Moderator: Dragomir
- scorpio2.9efi
- Poruka: 47
- Član foruma od: subota, 8. okt. 2011. u 01:45h
negde mi vuče struju - Mondeo mk2
problem je na mondeo mk2 97.benzin - ispitao sam akumulator,povadio sve osigurace i gore i dole ispod volana ,merio ga amperski i vuce 0,35Akad je sve povadjeno.problem je taj sto nakon 5,6 dana ne voznje meni se akumulator isprazni na 0(nula)V nekad na 3 nekad na 7 V
nema nista za dzabe,sve je fraj.

- mbole
- Poruka: 14914
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Re: negde mi vuče struju - Mondeo mk2
Koliko znam, jedine dve stvari koje su povezane van osiguraca su alternator i anlaser.
Ima jos par releja (grejac soferke i dnevna svetla, oba u kutiji kod akumulatora) kod kojih struja dolazi direktno sa aku, a osigurac je na strani mase, tako da ako eventualno tu ima nekog kontakta sa masom, moglo bi nesto da prolazi.
Cek cek... osigurace gore i dole ispod volana. A osigurace u motornom prostoru?
Ima jos par releja (grejac soferke i dnevna svetla, oba u kutiji kod akumulatora) kod kojih struja dolazi direktno sa aku, a osigurac je na strani mase, tako da ako eventualno tu ima nekog kontakta sa masom, moglo bi nesto da prolazi.
Cek cek... osigurace gore i dole ispod volana. A osigurace u motornom prostoru?
Djak pesak 

- scorpio2.9efi
osigurace gore (kod motora)i dole ispod volana druge ne znam ni dali imam,vadio sam i releje sve je isto osim sa jednim delom koji je braon boje i 1x1,5cm je ne znam sta je ne deluje kao relej.nalazi se dole ispod volana njega kad sam izvadio palo je na 0,09
ali posto nemam shematski dijagram ne znam kako reci njegovu poziciju osim da se nalazi pored releja levo iznad osiguraca
jos jedna stvar je tu bitna - sta to moze toliko da vuce da totalno isprazni akumulator na 0 volti
u autu sve normalno radi ,akumulator sam davao da drugi voze nikom se nista nije desavalo ,punio sam ga i po 20 dana je stojao zimi na betonu ubacim ga u auto,pali ko mina.
ali posto nemam shematski dijagram ne znam kako reci njegovu poziciju osim da se nalazi pored releja levo iznad osiguraca
jos jedna stvar je tu bitna - sta to moze toliko da vuce da totalno isprazni akumulator na 0 volti
u autu sve normalno radi ,akumulator sam davao da drugi voze nikom se nista nije desavalo ,punio sam ga i po 20 dana je stojao zimi na betonu ubacim ga u auto,pali ko mina.

- mbole
- scorpio2.9efi
eto meni mojih slika,koji si ti car.k47

- mbole
Relej unutrasnjih svetala: plafonskih i kod nogu
Mada nema mnogo smisla, posto pre njega dodje osigurac F34 (7.5A sesti sleva u donjem redu) na radnoj strani, a F1 (80A) na kontrolnoj strani, a kazes da si ih sve povadio.
Taj relej ustvari daje masu, struja (stalna) dolazi sa osiguraca na sijalice, pa onda na relej i na masu.
Komandna strana, dobija struju sa F1 (takodje stalna struja), a masu sa central timer modula.
Mada nema mnogo smisla, posto pre njega dodje osigurac F34 (7.5A sesti sleva u donjem redu) na radnoj strani, a F1 (80A) na kontrolnoj strani, a kazes da si ih sve povadio.
Taj relej ustvari daje masu, struja (stalna) dolazi sa osiguraca na sijalice, pa onda na relej i na masu.
Komandna strana, dobija struju sa F1 (takodje stalna struja), a masu sa central timer modula.
Djak pesak 

- scorpio2.9efi
ja u kutiji sa osiguracima u motornom delu nemam mesta za osigurace broj f5,f6,i f8 kao ni releje koji su na tvojoj slici obelezeni oznakom k35,i k40 .dali je to tako fabricki ?

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Mala digresija - akumulatori se brže samoprazne kada je toplo, nego kada je zima. Kada je toplije sve hemijske reakcije se brže odvijaju, pa tako i samopražnjenje i punjenje akumulatora. I automobili brže trule leti 

Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- mbole
Ako nemas odgovarajucu dodatnu opremu, nemas ni osigurace i releje.
F8 je od grejanih sedista, dnevnih svetala (za njih je K35), dodatnog grejaca motora, navigacije
F5 i F6 od grejaca soferke (i K40)
F8 je od grejanih sedista, dnevnih svetala (za njih je K35), dodatnog grejaca motora, navigacije
F5 i F6 od grejaca soferke (i K40)
Djak pesak 

- scorpio2.9efi
F1,2,i 3 ja ne mogu da izvadim.skinuo sam dve crvene sa f1 i svukao amperazu na nulu .ostavio deblju crvenu jer snje ide napon 0,40A.
Iz unutrasnjeg dela dole kod osiguraca izvadio dzek desni spustio se napon na 0,16A
kad sam izvadio i drugi dzek spustilo se na 0,04A
sve vratio i izvadio K47 i sad skida 0,20A
ostavio akumulator ,cisto da vidim dali ce opet isprazniti akm.na nulu
Iz unutrasnjeg dela dole kod osiguraca izvadio dzek desni spustio se napon na 0,16A
kad sam izvadio i drugi dzek spustilo se na 0,04A
sve vratio i izvadio K47 i sad skida 0,20A
ostavio akumulator ,cisto da vidim dali ce opet isprazniti akm.na nulu