Posle mukotrpnog pranja Axelom koža je bila pristojnija , ali nije imala više svoj glatki, gornji sloj već je bila kao antilop ( što je milina jedna uza prljanje). Sačekao sam jedan dan da se osuši pa išmirglao u nadi da ću je kasnije obojiti. Evo kako je izgledao posle šmirglanja:

Nisam nešto bio za tu opciju bojenja, čak sam i probao, išpricao nekim zaostalim sivim špric gitom u nameri da ga posle fino išmirglam, pa obojim, ali otišao sam na YT i pogledao kako se šije koža na volanu. Imam nekog malog iskustva sa šivenjem i tapaciranjem (mašina Danica hehe) pa sam se odlučio za stavljanje nove kože sa velikim rizikom da mi ne uspe. Odoh u Konex u Kruševačkoj, nabavih kožu (poneo za uzorak naslon za glavu). Skinuo sam staru kožu sa volana koja je sa unutrašnje strane imala i zadebljanje u vidu crne sundjeraste gume koja je davala volanu mekoću i ta crna guma se odvojila na mnogo mesta i postala neupotrebljiva. Očistio sam volan od zaostalog lepka i te crne gume. Po staroj koži koja je sad bila šablon, obeležio sam kako treba da se seče nova koža. Težak posao za mene jer je stara koža bila prilično deformisana, tj formirala se prema volanu. Nisam hteo da stavim ni tanak sundjer za zadebljavanje jer sundjer hoće vremenom da se raspadne, a i nisam ga imao

Naneo sam lepak na ove krakove jer je tu udubljenje i ne bi, ja mislim, koža lepo prišla.

Počeh da šijem i teško mi je bilo da se savijem i spajam krakove sa unutrašnje strane, ali je višestruko lakše kada iglom prolazite ispod šava, a ustvari ne bušite kožu, što bi bilo ravno mučenju. Na ovoj slici je način šivenja, bolja je pokrivenost spoja kože i izgled je drugačiji spram šivenja na svaki drugi bod na koji sam se ipak ja odlučio.

Moram da kažem da sam imao velikih problema da koncem zategnem kožu da bi se dva kraja spojila jer sam kožu previše skratio, tj suzio. Dva puta mi je pucao extra jak sintetički konac, pa sam nekoliko puta morao da stavljam super lepak tamo gde spojim kožu da mi se ne bi rastavljala. Ma muke. Evo kako je izgledao volan posle završene dve trećine:

Tu sam završio, učvorio i promenio konac koji je već bio jadan i pred pucanjem. I voila, evo kako je na kraju ispao moj umJetnički rad: hehe

Eto kako je to ispalo. Nije loše za prvi put. Unutrašnje delove gde su ona dva kraka nisam ni slikao jer je ispalo blago rečeno loše hehe. Ako me ne bude mrzelo, tapaciraću ponovo, ali da dobijem originalnu debljinu volana i što je najbitnije, šablon za kožu se radi direktno na volanu, a ne po starom,kako sam ja radio.
Pozdrav i izvinite na smetnji