Konacno je legao menjac od 5 brzina! Imao sam samo mali problem, sa njim je bio prikacen i neki drugi motor a srafovi rdjavi pa zapekli (Ford, sta drugo ocekivati). Posto nisam uspeo da ih odvojim, reko hajde da prebacim sve skupa.
Kad kazem ja, mislim...
Tesko to prebacivanje
Uglavnom, 1.1 valencija i 4 brzine menjac izleteli napolje, na njegovo mesto 1.6 cvh sa 5 brzina menjacem. Cvh je iz prvih serija tacnije nije lean-burn varijanta koja je isla u kasnija godista, ovaj je izvadjen iz '85 xr2, sto znaci da ima DFT karburator, 97ks, 130Nm. Motor nije u najboljem stanju (malo klapara i malo dimi u visim obrtajima), ali za pocetak ide sasvim dobro, resavace se detaljnije kad budem sklopio xr2 do kraja. Bitno je da ide bolje i da sad mogu da se krecem normalnom brzinom na autoputu, sto ce obradovati sve koji se budu pratili samnom ka nekom skupu

Posto se vec sve rasturalo, stavio sam i glavni kocioni/servo i prednje kocnice od XRa koje sam remontovao jos pre godinu dana ali nikako nije doslo na red.
Swap nije isao skroz po planu jer iako su u pitanju dva ista auta, 4 godine razlike u godistu je za ford previse, i toliko stvari je isto - al' za malo.
Slike drugom prilikom jer nisam nesto mnogo ni slikao, a i nema sta posebno da se vidi. Ovo je jedna gde je Corsair imao 2600kubika.